a

Sultangazi’de İzinsiz Gösteriler

Sultangazi’de, Ankara’daki terör saldırısını bahane ederek izinsiz gösteri yapan çok sayıda kişi gözaltına alındı. Sultangazi Hacı Bektaş-ı Veli Kent Ormanı’nda ve bir gecekonduda 14 molotofkokteyli ile çok sayıda kadın giysisi ele geçirildi.

 

Sultangazi’de Gazi Mahallesi, 50. Yıl Mahallesi ve Esentepe Mahallesi’nde Ankara’daki terör saldırısını bahane ederek izinsiz gösteri yapıldı.

 

Gazi Mahallesi’nde Cumartesi ve Pazar günü yapılan izinsiz gösterilerde yola barikat kurup eylem yapan gruplara polis, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Gazi Mahallesi’nde toplanan yüzleri maskeli grup, slogan atarak eylem yapmaya başladı. Göstericiler, İsmetpaşa Caddesi ve Fevzi Çakmak Caddesi’nin bir bölümünü trafiğe kapattı. Çöp konteynerleri ve tahtalarla yola bariyer kuran kalabalık, barikatı ateşe verdi. Eylemciler polise molotof kokteyli, taş ve şişe attı. Polis de gruba biber gazı ve TOMA’dan sıkılan tazyikli suyla müdahale etti.

 

50. Yıl Mahallesi’nde Pazar günü akşam saatlerinde bir araya gelen bir grup Ankara’da ki terör saldırısını protesto etti. Slogan atarak yürüyen grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Esentepe Mahallesi’nde ise eylem yapan bir grup Polisle çatıştı. İzinsiz gösteri yapan grup yollara bariyer kurarak, barikatı ateşe verdi. Polisin dağılın uyarısına uymayan grup, polise molotof kokteyli, taş ve şişe attı.

 

Bu arada, Sultangazi Hacı Bektaş-ı Veli Kent Ormanı’nda 79,  bir gecekondunun bahçesinde ise 14 molotofkokteyli ile çok sayıda kadın giysisi ele geçirildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Diyarbakır’da Umut Dolu Bir Gün