a

Yeni Kabinede Kimler Yer Alacak?

Seçim sonuçlarının ardından AK Parti’de bakanlık yarışı da başladı.

 

AK Parti’nin seçimlerde tek başına iktidar olmasının ardından gözler, Türkiye’yi 4 yıl boyunca yönetecek olan Bakanlar Kurulu’na çevrildi. 1 Kasım seçimlerine “öze dönüş” sloganıyla giren ve zafer elde eden AK Parti, kabinede de daha önce bakanlık yapmış deneyimli isimlere yer verecek.

 

Meclis Başkanlığına İsmet Yılmaz yerine eski Ulaştırma Bakanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlığını yapan Binali Yıldırım’ın aday gösterileceği, İsmet Yılmaz’ın tekrar Milli Savunma Bakanlığına kaydırılması bekleniyor.

 

Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş’un yerlerini koruyacağı, 1 Kasımda yeniden aday olan 3 dönemliklerden Cemil Çiçek ve Ali Babacan’ın başbakan yardımcısı olmasına neredeyse kesin gözle bakılıyor.

 

MHP’den ihraç edilen ve seçim hükümetinde başbakan yardımcısı olan Tuğrul Türkeş’in ise İçişleri Bakanlığına getirilmesi Ankara’ kulislerinde konuşuluyor.

 

Eski Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Turizm Bakanlığına, Dışişleri Bakanlığı’na da Ömer Çelik’in getirilmesi yüksek ihtimal görünüyor.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına yine Ayşenur İslam yerine Ayşe Keşir’in getirileceği konuşuluyor.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığının ayrılacağı, Kültür Bakanlığının başına ise Erbakan döneminin kültür bakanlarından ve İstanbul 1. Bölge 1. Sıradan aday gösterilen İsmail Kahraman’ın getirilmesi bekleniyor.

 

7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde aday gösterilmeyen eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yerine ise Trabzon 1. Sıra adayı Süleyman Soylu’nun bakan yapılması Ankara kulislerinde yine konuşulanlar arasında.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kendi seçim bölgesi de olan Konya yerine Karaman’dan birinci sıradan aday gösterdiği eski PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk’u, Tarım Bakanlığı için düşündüğü biliniyor. Ancak Recep Konuk ismine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sıcak bakmadığı iddia ediliyor. Mehdi Eker’in Erdoğan’a en yakın isimlerden birisi olması ve Tarım Bakanlığı koltuğunda oldukça tecrübeli olması yeniden bakanlık koltuğuna oturması ihtimalini güçlendiriyor.

 

Diğer bakanlarda ise değişiklik beklenmediği ve bakanların yerlerini koruyacağı, bazı bakanlıkların bölünmesi ile de yeni bakanlık koltukların çıkmasının gündemde olduğu öğrenildi.

 

Ak Parti’nin ağır toplarından Mehmet Ali Şahin, Beşir Atalay, Hüseyin Çelik, Recep Akdağ gibi isimlerin de MYK’da Davutoğlu’nun kurmayları olarak görev yapması bekleniyor.

 

İŞTE MUHTEMEL MECLİS BAŞKANI VE YENİ KABİNE ÜYELERİ

 

-Meclis Başkanı: Binali Yıldırım

 

-Başbakan Ahmet Davutoğlu

 

-Başbakan Yardımcısı: Cemil Çiçek

-Başbakan Yardımcısı: Ali Babacan

– Başbakan Yardımcısı: Yalçın Akdoğan

-Başbakan Yardımcısı: Numan Kurtulmuş

 

-Dış İşleri Bakanı: Ömer Çelik

-İç İşleri Bakanı: Tuğrul Türkeş

-Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek

-Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekçi

– Turizm Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu

-Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ

-Milli Savunma Bakanı: İsmet Yılmaz

-Sağlık Bakanı: Mehmet Müezzinoğlu

-Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı: Taner Yıldız

-Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Lütfi Elvan

-Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Mehmet Mehdi Eker

-Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağatay Kılıç

-Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu

-Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Fikri Işık

-Kültür Bakanı: İsmail Kahraman

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Faruk Çelik

-Çevre ve Şehircilik Bakanı: Süleyman Soylu

-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Ayşe Keşir

– Gümrük ve Ticaret Bakanı: Nurettin Canikli

-Avrupa Birliği Bakanı: Volkan Bozkır

-Kalkınma Bakanı: Cevdet Yılmaz

-Milli Eğitim Bakanı: Nabi Avcı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Metro Hattı Projesi Onaylandı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.