a

Sultangazi Meclisin de “Gezi Olayları Olur” Mesajı

Sultangazi Belediyesi Mayıs ayı olağan Meclis toplantısı, Meclis 1. Başkanvekili Av. Hacı Orhan Başkanlığında yapıldı.
Mayıs ayı olağan meclis toplantısında Ak Parti grubu 19 Mayıs Atatürkü Anma ve Spor Bayramı ve Anneler Günü Ak Parti grubu tarafından kutlanırken, CHP Grubu ise 19 Mayıs 19 Mayıs Atatürk’ün Anma ve Spor Bayramı ve Anneler Günü’ne kayıtsız kalarak kutlamadı.

sultangazimeclisi-mayis-ayitoplantisi1
11 gündem maddesinin görüşüldüğü Sultangazi Meclisi’nde 75. Yıl Mahallesi’nde yer alan bir parkın “dini tesis” alanına alınmasına CHP Grubu ret oyu verdi. 6 nolu raporda yer alan gündem maddesi üzerine söz alan CHP Belediye Meclis Üyesi İmam Koçak, 75 Yıl Mahallesi’nde park alanın dini tesis alanına alınmasına karşı olduklarını ifade ederek, “Söz konusu İmar Komisyonun 6 nolu raporunda geçen 661 ada 2 parselin İlköğretim alanına alınmasına karşı olmamasına beraber, bir an önce ilköğretimin yapılmasının zorunlu olduğu düşüncesindeyim. Fakat 668 ada 3 Parselin hemen karşısında bulunan Anadolu Camii’nin bölgenin bütün dini ihtiyaçlarını karşılamasına rağmen hali hazırda park olarak kullanılan 668 ada 3 parselin dini tesis alanına alınması kararına grup olarak ayrışığız.” dedi.

 

Söz konusu İmar Komisyonu 6’nolu raporunda ilköğretim alanı olmasına karşı olmadıklarını belirten Koçak, her iki alanın karşısında Anadolu Camii’nin bulunduğunu belirterek, “Ancak dini tesislerin ihtiyaç duyduğu bölgelerde yapılması için CHP gurubu olarak destek vereceğimizi beyan ediyoruz.” dedi.

 
CHP Belediye Meclis Üyesi Sait Çoşkunoğlu ise dini tesislere asla karşı olmadıklarını ifade ederek, park yerinin dini tesis alanına alınmasından dolayı birçok ağacın kesileceğini ima ederek 75. Yıl Mahallesi’nde Gezi olaylarına benzer olayların yaşanabileceğini söyledi. Çoşkunoğlu, “Dini tesis alanı yapılmak istenen yer şu anda mevcut bir park. Ve bu park faaliyette.Bu parkın içerisinde ağaçlar var. Bu park dini tesis alanına alındığında orada bir inşaat çalışması başlayacak ve bazı sıkıntılar doğacak. CHP grubu olarak bunun kaygısını yaşıyoruz. Bundan dolayı grup olarak 6 nolu rapora ret oyu veriyoruz” diye konuştu.

 
Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Demir CHP’li İmam Koçak ve Sait Çoşkunoğlu’na cevap verdi. Demir, bahsi geçen alanda Anadolu Camii’nin bulunduğunu ifade ederek, “100 metre ilerisinde başka bir dini tesis alanı daha var. Parkla dini tesis aralarında değişmiyor. Okul alanına alınıyor. Okul alanı iki dini tesis alanında yan yana getiriliyor. Bunu 1/1000’lik planda yapmak durumundayız. İki dini tesis yan yana geliyor. Okul alanı da büyüyor. Parkta kaybolmuyor diğer tarafa okul yanına taşınıyor.”dedi.

 
CHP Grubunun ret verdiği 6 nolu rapor Ak Pati Belediye Meclis Üyelerinin evet oyu ile oy çokluğu kabul edildi.

 

sultangazimeclisi-mayis-ayitoplantisi2
CHP 19 MAYIS VE ANNELER GÜNÜNÜ KUTLAMADI
Sultangazi Meclisin de Ak Parti grubu adına söz alan Hasan esat İlhan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Spor Bayramı ve Anneler Günü’nü kutladı. CHP Grubu ise 19 Mayıs Atatürk’ün Anma ve Spor Bayramı ve Anneler Günü’ne kayıtsız kalarak kutlamadı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Öztürkmen’in Ağlatan Konuşması

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.