a

Sultangazi Belediyesi Temmuz Ayı meclis toplantısı yapıldı

Sultangazi Belediye Meclisi Temmuz ayı 1. Oturumu Av. Hacı Orhan Başkanlığında meclis toplantı salonunda gerçekleşti.

Sultangazi Belediye Meclis toplantısı, Av. Hacı Orhan Başkanlığında gerçekleşti. 9 gündem ve 1 ek gündem maddesinin karara bağlandığı meclis toplantısında gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Doğan Olgun Atatürk Havalimanı’nda terör saldırısına değinirken, CHP Grup Sözcüsü Sait Çoşkunoğlu ise 1993 yılının Temmuz ayında yaşanan Sivas ve Başbağlar katliamlarına değindi.  Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Demir’in gündeminde ise Srebrenitsa Katliamı vardı.

DOĞAN OLGUN, “SINIRLARIMIZ YOL GEÇEN HANINA DÖNDÜ”

Gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyesi Doğan Olgun, Atatürk Havalimanı’na üç canlı bomba ile düzenlenen terör saldırısına değinerek, “Havalimanı saldırında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.  Atatürk Havalimanı’na gerçekleşen saldırıyla ilgili ülkemizde çok ciddi bir güvenlik zafiyetinin olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Özellikle sınırlarımız yol geçen hanına dönmüş, elini kollunu sallayan sanrılarımızdan ülkemize girmektedirler. Buna özellikle güvenlik güçlerimizin hassasiyet göstermesi gerekmektedir. Sınırlarımızın çok daha ciddi bir şekilde korunması gerekmektedir.” Dedi.

sultangazi-meclis-toplantısıIMG_8820

SAİT ÇOŞKUNOĞLU, MADIMAK VE BAŞBAĞLAR KATLİAMLARINI UNUTMADI

Daha sonra söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü Sait Çoşkunoğlu, Sivas Katliamı’nın 23. Yıldönümünde Madımak Oteli’nde yakılarak öldürülen 33 aydın, yazar ve sanatçıları andı. Çoşkunoğlu, “2 Temmuz 1993 yılında Sivas’ta aralarında çocuklarında olduğu 33 kişi hayatını kaybettiler. O yıl 10 Bin kişi kadar eylemci grubu tekbir sesleri ile Madımak oteline yürüyerek, katliamı gerçekleştirdiler.  Bu karanlık güçlerin Türkiye üzerinde kurdukları bir projeydi. Ve o gün, o tekbir seslerini getiren kişiler tarafından bu katliam gerçekleşti. O kişiler sadece bu projede kullanılan kişilerdi. Onlar birilerinin adına çalıştılar, ama kullanıldığının farkına varamadılar. Bu kişiler İslamiyet adına slogan attılar. Oysa İslamiyette hoşgörü vardır, sevgi vardır, barış vardır. Sivas’ta yaşanan katliamın akabinde Erzincan Başbağlar’da aynı tezgah, aynı proje sergilendi. Başbağlar köyünde 33 vatandaşımızı katlettiler. Bunlar Türkiye’nin üzerinde yıllardan beri tezgahlanan projelerdir. Her iki katliamda hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz.” Şeklinde konuştu.

ÇOŞKUNOĞLU; “YÜREĞİMİZ YANIYOR”

CHP Grup Sözcüsü Sait Çoşkunoğlu konuşmasında, Giresun’da komutanlar ve eşlerinin içinde bulunduğu askeri helikopterin ormanlık alana düşmesi sonucu yaşanan kazada şehit düşen 7 asker ve Mardin’in merkez Artuklu ilçesine bağlı Cevizlik Jandarma Karakolu’na bomba yüklü kamyonetle düzenlenen saldırıda şehit olan 2 asker ve 1 sivili anarak, “Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yüreğimiz yanıyor. Ülkemiz önemli bir süreçten geçiyor. Maalesef ülkemizde bir istihbarat zaafı var. Zaman zaman kimi paralelci, kimi Ergenekoncu denilerek devletin genleri ile oynandı. Bunun sonucunu da hepimiz yaşıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte istihbaratımız iyi bir noktaya gelirde, olası eylemlere karşı daha önceden tedbir alınır.” İfadelerini kullandı.

HASAN ESAT İLHAN; “SİVAS VE BAŞBAĞLAR KATLİAMINI NEFRETLE KINIYORUZ”

Meclis toplantısında gündem dışı söz alan Ak Parti Grup Sözcüsü Av. Hasan Esat İlhan ise, ülkede yaşanan terör olaylarına değindi. Terörün alçaklıkta sınır tanımadığını belirten Hasan Esat İlhan, “Terör hiçbir suçu günahı olmayan masum insanları hedef alıyor. Ak Parti olarak terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Devletimizin ve hükümetimizin yedi düvelle karşı verdiği mücadeleyi alkışlıyoruz. Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin. Allah polisimize ve askerimize güç kuvvet versin.” Dedi. Ak Parti Grup Sözcüsü Av. Hasan Esat İlhan, 1993 yılında Sivas ve Başbağlar’da yaşanan katliamlara da değinerek, Ak Parti grubu olarak her iki katliamı nefretle kınadıklarını söyledi.

sultangazi-meclis-toplantısıIMG_8812

MUSTAFA DEMİR, SREBRENİTSA KATLİAMINA DEĞİNDİ

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Demir ise gündem dışı söz alarak, Srebrenitsa Katliamı’na değindi. Demir, “2. Dünya savaşından sonra Avrupa’nın göbeğinde Srebrenitsa katliamı gerçekleşti. Bugün Srebrenitsa katliamının 21. Yıldönümü. Bu kaliamı gerçekleştirenle esefle, şiddetle kınıyorum.” Dedi.

SAİT ÇOŞKUNOĞLU, “KENT ORMANLARINDA PERSONEL YETERSİZLİĞİ VAR”

Yapılan gündem dışı konuşmaların ardında meclis gündemine geçildi. Meclis yazılı bir önerge sunan CHP Grup Sözcüsü Sait Çoşkunoğlu, Sultangazi Şehir Ormanları’nda ki temizlik sorununu gündeme taşıdı. Çoşkunoğlu, “Ramazan Bayramı’nın üçüncü günü Gazi Kent Ormanı’nı gezdim. Burada vatandaşlarımızın biriken çöplüklerin içerisinde piknik yaptıklarını gördüm.  Kent ormanlarımızla ilgili sanırım personel yetersizliği var. Temizlik işçilerinin sayısının artırılmasını ve belediyemizin temizlik noktasında kent ormanlarımızla biraz daha ilgilenmesiniz talep ediyorum” dedi.

Çoşkunoğlu’nun önergesi oy birliği ile kabul edilerek, başkanlık makamına havale edildi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

İki Suriyeli Barajda Boğuldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.