a

‘Reina Teröristi O Gece Sultangazi’ye Geldi’

Milliyetçi Hareket Partisi Sultangazi İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Seyfi Albayrak, Reina saldırısını gerçekleştiren teröristin o gece Sultangazi’ye geldiğini iddia etti.

İstanbul Ortaköy’de 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma çok yönlü devam ederken, MHP Sultangazi İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Seyfi Albayrak’tan çok konuşulacak bir iddia geldi. Albayrak, terör saldırısını gerçekleştiren zanlının o gece Sultangazi’ye geldiğini söyledi.

İddiasıyla ilgili polise ifade de veren Seyfi Albayrak, “Reina saldırısının yaşandığı gece Topcular’daydım. Gece saat 02.00 sıralarında Topcular’dan Sultangazi’ye gelmek için taksi bekliyordum. Bir taksi beklediğim noktaya geldi. Taksi şoförü bana Sultangazi’ye nasıl gidebileceğini sordu. Bende Sultangazi’ye gideceğimi söyledim. Ön koltukta kafasında siyah bere olan biri daha vardı.” Dedi. Albayrak, taksinin ön müşteri koltuğunda oturan siyah bereli kişinin de Reina saldırısını gerçekleştiren terörist olduğunu iddia etti. Albayrak, kendisine adres soran taksicinin davetiyle araca bindiğini belirterek, “Topcular’dan Sağmalcılar Lisesi’ne kadar ne taksi şoförü ne de ön koltukta oturan kişi benimle konuşmadı. Yolculuk esnasında taksimetrenin kapalı olduğunu fark ettim. Bir ara taksi şoförü ile kısa bir sohbetimiz oldu. Sultangazi’ye geldiğimizde ben Lastikçi durağında indim. İnerken taksi şoförüne bir borcum olup, olmadığını sordum. Aracın ön müşteri koltuğunda oturan kişi bana borcumun olmadığını söyledi. Ve akabinde taksi şoförü bana Sultangazi Belediyesi’ne nasıl gidebileceğini sordu. Bende kendisine yeri tarif ederek, oradan ayrıldım. O gün televizyon veya haberlere bakmak gibi bir şansım olmadı. Sabah Reina saldırısının gerçekleştiğini görsel medyadan öğrendim. Teröristin fotoğrafı basına yansıyınca ise hayatımın şokunu yaşadım” diye konuştu.

15355842_1379287878772092_1915000156882269817_n

Teröristin fotoğrafını gördükten sonra konuyu MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel’e anlattığını belirten Seyfi Akbayrak, zaman kaybetmeden İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gittiğini söyledi. Burada polise ifade veren Albayrak, “Ben gördüğüm yüzü asla unutmam. O gün taksinin ön müşteri koltuğunda oturan ve sadece bir kere konuşan kişi Reina saldırısını gerçekleştiren teröristti. Bunu emniyette verdiğim ifade de belirttim.” Şeklinde konuştu.

MHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Seyfi Albayrak emniyete ifade verdikten birgün sonra da ilginç bir gelişme yaşandığını ifade ederek, “İfade verdikten birgün sonra parti binamıza iki kişi geldi. Esentepe Mahallesi’nden geldiğini iddia eden bu iki kişiyi ilk defa gördüm. Ve bu benim dikkatimi çekti” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

‘Motosikletimi bilmeden bırakarak iş aramaya gittim’

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.