a
  • Eminhaber.Org
  • Genel
  • Sultangazi Taş Ocakları’nda Ara Duvar Çalışmalarına Başlandı

Sultangazi Taş Ocakları’nda Ara Duvar Çalışmalarına Başlandı

Sultangazi Taş Ocakları’nda sütre (ara duvar) çalışmalarına başlandı.

Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın geçtiğimiz haftalarda Emin Haber’e yaptığı “Taş Ocakları’nda sütre çalışmaları” açıklamasından birkaç gün sonra ara duvar çalışmaları başladı.

Emin Haber’e yaptığı açıklamada; Kuzey Marmara Otoyolu’nun taş ocakları ile yerleşim birimleri arasında da sınır oluşturacağını, kamyonların artık kuşaklama yol güzergâhını kullanamayacağını belirten Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Habipler’in doğusunda inşa edilecek kavşak ile maden ocağı bölgesindeki ulaşım tek bir noktaya düşürülecek. Böylece kamyon trafiğinin ilçe merkezi ile bağlantısı kesilecektir. Taş ocaklarından çıkan kamyonlar en az 500 metre aşağıdan dolanarak, çevre yolu ve farklı güzergâhlara yönlendirilecek. Böylece kamyonlardan kaynaklanan toz ve gürültü kirliliği asgari seviyeye indirilmiş olacak. Bu yol Kuzey Marmara Otoyolu’ndan önce bitirileceği için de, tozdan epey bir kurtulmuş olacağız.” İfadelerine yer vermiş ve maden ocağı bölgesinde yer alan maden yolları ile yerleşim bölgelerine erişimi sağlayan ulaşım yolları arasında yüksek sütre (ara duvar) yapıların proje kapsamına alındığını dile getirmişti.

Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın bu açıklamalarından birkaç gün sonra Taş Ocakları rehabilitasyon çalışmaları kapsamında ara duvar çalışmalarına başlandı. Çalışmalar kapsamında;  Yerleşim alanı ile otoyol arasında yeşil bir bant oluşturulacak.  Bu bölge yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmalarıyla oluşturulacaktır. Bu yeşil yüksek duvarlar sayesinde maden bölgesi kaynaklı gürültü ve çevre kirliliği engellenmiş olacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Hafriyat Kamyonu Can Aldı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.