a

Sultangazi’de kiralar neden yüksek?

Emin Haber ınstagram sayfasında gerçekleşen canlı yayında sorularımızı cevaplayan Hakanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çakar, Sultangazi’de son yıllarda yükselen kiralarla ilgili konuştu. Çakar, yüksek kira artışlarının Suriye’deki iç savaştan dolayı Türkiye’ye yerleşen Suriyelilere konutların yüksek fiyattan kiraya verilmesinden dolayı kaynaklandığını söyledi.

Sultangazi’de sektöründe öncü bir marka olan Hakanlar İnşaat, Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde ki yatırımlarıyla da son günlerde adından sıkça söz ettiriyor. Türkiye’nin yanı sıra Arap ülkelerinde de dikkatleri üzerine çeken Hakanlar İnşaat, Suudi Arabistan’da “otel projesi” ile Dubaili yatırımcıların da dikkatini çekti. Suudi Arabistan’dan sonra 2021 yılında Birleşik Arap Emirliklerini oluşturan yedi emirlikten biri olan Dubai’de yatırım yapmak için, bu ülkede bulunan yatırımcılarla el sıkıştı.

Hakanlar İnşaat’ın dününü ve bugününü Emin Haber’in ınstagram hesabında gerçekleşen canlı yayınında anlatan Hakan Çakar, özellikle son yıllarda Sultangazi’de de yaşanan yüksek kiralarla ilgili düşüncelerini açıkladı. Yüksek kira hakkında net açıklamalarda bulunan Çakar, “8-10 yıl öncesine baktığımız zaman Türkiye normal ve rahattı. Ne zaman sınır kapıları açıldı, ülke olarak Suriyelilere kucak açtıktan sonra özellikle Sultangazi’de bizim kendi insanlarımız bunu fırsat bilip kiraları yükseltmeye başladılar. 8-10 sene önce kira limitleri 500 TL idi. Ama şu an baktığınız zaman bir bahçe katı bin 500 TL’ye kadar yükselmiş. Bunu yapan bizim kendi insanlarımız. İnsanlarımız talebin artması üzerine 500 TL olan kiralık konut ya da mülklerinin kirasını iki katına çıkardı. Kiralar gerçekten yüksek. Bunu ne ben, ne siz durdurabilirsiniz. Bu konuda bazıları yer ve ev olmadığını söylüyorlar. Bunların hepsi bahane. Çok kazanma hırsıyla, insanlığımızı unutmuşuz. Bizim Hakanlar İnşaat’ı kurmamızın nedeni bu. Daha önceki ortaklarımız kazanma hırsı ile ticari ahlaka yakışmayan tavırlar içerisine girdiği için, bu kişilerden ayrılarak Hakanlar İnşaat’ı kurdum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

İntihar girişimini görüntülemek için yarıştılar

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.