a

Sultangazi Belediyesi 8.7 milyon metrekarelik alandan yer talebinde bulunmuştu

Esenler’de bulunan 8.7 milyon metrekarelik askeri arazi, ilçede kentsel dönüşüm sürecinde yıkılacak konut sahiplerinin yeni yuvası olacak. Geçen yıl Milli Savunma Bakanlığı’ndan Esenler Belediyesi’ne devredilen araziye yaklaşık 50 bin konut inşa edilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Esenler’deki kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmak için Esenler Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında ’Ortak Hizmet Protokolü’ yapılmasına karar verdi.

Eski askeri alan kentsel dönüşüm projelerinde ’reserv konut alanı’ kullanılacak. Bu kapsamda Esenler’de yıkılması planlanan konutların yerine, bu araziye yaklaşık 50 bin konut yapılacak.

Sultangazi Belediyesi’nin de bu alandan yer talebinde bulunduğu ortaya çıkmıştı. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay Esenler Belediyesi’ne devredilen 8.7 milyon metrekarelik dev askeri alanla ilgili Başbakanlıktan yer talebinde bulunduklarını açıklamıştı.

Altunay konu ile ilgili şu açıklamalarda bulunmuştu;

“Karşıdaki askeriye taşınıyor. Bu alandan istifade etmek için Başbakanlığa bir dosya verdik. Çünkü Sultangazi olarak bizim buna ihtiyacımız var. Bu konu ile ilgili Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ile bire bir görüşmem de oldu. O alandan mutlaka bir pay sahibi olacağımızı umuyorum. Bizi önemli ölçüde rahatlatacak. Orası bizim rezerve alanımız olacak. Bu olduğu takdirde Sultangazi çok daha parlak günlere ulaşmış sayılacak.”

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

O İlçede Saadet, MHP ve CHP Teröre Karşı Ortak Bildiriye İmza Attı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.