a

Diyarbakır’da Umut Dolu Bir Gün

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı koordinasyonunda, İlçe Başkanlıklarının katılımıyla düzenlenen yardım kampanyasında toplanan kırtasiye yardımları, İl Başkanı Selim Temurci’nin de katıldığı bir organizasyonla Diyarbakırlı çocuklara dağıtıldı.

 

Türkiye’nin ihtiyaç duyan bütün şehirlerine yardım elini uzatan AK Parti İstanbul Teşkilatı, bu yıl Diyarbakırlı çocukların okul çantalarını hazırladı. İlçe Sosyal İşler Başkanlıklarının organizasyonuyla, hayırsever iş adamları ve teşkilatlar tarafından toplanan 3000 çanta ve kırtasiye seti, Ak Parti İl Başkanlığın da paketlenerek Diyarbakır’a gönderildi.

ak-parti-istanbul-diyarbakır-3

Ak Pati İl Başkanı Selim Temurci, İl Sosyal İşler Başkanı Habibe Çiftçioğlu Başer, İl Dış İlişkiler Başkanı Dr. Fatih Tuna, İl Yönetim Kurulu Üyesi Mutlu Bozkurt, İl Yedek Yönetim Kurulu Üyesi Sertip Akşahin, Gençlik Kolları Sosyal İşler Başkanı Ensar Topçu ve İl Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Türkan Özmenoğlu, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından teslim alınan yardımların dağıtım organizasyonuna katılmak için Diyarbakır’a gittiler.

 

Ak Parti İl Başkanı Selim Temurci ve İl Yöneticileri, Diyarbakır’da AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar ve Diyarbakır il teşkilatı tarafından karşılandı

ak-parti-istanbul-diyarbakır-4

Heyet, buradan Bismil ilçesinde bulunan Işıklar ve Eliaçık köylerine hareket etti. Ak Parti İl Başkanı Selim Temurci ve heyete AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, İl Başkan Yardımcıları, Diyarbakır Milletvekili Adayları Galip Ensarioğlu, Tahsin Arslan, Netice Arslan, Aziz Alper Biten ile çok sayıda partili eşlik etti.

 

Köylerdeki dağıtımlarda, oldukça neşeli ve sevinçli anlar yaşandı. Ak Parti İl Başkanı Selim Temurci’ye büyük ilgi gösteren Diyarbakırlı minikler, yeni çantalarıyla objektiflere gülümsediler.

 

Diyarbakır, İstanbul’dur

 

Diyarbakır’da gazetecilere açıklama yapan Ak Parti İl Başkanı Selim Temurci, hangi siyasi görüşe mensup olunursa olunsun, bu ülkenin kurtuluşunun camide ve okulda birlik olmaktan geçtiğini belirterek, “Rabbim bizi kardeş kılmış. Bizi kardeş kılan Rabbimize şükrediyoruz. Kardeşlik türküsünü geleceğimiz olan çocuklarımızla paylaşmaya geldik. Çocuklar bu topraklarda umudun adı olsun. Geleceğin ve kardeşliğin simgesi olsun. Diyarbakır, İstanbul’dur. Türkiye’nin her noktasında 78 milyon kardeş olmaya mecburuz. Biz bu kardeşlik sesini Diyarbakır’dan duyuruyoruz. Birlikte olduğum teşkilatıma teşekkür ediyorum. Burada olmak, aynı zamanda önümüzdeki dönemde Diyarbakır merkez olmak üzere, medeniyetimizin ve ezelden edebe sürecek kardeşliğimizin göstergesidir. Birlik ve kardeşliği gelecek bin yıllara taşıyalım. İstanbul teşkilatları olarak bölgede yaşananlardan tedirginiz. Türkiye’nin her noktasında gerçek barış istiyoruz.” dedi.

ak-parti-istanbul-diyarbakır

Birliğimizi Koruyarak Yolumuza Devam Edeceğiz

 

Temurci, AK Parti döneminde barış adına önemli gelişmeler yaşandığına işaret ederek, şunları kaydetti: “Biz bu toprakların ümidiyiz. Olaya bir ümmet anlayışıyla yaklaşıyoruz. Ölümler olmasın, bu topraklara barış gelsin istiyoruz. Birliğimizi koruyarak yolumuza devam edeceğiz. Biz bir millet, ümmetiz. Diyarbakır’ın o güzel yaylaları ve köylerinde yine birlikte piknik yapacağız. Terör demek, ‘eşittir Kürtler’ değil, eşittir ‘PKK’ demektir. ‘Terör’ demek ‘bu millete hainlik’ demektir.”

 

Ak Parti İstanbul İl Teşkilatı heyeti, daha sonra Sur ilçesine bağlı Sarıyamaz ve Karaçalı köylerindeki ilkokul öğrencilerine çantalarını dağıttı ve Diyarbakır İl Başkanlığına geçti. Burada, Diyarbakır teşkilatına gösterdikleri misafirperverlik için şükranlarını sunan Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar’a bir teşekkür hediyesi takdim etti.

ak-parti-istanbul-diyarbakır-5

Heyet, akşam saatlerinde Diyarbakır’dan ayrılarak İstanbul’a döndü.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Eyüpoğlu abisini kaybetti

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.