İstanbul’un trafik yükünü rahatlatacak Kuzey Marmara Otoyolu Projesi, Sultangazi’nin de birçok yükünü de hafifletecek. Bunların başında da taş ocaklarından kaynaklanan toz geliyor. Yıllardır taş ocakları ve hafriyat kamyonlarından yükselen tozlarla boğuşan vatandaşların bu çilesini hafifletecek olan Kuzey Marmara Bağlantı Yolu Projesi’nin Sultangazi ayağındaki çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Önceki gün çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Cahit Altunay, Emin Haber’e yaptığı açıklamada; projenin Sultangazi ayağının tozu vatandaştan uzaklaştırmak amacıyla yapıldığını söyledi.
Türkiye’nin en büyük ulaşım projeleri arasında yer alan “Kuzey Marmara Otoyolu”nun Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yolu,Sultangazi ‘de Alibey Barajı mansabından yer altına alındığını söyleyen Başkan Altunay, yolun Cebeci Halk Ekmek Fabrikası’nın yanından yüzeye çıkacağını belirtti.
“TÜNEL BOYUTU 500 METRE İLERLEMİŞ DURUMDA”
Kuzey Marmara Bağlantı Yolu proje kapsamında Sultangazi’de 6 farklı noktada çalışmaların devam ettiğini dile getiren Başkan Altunay, “Alibey barajı’nın olduğu kısımda devam eden çalışmalarda tünel boyutu 500 metre ilerlemiş durumda. Gazi Cemevi’nin arkasından girilerek biri doğu, diğeri batı olmak üzere iki türlü yürüme (çalışma) var. Burada yapılan çalışmalarda 200 metre yol alınmış durumda. Bu da 10 yılda bitirilecek bir çalışmanın, 1 yılda bitirileceğinin göstergesidir. İnşallah 2018’in sonuna doğru Kuzey Marmara Bağlantı yolunun Sultangazi ayağının yüzde 80-90 oranı tamamlanmış olacak. 2019 yılının Mayıs ayına doğru da Kuzey Marmara bağlantı yolunun tamamen bitirilmesi bekleniyor.” dedi.
“KAMYONLARDAN KAYNAKLANAN TOZ ASGARİ SEVİYEYE İNDİRİLMİŞ OLACAK”
Kuzey Marmara Otoyolu’nun taş ocakları ile yerleşim birimleri arasında da sınır oluşturacağını, kamyonların artık kuşaklama yol güzergâhını kullanamayacağını da belirten Başkan Cahit Altunay, “Habipler’in doğusunda inşa edilecek kavşak ile maden ocağı bölgesindeki ulaşım tek bir noktaya düşürülecek. Böylece kamyon trafiğinin ilçe merkezi ile bağlantısı kesilecektir. Taş ocaklarından çıkan kamyonlar en az 500 metre aşağıdan dolanarak, çevre yolu ve farklı güzergâhlara yönlendirilecek. Böylece kamyonlardan kaynaklanan toz ve gürültü kirliliği asgari seviyeye indirilmiş olacak. Bu yol Kuzey Marmara Otoyolu’ndan önce bitirileceği için de, tozdan epey bir kurtulmuş olacağız.” diye konuştu.
“YEŞİL YÜKSEK DUVARLAR SAYESİNDE GÜRÜLTÜ VE ÇEVRE KİRLİLİĞİ ENGELLENMİŞ OLACAK”
Maden ocağı bölgesinde yer alan maden yolları ile yerleşim bölgelerine erişimi sağlayan ulaşım yolları arasında yüksek sütre (ara duvar) yapıların proje kapsamına alındığını da söyleyen Altunay, “Yerleşim alanı ile otoyol arasında yeşil bir bant oluşacaktır. Bu bölge yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmalarıyla oluşturulacaktır. Bu yeşil yüksek duvarlar sayesinde maden bölgesi kaynaklı gürültü ve çevre kirliliği engellenmiş olacak. Hem duvar çalışması, hem kamyonların güzergahının değişmesi, hem de mevcut yolun etrafındaki kamulaştırma alanın genişletilmesi bizim burada ki sorunlarımızdan dolayı projelendirildi. Amaç; tozla vatandaşı buluşturmamak, tozu vatandaştan uzaklaştırmak.” şeklinde konuştu.
Sultangazispor’un Kader Maçına Saatler Kaldı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.