a

Yeşil, Yeniden Aday Adayı Oldu

7 Haziran genel seçimlerinde Ak Parti’den milletvekili aday adayı olan Zülfükar Yeşil, 26. Dönem milletvekili olabilmek için yeniden aday adaylık başvurusunda bulundu.

 

7 Haziran genel seçimlerinde 25’inci dönem milletvekilliği için Ak Parti’den aday adayı olan Yeşil Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Zülfükar Yeşil, 1 Kasım’da yapılacak olan genel seçimler için yeniden aday adaylık başvurusunda bulundu.

 

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığında Milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan Yeşil, “İkinci kez aday adaylığı başvurusunu tamamen kendi irademle aldığım kararla başvurdum. Çünkü bu dava gönül davasıdır. Halka hizmetin, Hakka hizmet anlayışı ile elimizi taşın altına tekrardan koyduk. Sadece İstanbul değil Adıyaman olmak üzere 81 ilimizden birinde aday gösterilsem görev yapmaya hazırım. Dedi.

CN_iY5MWEAEYO1q

Emin Haber’in gündeme getirdiği Ak Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu’nun da sözlerine değinen Yeşil, 7 Haziran genel seçimlerinde Ak Parti’nin aday listesinde Doğu kökenli isimlere yer vermemesinin tepki topladığını belirterek, “Aziz Babuşcu Sultangazi’de yaptığı konuşmasında ‘Doğu kökenli kardeşlerimize yer vermedik. Bu konuda biz hata yaptık’ itirafında bulundu. İstanbul’da listelere baktığımız da doğu kökenli adayların olmayışı oyları etkilediğini düşünüyorum. Herkes gibi bende partimizde uygun görürse aday olmayı istiyorum.  Takdir Allah’ındır. Sonrada Genel Merkezimizindir.” İfadelerini kullandı.

 

Ak Parti Milletvekili aday adayı Zülfükar Yeşil Emin Haber’e yaptığı açıklamada, insanlığa daha fazla hizmet için aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu söyledi. Yeşil, “AK Parti’ye gönül vermiş bir nefer olarak her durum ve şartlarda sonuna kadar destek vermeye söz vermiş bir parti mensubu olarak, yenilenecek seçimlerde de partimin sonuna kadar hizmetkârı ve destekçisi olacağımı belirtmek isterim.1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak seçimlerde partimizi en iyi şekilde temsil edecek, AK davamıza ve ülkemize hizmet edebilmek için Milletvekili Aday Adayı olarak devam etme kararı almış bulunmaktayım. Amacım bu güne kadar getirilmiş hizmet bayrağını seçilecek arkadaşlarım ve teşkilatlarımla birlikte daha ileriye taşımaktır” ifadelerini kullandı.

 

Zülfikar Yeşil Kimdir?

 zülfükar yeşil-

Zülfikar Yeşil,1 Mayıs 1966 yılında Adıyaman Gerger’de doğdu. Babasının adı Cemal, annesinin adı Mercan’dır. Evli ve 6 çocuk babasıdır. İlkokul eğitimini Gerger’de tamamlayan Yeşil, ortaokul ve lise tahsilini ise İstanbul’da tamamladı. Yeşil; Zazaca, Arapça İngilizce ve Japonca bilmektedir.1983 yılında Yeşil Tekstil’i kurarak iş hayatına atıldı. Başarılı bir iş hayatı geçiren Yeşil, Yeşil Tekstil ile imalat; Z&M Tekstil ile ihracat, Coho Tekstil A.Ş de dış ticaretini güçlendirerek Yeşil Tekstil yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır.

 

Zülfikar Yeşil, başarılı iş hayatını sporda da taçlandırarak karatede sergilediği başarılı sporcu kimliği ile hem ülkemizde hem de uluslar arası arenada önemli başarılar elde etmiştir.1982 yılından beri karate sporu ile ilgilenen Yeşil, siyah kuşak,3.dan sahibi olup ülkemizi uluslar arası arenada başarı ile temsil ederken milli Federasyon Türkiye Başkanlığını yapmaktadır. Başkanlığı döneminde Türk milli takımı Japonya’da, İsviçre’de düzenlenen organizasyonlarda Ayyıldızlı bayrağımızı birçok kez çektirerek İstiklal Marşı’nı dinletmiştir.

 

Zülfikar Yeşil,  Dünya Shotokan Karate Federasyonu başta olmak üzere, spordan siyasete, gençlikten kültüre birçok sivil toplum örgütünde aktif olarak görev almaktadır. Yeşil, başta Adıyamanlılar Vakfı olmak üzere Beyaz Hareket Derneği ve Gergerliler Derneği gibi derneklerde çalışma yapmaktadır. Bu Derneklere ek olarak Yeşil, Japonya ve Türkiye arasında medeniyet ile dostluk, kardeşlik ve barış köprüsü görevleri üstlenen Türkiye-Japonya ve Dostluk platformunda yönetim kurulu başkannlığı yapmaktadır. Platformun başta Türkiye ile Japonya olmak üzere; İngiltere ve İsviçre’de temsilcilikleri bulunmaktadır.

 

Zülfükar Yeşil’in Görevleri

 

Yeşil Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı

Dünya Shotokan Karate Federasyonu Türkiye Başkanı

GADER (Adıyaman Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi

Türkiye Karate Federasyonu Milli Takım Menajerliği

GERSOY  (Gerger Derneği) Burs Komisyon Başkanlığı

Ertuğrul Gazi Camisi Dernek Başkanı

HAYSIAD Derneği Üyesi

Uluslararası Milli Hakem

Adıyamanlılar Vakfı

zülfükar yeşil

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Murat Başesgioğlu Aday Olacak mı?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.