a

Osman Cengiz’den Çarpıcı Açıklamalar

Sultangazispor Yönetimi Kocaelispor maçı sonrası değerlendirmeler için kulüp lokalinde yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kulüp Başkanı Osman Cengiz, Kulüp Başkan Yardımcıları Osman Derdiyok, Azmi Göktaş, Hasan Kahraman ve Güray Örs’ün katıldığı değerlendirme toplantısında, takımın genel durumuyla Kocaelispor maçı öncesi ve sonrası masaya yatırıldı.

CENGİZ, “BÜYÜK MAÇ İÇİN GEEKLİ BÜTÜN HAZIRLAKLARI TAMAMLADIK”

Başkan Osman Cengiz, takımın kendi grubunu şampiyon olarak bitirmesinden sonra 3. Lige terfi maçları için çok ciddi bir hazırlık içerisine girdiklerini söyleyerek, takımın ve camianın bu büyük maça hazırlanması için yapılanları anlattı. Cengiz, “Maç tarihinin ve oynanacak stadın belirlenmesinden sonra takımımızı Bozüyük’te bir otele kampa yolladık.”

CENGİZ, “KOCAELİSPOR’U GÖZÜMÜZDE FAZLA BÜYÜTMÜŞÜZ”

Bu maçla ilgili olarak teknik heyetimiz bir strateji belirledi elbette, ancak sanırım biz Kocaelispor’u kafamızda biraz fazla büyütmüşüz. Bizim temel stratejimiz ilk yarıyı gol yemeden bitirmekti. Sanırım bu temel strateji bizim gol atma hevesimizi de biraz etkilemiş oldu. Netice itibariyle maçtan 2-0’lık bir yenilgiyle ayrıldık.”

CENGİZ, “SON BİR ŞANSIMIZ DAHA VAR”

Statü gereği dokuzuncu ve onuncu grubun mağlubuyla, on birinci grubun ve on ikinci grubun mağlubu kendi aralarında son bir maç oynayacaklar. 01.05.2016 tarihinde, Konya – Atatürk Stadyumunda Muğlaspor ile bir maç yapacağız. Bu maçın bizim için anlamı çok büyük. Muğlaspor ile ilgili olarak data bilgilerimiz mevcut. Elbette teknik heyetimizde bu konuyla ilgili olarak bir plan program hazırlamış durumda. Takımımız bu akşam Konya’ya kampa gidiyor. Bu maçı kazanacak kapasitedeyiz ve inanıyoruz ki bu yıl 3. Lig hasretimiz sona erecek.”

CENGİZ, “BİZM BÜTÜN ÇABALARIMIZA RAĞMEN STADA 1000 KİŞİ GELDİ. KOCAELİSPOR BİRŞEY YAPMADAN 10 BİN KİŞİ GETİRDİ”

Kocaelispor maçının öncesiyle ilgili bazı konulara da değinen Osman Cengiz, “Stadyumda bize 4 bin kişilik bir tribün tahsis edildi. Eskişehirspor kulübü kente kontrolsüz girişleri engellemek adına maçın biletlerinin 7,5 TL’ye satışa sunulacağını duyurdu. Biz yönetim olarak bize ayrılan bölümün biletlerinin satın aldık ve maç günü kente gelen taraftarımıza bu biletleri ücretsiz dağıttık. Ama mesela Kocaelispor, satın aldığı biletleri 20 TL’den kendi taraftarına sattı ve yaklaşık olarak 125 bin TL gelir sağladı kulübe. Ama bizim taraftarımızın sayısı 1000’i geçmezken, Kocaelispor taraftarı stadyuma 10 bin kişi geldi.”

CENGİZ, “BÜTÜN ORGANİZASYON ÜCRETSİZDİ”

Ayrıca belediyemiz Eskişehir’e ücretsiz olarak 30 otobüs kaldırdı. Bütün taraftarlarımız için bu otobüslere yiyecek-içecek konuldu. Ayrıca biz yönetim olarak, atkı, şapka ve bayrakları kendimiz temin ettik. Ve bütün bu organizasyon için bir tek kuruş kimseden talep edilmedi.

Her zaman belirtiyorum, bizim ilçe olarak aidiyet problemimiz var. Yani biz bütün organizasyonu ücretsiz olarak gerçekleştirirken stadyuma 1000 kişi geldi. Hiçbir çalışma yapmamasına rağmen Kocaelispor ise 10 bin kişi geldi.

Ben maça gelen bütün taraftarımıza teşekkür ediyorum. Ancak normal zamanlarda ve hatta takım kötüye giderken eleştirmek için fırsat kollayanların, bu önemli günde pozitif bir çaba içerisinde olmamasının da gözümüzden kaçmadığını belirtmek istiyorum.

CENGİZ, “TARAFARLAR DERNEĞİNİN BİZDEN HER HANGİ BİR MADDİ TALEBİ OLMADI”

Maçtan evvel taraftarlar derneğimizin maddi imkansızlıklardan dolayı maça gelemediklerini maçtan sonra öğrendik. Burada belirtmek istiyorum ki, taraftarlar derneğimizin bizden her hangi bir maddi talebi olmamıştır. Bu konuda yapılan spekülasyonlar doğru değildir. Eğer taraftarlar derneğimiz maça gelmiş olsaydı belki tribünümüzün maça biraz daha katkısı olabilirdi. Ancak biz maça gitmek için bütün koşulları sağladık, arkadaşların gelmemesi kendi kararlarıdır. Biz herkesin kararına saygı duyuyoruz.

CENGİZ, “4000 KİŞİLİK BİR ORGANİZASYON BAŞVURUSU ALDIK”

Şimdi Muğlaspor maçı öncesi ilçemizden bir arkadaşımız, yaklaşık 4 bin kişinin isim-soy isim ve telefon numaralarına kadar kaydedilmiş bir organizasyon hazırladığını ve Muğlaspor maçına yaklaşık 4 bin kişiyle geleceğini bize iletti. Biz kendisini gerekli yerlerle görüştürdük ve bu önemli maçımız için böyle bir çaba içerisinde olmasından dolayı sevindik ve gurur duyduk. Bu arkadaşımızın organizasyonu ve bizim çalışmalarımız sonucu eminim ki bu kez tribünlerimiz daha kalabalık olacak ve biz Muğlaspor maçını kazanarak, ilçemize coşkuyla döneceğiz.”

BELEDİYE BAŞKANI VE HAK-EV’E AYRICA TEŞEKKÜR

İlçe protokolünden sadece belediye başkanımız, belediye başkan yardımcılarımız ve başkanımızın özel kalemi maça geldiler. Bir de HAK-EV maç için özel bir organizasyon yaptı. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Gelmeyen diğer siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve ilçe protokolünün kendileri için geçerli mazeretleri vardır. Bu arkadaşlardan bazıları bizimle temasa geçtiler ve mazeretlerini ilettiler. Ben eminim ki Muğlaspor maçında herkes tribündeki yerini alacaktır.

CENGİZ, “ŞİMDİ MUĞLASPOR MAÇINA ODAKLANMALIYIZ”

Şimdi hepimiz bütün bunları bir kenara bırakarak, Muğlaspor maçına odaklanmalıyız. Bu bizim için hayati bir önem taşıyor. Biz üç yıldır yönetim olarak her yıl, 1 milyon ile 1,5 milyon arasında bir bütçeyi organize ediyoruz. Bu çok kolay bir iş değil. Bütün yönetim kurulumuz iç saha dış saha bütün maçlara katılıyoruz. Yaklaşık 3 yıldır sadece bir tek maça gidemedim. O gün de dayım vefat etmişti. Yani burada çok ciddi bir emek var. Hepimizin buna sahip çıkması lazım.

CENGİZ, “SULTANGAZİSPOR BÖLGEMİZDE PROFESYONEL OLMAYA ADAY TEK TAKIM”

Eski Gaziosmanpaşa ilçemizin sınırları içerisinde olan Gaziosmanpaşa, Sultangazi ve Arnavutköy’de profesyonel ligde başka takımımız bulunmuyor. Gaziosmanpaşa spor 3.ligden düştü. Arnavutköyspor BAL’dan düştü. Şu anda profesyonel lige yükselme şansı olan tek takım Sultangazispor, gelin hep beraber buna omuz verelim.” Dedi.

AZMİ GÖKTAŞ, “BİRLİKTE YOL YÜRÜDÜKLERİMİZİ YANIMIZDA GÖRMEK İSTERDİK”

Basın toplantısında söz alan kulüp yöneticilerinden Azmi Göktaş ise, kulübün geçmişinde emekleri olan bazı isimlerin, play off maçı öncesinde ortalıkta görünmediğini ve bunun kendilerini üzdüğünü söyledi. Göktaş, “Yıllardır birlikte yol yürüdüğümüz bazı arkadaşlar ne hikmetse bu anlamlı gün öncesi ortalıktan kayboldular. Ben bütün bu konuları GÖZLEM gazetesine değerlendirerek, bazı sitemlerde bulundum. Bunları söylemeye hakkım olduğunu düşünüyorum. Çünkü biz geçmişte birlikte yol yürüdük ve bunun gereği mutlu ve mutsuz her günümüzde omuz omuza olmak zorundayız.” Dedi.

Sultangazispor Başkanı Osman Cengiz, “Yerel basının takıma sahip çıkmasından dolayı ayrıca bir mutluluk yaşadıklarını ve takımın başarısında önemli rol oynadıklarını belirterek, yerel basın mensuplarına teşekkür etti.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi Çocuk Meclisi Toplandı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.