a

Uyanık bir nesil yetiştirmeliyiz

Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir; “Biz kendi ülkesini, topraklarını ve bu coğrafyayı seven insanlar yetiştireceğiz”

 

Belediye Başkanı Cahit Altunay geçtiğimiz gün 75. Yıl Mahallesi’nde bulunan İstiklal İlköğretim Okulu’nda eğitimcilerle bir araya geldi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir’de bu programa katılarak, eğitimcilere seslendi.

 

Türkiye’nin zor bir coğrafya olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir, konuşmasında kardeşlik mesajı verdi. Eğitimcilerin üzerinde duracağı en büyük kavramın kardeşlik kavramı olduğunu söyleyen Demir, “Dili, dini, ırkı, mezhebi, rengi ne olursa olsun herkes Türkiye Cumhuriyeti’nin birinci sınıf vatandaşıdır. Herkes kardeştir. Biz eğitimcilerin kardeşlik kavramını öğrencilerimize çok iyi anlatmamız ve bu konu üzerinde çok durmamız gerekiyor. Şunu çok iyi biliyoruz ki; son yüz yıldır bölgede çok büyük oyunlar oynanıyor. Biz bu bölgenin aynı çocuklarıyız. Bizim için Iraklı, Suriyeli, Mısırlı fark etmiyor. Bizler aynı coğrafyanın, aynı toprakların insanlarıyız.

 

 

Türkiye’nin gelişmesinden, büyümesinden rahatsız olanları çocuklarımıza çok iyi anlatmamız gerekiyor. Biz kendi ülkesini, topraklarını ve bu coğrafyayı seven insanlar yetiştireceğiz. Dünyanın gözü Türkiye’nin üzerinde. Ülkemizde fitne çıkarmak isteyen ve bizleri karanlık bir oyuna çekmeye çalışanlara karşı uyanık olmalıyız. Yine bu konuda uyanık bir nesil yetiştirmeliyiz.” Dedi.

 

Eğitimcilerin toplum içerisinde kullandıkları dile dikkat etmeleri gerektiğine de vurgu yapan Demir, “Ortadoğu’da yaşananların ülkemizde de yaşanmaması için biz eğitimcilere çok iş düşüyor. Biz eğitimciler asla öteki bir dil kullanmayacağız. Özellikle sosyal medyada buna çok dikkat etmemiz gerekiyor. Biz öğrencilerimize birliği, beraberliği, kardeşliği anlattık, anlatmaya da devam edeceğiz. Bizim okuyan, kendisini geliştiren, düşünen, üreten bir gençlik hedefimiz var.” Diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Cebeci Ülkü Ocakları ‘KAFES’ filmi için seans kapattı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.