a

CHP Sultangazi'de Umduğunu Alamadı

CHP İlçe Başkanı Ali Boztaş 30 Mart seçimleri sonrası ilk kez konuştu. Seçim sonuçlarını Eminhaber'e değerlendiren Boztaş, 30 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin Sultangazi'de belediye başkanlığını kazanmayı hedeflediklerini yerelde 64 bin Büyükşehir Belediyesi'nde 74 bin oy alındığını bu sonucların kendilerini üzdüğünü söyledi.

Sitemize yaptığı açıklamada örgüt emeğinin yok sayıldığını söyleyen Boztaş,'Biz belediyeyi almak istiyoruz' derken hep inanarak söyledik. Biz bu söylemimizi sokakta hep söyledik. Biz bu söylemimizi örgütün içinde olacağı, örgütün benimsediği bir adayla gerçekleşeceğini her fırsatta dile getirdik. Tam sonuç alınması için örgütün yani tabanın mutlaka bu işe dahil edilmesi gerektiğini söyledik. Bu konu da sonuna kadar ısrarlıydık.

Bizim felsefemiz emektir. 90 yıldır partimizi sırtında taşıyan parti emekçilerimiz var. Hiçbir karşılık beklemeden CHP'yi ne kadar omuzlayan varsa bunların emekleri mutlaka yok sayılmamalıdır. Bunların emeğini göze aldıysanız, örgütte sizi omuzunuza alır, gideceğiniz yere kadar taşır. O yüzden örgütün değerini bilmek lazım.”

2009 seçimlerinde CHP Belediye Başkan Adayı Ercan Karabayır'ın alanda çok iyi çalıştığını ve 57 bin oy aldığını hatırlatan CHP İlçe Başkanı Ali Boztaş, 5 yılda Sultangazi nüfusunun yükselmesiyle seçmen sayısının da yükseldiğini belirterek “Bizim bu seçimlerde 100 bin gibi bir oy beklentimiz vardı. Ama beklenenin altında oy aldık. Bu seçimde hatalar ve yanlışlıklar oldu.” ifadelerini kullandı. 30 Mart seçiminde örgütün sesine kulak verilmediğini de sözlerine ekleyen Boztaş, “Umut ediyorum ki  bir sonraki dönemlerde mutlaka taban seçime dahil edilir. Yani örgütün kabul ettiği, örgütün benimsediği, etrafında kenetlendiği bir adayla yola çıkılır. Bu dönem gerçekten örgüt içerisinden bir adayla seçime gidilseydi çok daha iyi olacağına inanıyordum. Burada kaybedilen 5 yıl oldu.”

Partisinin Belediye Başkan adayı Ali Acar'ın ilçe örgütü ile bütünleşmesinin ve bundan sonra da çalışması gerektiğinin altını çizen CHP İlçe Başkanı Ali Boztaş, “Ali Acar'ın seçimi kaybettti diye kenara çekilmemesi gerekiyor. Hakkında 'Kenara çekildi' gibi söylentiler var. Bu söylentilerin dedikodudan ibaret olduğunu göstermesi için gelip çalışmaya devam edecek. Öncelikle kendisine oy veren 64 bin insanı yalnız bırakmamalıdır. Yani ilçe örgütü ile bütünleşip emek vererek çalışmaya devam edecek”



CHP Genel Merkezi'nde Meclis Üyesi aday listesi görüşmelerinin yapıldığı 17 Şubat 2014 tarihinde örgütün iradesinin yok sayıldığını belirterek istifa eden CHP İlçe Başkanı Ali Boztaş'ın istifası Genel Merkez tarafından kabul edilmemişti. O gün 6 ilçe başkanın da istifa ettiğini söyleyen Boztaş, Genel Merkez tarafından istifaların onaylanmadığını belirtti.  Boztaş, “Biz büyük bir aileyiz. 90 yıllık bir çınarız. Bir adayı beğenip, beğenmeyeceğimiz gibi bir ön yargımız asla olmaz. 5 yıldır Sultangazi'de partime hizmet ediyorum. 90 yıllık bir çınarın hizmetçisi de, kapıcısı da olurum. Örgütün emeğini yok sayamazlar.”

Tüm Yorumlar (1)
  • kral
    10 yıl önce
    0 0

    bu aldıgı oy ilçesız oy sizde destek olsaydınız daha varklı olurdu bunu kendınız soyluyorsunuz bir gun ali acarın calısmasına veya borusuna katıldınızmı koskocamn ilce bır ali acar resmi bulunmuyordu hepınız ıstegı buydu başarısız olsun ıstegınız oldu

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Mustafa Yiğit Gençlik Meclisi'ni Anlattı