a

Sultangazi MHP’den Darbe Girişimi Açıklaması

MHP Sultangazi İlçe Başkanı Yusuf Özel, İstanbul ve Ankara’da yaşanan darbe girişimini şiddetle kınadıklarını belirterek, Türkiye’nin üzerinde çok büyük oyunlar oynandığını belirtti. Özel, isim vermeden Ak Parti’nin yapılan darbe girişimini ranta ve şova dönüştürdüğünü iddia etti.

15 Temmuz Cuma akşamı Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde ki, paralel yapıya mensup subayların gerçekleştirdiği darbe girişimi püskürtüldü. Darbe girişimine her kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor. Darbe girişiminin yaşandığı gün memleketine giden MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel, hakkında ‘darbeyi savunuyor’ algılarının oluşturulmaya çalışıldığını iddia etti. Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yayınlayan Özel, “Darbeyi savunmak, desteklemek bana göre vatan hainliği ile eş değerdir.” İfadelerine yer verdi. MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel, darbe girişimini Ak Parti’nin ranta ve şova dönüştürdüğünü de yaptığı yazılı açıklamada dile getirdi.

MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel yayınladığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “En kötü demokrasi en iyi darbeden daha iyidir. Yapılan darbe girişimi demokrasiye ve ülkemize ihanettir. Ancak kamuoyu nezdinde şerefli Türk ordusunun tamamını darbeci gibi gösterip, halkımızı asker düşmanı edenlere tepkimiz var. Bu yapılan ihanet girişimini siyasi ranta çevirenlere tepkimiz var. Bunu şova dönüştürmenin gereği yok. Herkes gibi darbeye MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ olarak bizde karşıyız. Halkımızı sağduyulu olmaya davet ediyorum. Darbe girişimi ile güzel ülkemizin huzuruna, refahına kast edenleri şiddetle kınıyoruz. Kamuoyu nezdinde şahsım ve partimizin ismi üzerinden süpekalisyon yapıldığını duydum, buda beni çok üzdü. Demokrasi aşığı bir birey olarak, darbeyi savunuyormuşum gibi bir algı oluşturulmak isteniyormuş. Darbeyi savunmak, desteklemek bana göre vatan hainliği ile eş değerdir.

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin darbe girişiminin yapıldığı ilk gün yaptığı açıklamanın doğruluğu ve haklılığını savunuyorum ve böyle ahlaksızca bir suçlamayı kabul etmiyorum. Yukarıda belirttiğim gibi, bunu asker düşmanlığına dönüştürüp siyasi şov malzemesi yapılmasına karşıyım. Ülkücüler sokakta olmayacak. Her zaman olduğu gibi darbeye karşı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bölünmez bütünlüğü için mücadelesini demokrasi içerisinde verecektir. Vatanını seven polis ve askerimizin savunucusu olamaya da devam edeceğiz”

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Darbe girişimi Sultangazili gençlerin hayatına mal oldu