a

Sultangazi'nin İlk Başörtülü Muhtar Adayı

Yerel seçimler yaklaştıkça mahalle muhtarlıkları için de adaylar ortaya çıkmaya başlıyor. Mahallesine hizmet etmek isteyen muhtar adaylarının her birinin farklı projeleri ve iddiaları var. Fakat içlerinde öyle biri var ki Sultangazi için bir ilki temsil ediyor.

50. Yıl Mahallesi muhtarlığına aday olan başörtülü Kudret Düzen Sultangazi'nin ilk ve tek başörtülü muhtar adayı.  “Mahallemize Anne Eli Değecek” sloganıyla yola çıkan Düzen, toplumda kadının yönetemeyeceği algısının olduğunu ve bu yüzden muhtar adaylığının yadırganabileceğini söyledi.

27 yıldır 50. Yıl Mahallesi'nde yaşayan, evli ve 5 çocuk annesi olan Muhtar adayı Kudret Düzen mahalle sakinlerininin hangi beklentiler içerisinde olduğunu bildiğini belirterek, “Kadın hep evde çocuk bakmak ve çamaşır yıkamakla anılırken, bugün muhatap alınan ve yaşamı şekillendirir bir güç haline gelmiştir. Kadının anne şefkati toplumun her alanına yansımaktadır” dedi.

Sultangazi'nin ilk ve tek başörtülü kadın muhtar adayı olan Kudret Düzen, mahalle kadınlarının kendisini desteklediğini de sözlerine ekledi.

Tüm Yorumlar (2)
  • murat
    10 yıl önce
    0 0

    sonuna kadar oylarımız sana kudret abla

  • ANKET
    10 yıl önce
    0 0

    30 martta hiç bir şeyin tahmin ettiğin gibi olmadığını göreceksin.Yani zerre şansın yok:)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Yucak; Talebim Olmadı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.