a

Mustafa Yiğit Gençlik Meclisi'ni Anlattı

Başbakan Erdoğan'ın 2010 yılında Sultangazi'ye yaptığı ziyarette kendisini bir sürpriz bekliyordu. Ziyarette Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'a hitaben yazılan “Evladın bizimle, biz varız yanında.Bayramın kutlu olsun senin Tevzile Ana” yazılı pankartı gören Erdoğan önce gülümsedi sonra “Onu bana sarın da verin” dedi.

Pankartı hazırlayan ve Türkiye gündeminin ilk sırasında yer alan sürprizin sahibi ise Sultangazi Gençlik Meclisi idi.

2012-2013 yılı Türkiye'nin En İyi Gençlik Meclisi seçilen Sultangazi Belediyesi Gençlik Meclisi, yaptığı proje ve çalışmalarla da adından söz ettirdi. Gençlik Meclisi'nin başındaki isim Mustafa Yiğit Gençlik Meclisi'nin projelerinden ve başarılarına birçok konuda sorularımızı cevapladı.

Ses Yarışması Beklenen ilgiyi gördü mü?

Bu projeyi başlatmamızda ki amacımız Sultangazi gençliğini kültür  ve sanat etkinlikleriyle buluşturup, kültürümüzü benimsetmek ve duygu düşüncelerimizi en güzel biçimde dile getirip müziğimizin yayılıp yaşatılmasını sağlamaktır. Ayrıca bu proje ile birlikte ilçemiz dâhilinde bulunan gençlerimizi müzikle ortak bir çatı altında toplayarak ilçemizin sosyal alanlarında kültür ve sanata ortam oluşturup gençleri kültürel ve sanatsal çalışmalara dâhil ederek gençleri başarıya ulaştırarak Gençlik Meclisi Müzik Korosunu oluşturmak. Başlatmış olduğumuz ses yarışmasıyla gelen taleplere göre Sultangazi’nin büyük bir ihtiyacının olduğunu fark ettik. İlçemizde müziğe meraklı gençlerimizi sayısının bir hayli fazla olduğunu gördük. Sultangazi’de 10 lise içerisinde 100 grup başvurusunu yaptı. Ses yarışması alan kategorisi oluşturmadık. Guruplarımız kendi tercihi üzerinde kategorisi belirleyerek elemelerden geçecek. Final okulların kapanmasıyla birlikte açık alan da gerçekleşecek. Elemeler ilk etapta kendi hocalarımızla birlikte o alanda yer alan profesyonel arkadaşlarımız ile finale çıkacak olan 10 gurubu ünlü isimlerinde yer aldığı jüriyle birlikte 1.’yi belirleyeceğiz.

Kariyer ve Eğitim Planlama günlerini anlatır mısınız?

Sloganımız “Gelecek İçin “oldu. Bir gencin lise döneminde verdiği kararlar asLında hayatının geneline yansıyor. O gidişatı süreci bilinçli ve bilgilendirdiği zaman sonuç alıyor. Her üniversiteye bitiren iş sahibi oluyor bilincini yerleştiriyorlar. Aslında bu çok tehlikeli bir durum. Ama o gençlerimiz üniversite öncesinde planlanıp programlı bir şekilde onların okuyabileceği arkasından da çalışabileceği bir alan açılmadığını görüyoruz. Yaşadığımız ilçemizde 2 yıldır ücretsiz genç dershanemiz projemiz var.  Binlerce gene lise düzeyinde üniversitelerimizle birlikte gönüllü hizmet verdik. Resmi rakamlarıma baktığımızda 4 bin öğrenciye ulaştık. Kariyer ve Eğitim planlama seminer tarzında olacak ilk etapta bu dönem gelişim üniversitesindeki uzman arkadaşlarımızla birlikte olacağız. Burada ilk önce gençlerimizle üniversiteye hazırlanma öncesinde ne istediklerini soracağız onların beklentilerine göre uzmanlarımızla birlikte söyleşi sohbet sonunda da bilgilendirme ile yön ve istikametine yön çizeceğiz.

Sultangazi’ye Girişimcilik Otobüsü ile gençler nasıl bir yol çizecek?

İETT'nin sosyal sorumluluk yaklaşımı kapsamında hayata geçirdiği İETT Girişimcilik Otobüsü ‘nün, girişimcilik ruhunu genç nesillere aşılamak ve genç beyinlerin ürettiği yeni fikirleri desteklemek amacıyla yapıldı. Liselerde girişimcilik hakkında öğrencilerin bilgilendirilmesini, girişimcilik düşüncesinin daha okul döneminden itibaren gençlere aşılanmasını ve gençlerimizin geliştirdiği yeni fikirleri duyurabilmelerini sağlamak amacıyla Avea'nın desteğiyle, teknolojinin üst seviyede kullanıldığı bir mobil sınıf haline getirilen İETT Girişimcilik Otobüsü, İstanbul'un 39 ilçesinde bulunan liseleri ziyaret edeceği gibi Sultangazi’mize de gelecek ilk etapta Çarşamba günü Atatürk T.E.M Lisesi’ni ve genç girişimci adaylarına uzman eşliğinde girişimcilik hakkında eğitimler verecek. Otobüsümüzde aynı zamanda 'Girişimcilik' konulu bir belgesel ve kitap çalışması da, proje kapsamında öğrencileri ücretsiz olarak dağıtılacak.

Gençlik Meclisinin Başarısını Nasıl değerlen diriyorsunuz?

Ben 10 yıldır AK parti siyasetine görev aldım Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’la yol yürümekten gurur duydum ancak Gençlik Meclisi yapısı farklıdır niye diye soracaksınız nasıl ki Belediye Başkanı burada başkan olduktan sonra ki süreçte diye biliyor mu ki siyasi görüşün ya da sınıf ayrımı yapıyor mu hayır yapmıyor bizde Gençlik olarak kesinlikle ne olursa olsun ayrım söz konusu olmadan kapılarımız tüm gençlere açıktır, hatta biliyoruz ki farklı siyasi görüşe sahip olan gençlerimiz bizimle beraber çalışmaktadır. Kim olursa olsun Bir gencin ideolojisini değiştirmek kolay değil biz bu yüzden ayrım yapmadığımız için Meclisimiz günden güne büyüyor ve projeler katıyoruz.

Gençlik Anılarınızdan Bahseder misiniz?

Ben yaklaşık 10 yıldır amatör futbol oynadım bugün ki Sultangazispor kulübünün ilk sporcularından biriyim. Terkoz da 3 yıl oynadım. Benim gençliğim biraz zor geçti biraz hayatın içinde kaldım çalıştım ve çalışmak zorunda kaldım bundan da hep gurur duydum. O yüzden yokluğun ne olduğunu bildiğim için bugün ki gençliğin dilini daha iyi anlaya bildiğime inanıyorum. Burada ki bir gencin örnek verdiğimizde parkta oturan bir çocuğun ya da okul bahçesinde oturan çocuğun vs re hislerinin ne olacağını anlaya biliyorum çünkü ben bu süreçlerden geçmiş biriyim onların ne düşüneceğini iyi biliyorum. Sokağın dilini bildiğime inanıyorum samimiyet ve güvenin olduğu her yerde insanların orya karşı bağlılıkları ve sadakatin olduğunu görüyoruz. Gençlik samimiyseniz sizinle yürüyor 4 yıldır gençlik meclisiyle birçok başarıyı elde ettik. Bugün Türkiye’nin 81 iline gidilse Sultangazi Gençlik Meclisine mutlaka açık bir kapı vardır.

Meclis Başkanlığı Görevini kim sundu?

Belediye Başkanımızın takdir sonucunda olmuştur bence isimin verilen kişinin kim olduğu değil önemli olan kurulduğu süreçten bu yana yaptığı çalışmalarla gençlik adına iz bıraka biliyorsa biz buna bırakalım. Benim gençliğe sevdamız var buna dert edinmek gerek insanlar size karşı güven duygusu varsa o güvene laik olmak için fedakârlık yapmak gerekiyorsa onu yapmak gerekiyor hangi konum ve görevde olursak olalım o güveni vererek yürüyoruz.

Görev değişikliği ya da teklifleri değerlendirir miydiniz?

Ben bu yola Belediye Başkanımızla çıktım Belediye Başkanımızın ön gördüğü her görevde alırım onun dışında hiçbir şekilde ne gelirse gelsin kabul etmem saygı duyar teşekkür ederiz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

İzzet Altınmeşe Eminhaber'e konuştu