a

Murat Başesgioğlu Aday Olacak mı?

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Murat Başegioğlu, 1 Kasım’da yapılacak olan erken seçimde aday olmayacak. Başesgioğlu, bu kararını aylar önce Sultangazi’de açıklamıştı.

 

1 Kasım erken seçim kararından sonra, MHP’de gözler İstanbul Milletvekili Murat Başegioğlu’na çevrildi. İstanbul’da yaşayan Kastamonuluların meclisteki tek sesi olan Başegioğlu ise bu seçimde aday olmayacağını yakın çevresiyle paylaştı. Başesgioğlu’nun bu kararı İstanbul’da yaşayan hemşerilerini üzdü.

 

MHP İstanbul Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu ise bu kararını aylar önce Sultangazi’de Kastamonulu hemşerilerinin katıldığı bir programda dile getirmişti. 7 Haziran genel seçimlerinde partisi tarafından yeniden İstanbul Milletvekili adayı gösterilen Murat Başesgioğlu, seçim çalışmaları kapsamında Sultangazi’de hemşerileri ile bir araya geldi.

 

MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Vahdet Çakıroğlu ve ekibinin düzenlediği programda konuşan MHP Milletvekili Murat Başesgioğlu, “Son defa Milletvekili adayı oldum” dedi.

 

Başesgioğlu Sultangazi’de katıldığı o programda “Ben uzun süre siyaset yapma imkanına kavuşmuş bir hemşerinizim. Şanslı ve kısmetli bir siyasetçiyim. Benim hiçbir hemşehrimi, hiçbir vatandaşımı üzecek, şu yolsuzluğa bulaştı dedirtecek Allah’a şükür bir davranışım olmadı. Yüce Rabbim bana bu sayfayı tertemiz kapatabilmeyi nasip etsin. Aslında ben bu dönem birazda kendimize zaman ayırabilmek adına aktif siyaseti bırakmayı çok düşündüm.  İdari görevlerde bulundum. Milletvekili oldum. Bakan oldum.  Yani nefsimizi tatmin ettik. Aktif siyaseti bırakmak için tartıştık, istişare ettik. Kiminle tartışsak, kiminle istişare etsek dediler ki, ‘Bu millet sana çok emek verdi. Senin peşinden yıllarca gitti. Bu devlet seni yetiştirdi. Şimdi ülkenin böyle kritik bir dönemin de senin çekilmeye hakkın yok. Dört duvar arasına saklanmaya hakkın yok. Bu ülke için, bu insanlar için söylenecek bir tek kelimen varsa o zaman şimdi söyleyeceksin.’ Dediler. Bende bunu bir sorumluluk olarak kabul ettim. Ve son defa Milletvekili adayı oldum. Sayın Genel Başkanımızda takdir ettiler. Milletvekilliği listesinde yerimizi aldık.” İfadelerini kullanmıştı.

 

7 Haziran genel seçimlerinde yeniden Milletvekili seçilen Murat Başesgioğlu, 1 Kasım’da yapılacak olan erken seçimde aday olmama kararı aldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Bunu ispatlamaya hazırız

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.