a

Sultangazi Belediye Meclisi Ocak ayında da ‘dolu dolu’ geçti

Sultangazi Belediye Meclisi 2017 Ocak ayı ikinci oturumu 04.01.2017 tarihinde belediye meclis salonunda yapıldı. Toplantıda Temizlik İşleri Müdürlüğünün kaldırılması konusu gündem maddesi olarak görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi. Bu madde oylanırken Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Bekir Koç, meclis üyesi koltuğundan ayrılarak, izleyici koltuğuna oturdu.

COŞKUNOĞLU, “ÖNERGELERİMİZE CEVAP VERİLMİYOR”

Sultangazi Belediye Meclisi Ocak ayı 2. Birleşimi Meclis 1. Başkanvekili Hacı Orhan Başkanlığında gerçekleşti.  12 maddenin görüşüldüğü toplantıda gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili Sait Coşkunoğlu, verdikleri yazılı ve sözlü önergelere cevap verilmediğini söyledi.

Coşkunoğlu, CHP grubu olarak mecliste bulunmayan bütün muhalefeti ve vatandaşları temsil ettiklerini söyleyerek, gelen talepler doğrultusunda bazı önergeler verdiklerini söyledi. Coşkunoğlu, “Biz gelen talepler üzerine burada yazılı ve sözlü olarak önergeler veriyoruz. Bu önergelerimize bazen cevap veriliyor, bazen verilmiyor. Burada sorduğumuz sorulardan dolayı belediyeden ihale alan bir taşeron firma bizim hakkımızda suç duyurusunda bulunmuş. Hiç önemli değil. Biz gider Cumhuriyet savcısına ifademizi veririz. Bizim hakkımızda suç duyurusunda bulunulacak diye korkup susmayacağız. Bize gelen bütün konularda önerge vermeye ve soru sormaya devam edeceğiz. Biz aylar evvel, Sultangazi Belediyesi tarafından kiralanan araçların sayısının kaç olduğunu ve bu araçların kimler tarafından kullanıldığını, plakalarıyla birlikte tespit edilerek meclisimize ve tarafımıza bildirilmesini istemiştik. Fakat geçen bunca zamana rağmen bu önergemiz cevaplanmamıştır. Demek ki burada sakıncalı bir durum var.” Dedi.

DEMİR, “ÖNERGELERE CEVAP VERMEK BAŞKANLIK MAKAMININ TASARRUFUNDA”

Sait Coşkunoğlu’nun bu konuşmasından sonra Ak Parti adına söz alan Grup Sözcüsü Mustafa Demir, Başkanlık makamına havale edilen önergelere cevap verilmesi tasarrufunun Başkanlık makamında olduğunu söyledi. Coşkunoğlu’nun konuyu bir kez daha gündeme getirmesinin kayıtlara geçtiğini ve Başkanlık makamının bunu muhakkak dikkate alacağını söyledi.

Gündem maddelerine geçilmeden evvel CHP grubunun yazılı olarak verdiği, engellilerin yaşama katılması adına, “Engelli Sarayı” yapılması teklifi oy birliğiyle Başkanlık makamına havale edildi.

SULTANGAZİ BELEDİYESİ KAT KARŞILIĞI ARSA İHALE EDECEK…

Gündem maddeleri görüşülürken, söz alan CHP Grup Başkanvekili Sait Coşkunoğlu, grup toplantısında kendilerini ziyaret eden Başkan Cahit Altunay’ın mülkiyeti Sultangazi Belediyesinde olan 1500 metrekarelik, 50. Yıl mahallesi 2510 ada 8 parsel’in kat karşılığı olarak ihaleye çıkarılacağını kendilerine anlattığını söyledi. Coşkunoğlu, Başkan Altunay’ın kendilerine Sultangazi Kent Meydanı düzenlemesi kapsamında tahliye edilecek, “Küçük Uğur Mumcu” mahallesinin tahliyesinde mağduriyet yaşayacak bir kısım vatandaşın mağduriyetlerinin, kat karşılığı olarak ihale edilecek bu projeyle giderileceğini açıkladığını söyledi. Coşkunoğlu, İBB Meclisinde Sultangazi Kent Meydanı düzenlemesiyle ilgili karara olumlu oy verdikleri için CHP grubu olarak bu maddeye olumlu oy vereceklerini söyledi.

TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ RESMEN KALDIRILDI

Bir süre evvel gazetemiz GÖZLEM tarafından gündeme getirilen, “Sultangazi’de Temizlik İşleri Müdürlüğü Kaldırılıyor” haberinde konu olan Temizlik İşleri Müdürlüğünün kaldırılması konusu gündem maddesi olarak görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi.

Kabul edilen, “Hukuk – Plan Bütçe – Çevre ve Sağlık Ort. Koms. 1 no’lu Rp. (İnsan Kaynakları ve Eğitim Md.) MÜDÜRLÜK KALDIRILMASI BİRLEŞTİRME VE KADRO DEĞİŞİKLİĞİ maddesi gereğince, Temizlik İşleri Müdürlüğü, müdürlük olarak kaldırılarak, şefliğe dönüştürüldü ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlandı.

Bu madde oylanırken, Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Bekir Koç, meclis üyesi koltuğundan ayrılarak, izleyici koltuğuna oturdu. Oylamanın bitmesinden sonra Koç tekrar koltuğuna geçti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

‘Reina Teröristi O Gece Sultangazi’ye Geldi’

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.