a

MHP Milletvekili Arzu Erdem; Hırsım, öfkem, kinim büyük

Kamuoyunda “Tecavüzcülere af” olarak nitelendirilen ve altı Ak Parti’li vekilin Meclis’e taşıdığı yasa değişikliğinin görüşülmesine MHP Milletvekili Arzu Erdem sert tepki gösterdi. Tepkisi kişisel twitter adresinden dile getiren Erdem, “İlk kez Twitter kelime sınırlaması sinirimi bozuyor. Hırsım, öfkem, kinim büyük. Tecavüzcüyü savunan yasanın Meclisi getirilmesi bile vahim” dedi.

Ak Parti milletvekilleri Mehmet Muş (İstanbul), Ramazan Can (Kırıkkale), Hacı Bayram Türkoğlu (Hatay), Halis Dalkılıç (İstanbul), Mücahit Durmuşoğlu (Osmaniye) ve İlyas Şeker (Kocaeli), dün akşam TBMM Genel Kurulunda çok tartışılan bir önerge verdi. “Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16/11/2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçunda, mağdurla failin evlenmesi durumunda, Ceza Muhakemesi Kanununun 231 inci maddesindeki koşullara bakılmaksızın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilir. Zamanaşımı süresi içinde evliliğin, failin kusuruyla sona ermesi halinde fail hakkındaki hüküm açıklanır veya cezanın infazına devam olunur. Bu fıkra uyarınca fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına veya cezanın infazının ertelenmesine karar verilmesi durumunda, suça azmettiren veya işlenişine yardım edenler hakkında kamu davasının düşmesine veya infazın ortadan kaldırılmasına karar verilir.” şeklindeki önerge Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Arzu Erdem’i çileden çıkardı.

Önergeye sert tepki gösteren Erdem, “Tecavüzcüyü koruyan AKP, yasa teklifine oy verecek olan AKP milletvekillerine duyurulur. Vereceğiniz evet oyu tecavüzcüye verilen oy. Bu vebal sizi bitirir” ifadelerini kullandı.

Kişisel Twitter adresinden önergeye tepki gösteren Erdem, şunları paylaştı.

1 2 3 4 5

arzu-erdem-twitter3

MHP Milletvekili Arzu Erdem, konu ile ilgili daha önce meclise sunduğu önergeyi de paylaşarak, “Aylar önce tecavüzcülere verilecek cezaların artırılması için kanun teklifi verdim. Evlatlarımıza kıyanlara bir bardak su verilmemeli” dedi.

CxiFr1AXgAAFDzn CxiFr1HXUAEFOBz CxiFr1MWIAEFryS

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

TMSY’den Arzu Erdem’e Teşekkür Ziyareti

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.