a

O İlçede Saadet, MHP ve CHP Teröre Karşı Ortak Bildiriye İmza Attı

Saadet Partisi Arnavutköy İlçe Başkanlığı son aylarda artan terör olayları nedeniyle “Teröre Karşı Ortak Mutabakat” sağlanması amacıyla geçtiğimiz günlerde Ak Parti, CHP, MHP ilçe teşkilatlarını ziyaret etmişti. Teröre karşı ortak mutabakat konusunda olumlu cevap veren siyasi partiler Kalyan’n Cafe’de bir araya gelerek ortak bildiriyi kamuoyuyla paylaştı ve imzaladı. Ortak metni Saadet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi İlçe başkanları kamuoyuyla paylaştı. Yapılan açıklamaya Ak Parti Arnavutköy İlçe Teşkilatı olumlu yanıt vermesine rağmen programa katılmadı. İlçe Başkanları programa katılmayan Ak Parti İlçe Başkanlığı ve Ak Parti hükümetine yüklendi.

İşte O Metin

Ortak mutabakat metnini MHP Arnavutköy ilçe başkanı Yüksel Emir okudu. Teröre karşı ortak mutabakat metninde, “Ülkemiz son günlerde artan terör saldırılarıyla karşı karşıya kalmıştır. Öncelikle bu terör saldırılarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü personelimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun. Bizler Arnavutköy Siyasi Parti ilçe başkanları olarak (Adalet ve Kalkınma Partisi, Saadet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi,) birlik ve beraberliğimize, devletimizin huzur ve güvenliğine yönelen, dil, din, ırk gözetmeksizin yapılan bu insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle lanetliyoruz. Bu terörist faaliyetlerin hiçbir zaman kardeşliğimizi ve ülkemizin birlik ve beraberliğini zedelemesine, üniter yapıyı bozmasına izin vermeyeceğiz. Vatanımızı, milletimizi bölmeye çalışan iç ve dış mihraklara karşı dik duruşumuzu kararlılıkla sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bin yıllık süren kardeşliğimizi ve birlikte yaşam irademizi kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz” denildi.

arnavutköy-1

 “Teröre Karşı Birlikte Hareket Etmemiz Gerekiyor”

Saadet Partisi Arnavutköy İlçe Başkanı Hayri Karabıyık birlik olunması gerektiğini belirterek, “Teröre karşı hangi görüşten olunursa olunsun birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Bu manada bizde siyasi partilerimizi ziyaret ederek ortak bir mutabakat metni yayınlamayı planladığımızı söyledik. Siyasi parti ilçe başkanlarımız bu konuda bizlere destek verdiler. Ak Parti ilçe başkanlığı olumlu yanıt vermesine rağmen bu sabah programa 45 dakika kala gelemeyeceklerini ilçe başkanının il dışında olacağını belirttiler. Ancak ilçe başkanı katılmasa dahi bir temsilci gönderebilirlerdi. Onlar katılmamayı tercih ettiler. Hatta metinde bizi başa yazın dediler değiştirdik yazdık. Pankartta bile ilk onların logosunu koyduk ama katılmadılar. Ne kadar samimiyetsiz olduklarını bir kez daha gösterdiler. Bugün burada belki de Türkiye’de ilk defa ilçe bazında böylesine önemli bir konuda bir araya gelinecekti ama bu birlikteliği bozan Ak Parti oldu. Her seferinde muhalefete çamur atan iktidar partisinin masadan nasıl kaçtığını bir kez daha gördük. Sonuçta biz devleti destekleyen bir açıklama için bir araya geldik, devleti de Ak Parti hükümeti yönetiyor. Ama hükümetten bir temsilci böylesine önemli bir programda yer almadı” diye konuştu.

“Bunlar Yapılırken Neredeydiler?”

Metnin okunmasının ardından ilçe başkanları birer konuşma yaptı. MHP Arnavutköy İlçe Başkanı Yüksel Emir, “Çözüm süreci başladığından beri Genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli bey sürecin yanlış olduğunu ve bunun çözüm değil çözülme süreci olduğunu belirtiyor. Nitekim de son terör olayları genel başkanımızın ne kadar haklı olduğunu gösteriyor. Bu çözüm süreci zamanında bölgeye bomba ve silah yığıldığını kendileri açıkladı. Bunlar yapılırken neredeydiler? Genel başkanımızın da dediği gibi bölgedeki sivil vatandaş oradan çıkartılmalı ve bölgede taş üstünde taş baş üstünde baş bırakılmamalı. Bugün buraya Ak Parti ilçe teşkilatı da katılacaktı ama katılmadılar. Buda Ak Parti’nin terör konusuna bakışını gözler önüne seriyor.” dedi.

“Bu Sorumluluktan Kaçamazlar”

CHP Arnavutköy İlçe Başkanı Mustafa Keskin ise konuşmasında, “Bugün buraya terör olaylarını ve arkasındaki güçleri kınamak için toplandık. Gönül isterdi ki iktidar partisinin temsilcisi de burada olsun ve teröre karşı çıkışımıza destek verselerdi. Ülkemizi yöneten siyasi irade ülkeyi yöneten olarak olumsuzluklardan da sorumludur, mesuldür ve bundan kaçamazlar. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde yaşadıklarımız bizim bu söylediklerimizi aslında doğrulayan şeyler. Dil, din, ırk farkı gözetmeksizin kimsenin inancına ve rengine bakmaksızın, üniter yapımızın bozulmasına asla izin vermeden, birlik beraberlik ve kardeşçe yaşamak istiyoruz. Artık bu ülkede insanlar ölmesin istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Saadet Partisi Arnavutköy İlçe Başkanı Hayri Karabıyık, MHP Arnavutköy İlçe Başkanı Yüksel Emir ve CHP Arnavutköy İlçe Başkanı Mustafa Keskin “Teröre Karşı Ortak Mutabakat” metnine imza attı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

3’e Çeyrek Kala…

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.