a

Veli Gülsoy Dini Siyasete Alet Etti

Gazi Cemevi Başkanı ve dedesi Veli Gülsoy, dini siyasete alet etti. Gülsoy, dün Gazi Mahallesi’nde gerçekleşen delege seçimlerinde “kongre delegesi” seçildi.

 

Cumhuriyet Halk Parti Sultangazi İlçe Örgütü’nde geçtiğimiz hafta başlayan delege seçimleri dün sona erdi. Gazi Mahallesi’nde gerçekleşen delege seçimlerinde Gazi Cemevi dedesi ve aynı zamanda başkanı olan Veli Gülsoy’da kongre delegesi seçildi.

 

Gazi Cemevi Başkanı ve dedesi Veli Gülsoy’un Ak Parti’nin dini siyasete alet eden açıklamaları var. Din üzerinden siyasetin yapılmasını doğru bulmadığını zaman zaman dile getiren Veli Gülsoy, dün Gazi Mahallesi’nde yapılan delege seçimlerinde mavi listenin başını çekti.

 

2011 genel seçimlerinde Gazi Cemevi’ni siyasete bulaştırdı. 2014 yerel seçimlerinde de açık açık siyaset yaptı. 2014 yerel seçimlerinde İsa Yucak, Hüseyin Kara ve Ali Acar’ın aday adayı olduğu süreçte, Gazi Cemevi’nde bulunan makamından açık açık Ali Acar’ı aday göstermek istediğini söyledi. Bununla da yetinmeyip Acar için CHP Genel Merkezi’ne giderek, partinin üst yetkililerinden Acar için destek istedi.

 

“Ak Parti dini siyasete alet ediyor” diyen Gazi Cemevi Başkanı Veli Gülsoy dün bir kez daha sahaya indi. CHP’nin en çok üyeye sahip olduğu Gazi Mahallesi’nde yapılan delege seçimlerinde dini siyasete alet etti. Mavi ve Beyaz listeden oluşan iki listenin yarıştığı Gazi Mahallesi delege seçimlerinde Olgun Çelik, Ali Acar, Sait Çoşkunoğlu gibi isimlerin başında bulunduğu Mavi listenin 2. Sırasından kongre delegesi seçildi.

 

Gazi Cemevi Başkanı Veli Gülsoy’a tepki ise gecikmedi. CHP İlçe Başkan Yardımcısı Serpil Akkaya Kuruçay, “AKP’den ne farkımız kaldı?” diyerek Gülsoy’a sert tepki gösterdi.

serpil kuruçay

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Kıskıvrak Yakalandılar

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.