a

Sultangazi'de Arıcılık

Ama bazı vatandaşlar için şehirde yaşıyor olmak, arıcılık yapmaya engel değil. Sultangazi Zübeyde Hanım Mahallesi’nde yaşayan Muammer Harputoğlu’da ilçe içinde arıcılık yapma imkanı bulanlardan. Arputoğlu’nun geçim kaynağı ise arıcılık.


Zübeyde Hanım Mahallesi’nde Kent Ormanı’nın hemen yanında bulunan Arputoğlu’nun evinin bahçesi arıları koymak için ideal bir yer. Arıların burada oluşundan komşular da rahatsız değilmiş. Bahçedeki karalahanalar da Muammer Harputoğlu’nun yöresi hakkında fikir veriyor olsa gerek. Muammer Harputoğlu’nun arılıklarında fıçı tipi karakovanlara her zaman rastlamak da mümkün.


20 yıldır aracılıkla uğraştığını ifade eden Muammer Harputluoğlu Trabzon’da da arılarının olduğunu ifade ediyor. “Yeni doğmuş bir bebeğe nasıl bakarsınız biz de arılara aynı şekilde bakım yapıyoruz” diyen Harputluoğlu, yılda 50 kilo civarında arıların bal üretimi yaptığını söyledi. Arıcılığın çok zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu vurgulayan Muammer Harputluoğlu “Üretilen balları tüccara vermeyiz. Sadece ayçiçeği balının satışını tüccara yapıyoruz. Daha çok çevremize balları satıyoruz” dedi.


Muammer Harputluoğlu ile yaptığımız kısa söyleşiden sonra kendisi bize bal ikramında bulundu. Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Halil Sayın, Sultangazi Müteahhitler Derneği Başkanı Osman Derdiyok ve Onurspor Kulübü Başkanı Osman Büyükgöz’ün de bulunduğu ikramda arcılık üzerine koyu bir sohbet gerçekleşti.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi'de DHKP-C Operasyonu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.