a

Mahir Polat; Sultangazi’de Gayrimenkul Piyasası Kısa Bir Süre Sonra Tavan Yapacak

HİSAR İNŞAAT’IN kurucu ortaklarından İnşaat Mühendisi Mahir Polat ile sektörün bilinenleri ve bilinmeyenleri üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. İnşaat sektörünün yaşadığı gelişimin ve değişimin durağan olmadığını ve talepler doğrultusunda bu değişimin gelişerek devam edeceğini söyleyen Polat, yatırmacılara çok özel tüyolar verdi. Sultangazi ilçesi ve emlak sektörünün son durumuna değinen Polat, Hisar İnşaatın çok özel iki projesini de siz değerli okuyucularımız için özetledi…

“Şirketimizi yaklaşık 14 yıl evvel kurduk. Başlangıçta daha çok proje işleri üzerine hizmet veriyorduk. Ancak daha sonra yaşam kalitesi yüksek ve piyasa şartlarına göre iyi bir yatırım sayılabilecek projeleri de inşa etmeye başladık. Şu anda Sultangazi ve Yeşilpınar’da devam eden konsept projelerimiz var.”

mahir-polat-sultangazimahir polat (5)

“HİSAR PANORAMA PROJESİ, KONSEPT PROJELERE YENİ BİR ANLAYIŞ GETİRECEK”

Eyüp – Yeşilpınar’da, 30 gecekondunun bulunduğu ada bazlı bir kentsel dönüşüm projemiz var. ‘HİSAR PANORAMA’ ismini verdiğimiz projemizde 160 daire yer alacak. Kapalı otopark, güvenlik, çocuk oyun alanları, spor alanları ve diğer sosyal yaşam alanlarıyla, belki de İstanbul’un en güzel manzaralarından birini gören teraslarıyla bu projemizin, hem kaliteli bir yaşam alanı hem de iyi bir yatırım aracı olduğuna inanıyoruz.”

“HİSAR RESIDENCE PROJESİ KARLI YATIRIMIN VE KALİTELİ YAŞAMIN BÜTÜN ÖZELLİKLERİNE SAHİP”

“Sultangazi’de satışları devam eden, HİSAR RESIDENCE isimli projemiz ise, kısa bir süre sonra çok iyi bir yatırım aracı olacak konumda. Sultangazi ilçesinin yeni inşa edilen ilçe merkezinde yer alan HİSAR RESIDENCE projemizin hemen karşısında yapımında son aşamaya gelinen Devlet Hastanesi ve gelmesi muhtemel Üniversite kampüsleri, Cebeci Şehir Parkı ve yapımına kısa bir süre sonra başlanacak Kent Meydanı bulunuyor. Ayrıca Belediye Hizmet Kompleksi, Cebeci Spor Kompleksi ve Hükümet Konağına yürüme mesafesinde ve yeni yapılacak Metro hattı durağına komşu olan bu projemiz hem iyi bir yatırım aracı olacak hem de bütün ayrıntıları düşünülerek inşa edilmiş, sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir konsepte sahip.”

mahir-polat-sultangazimahir polat (6)

“İNŞAAT SEKTÖRÜNDE KALİTEYİ TALEPLER BELİRLİYOR”

“İnşaat sektöründe ciddi bir kalite artışından söz edebiliriz. Ancak kalite artışı derken sadece kullanılan malzemeyi kastetmiyorum.  Biraz önce size anlattığım projeler ve bunlara benzer inşa edilen projeler, aslında inşaat ve gayrimenkul sektörünün eskiye oranla nasıl bir yol izlediğinin de tarifidir.

Kalitenin artmasında konsept projeler planlayan ve inşa edenler kadar, bu projeleri talep edenlerinde çok önemli ve büyük katkısı var.  İnsanların inşaata ve gayrimenkul sektörüne bakış açısı değişti. İnsanlar artık sadece başını sokacakları bir ev istemiyorlar. İnsanlar artık; kapalı otoparkları olan, çocuklarının güven içinde vakit geçirebilecekleri ve oyun oynayabilecekleri alanları bulunan, spor yapacakları tesis ve alanları olan, yani sosyal anlamda ihtiyaçlarına cevap veren ve iyi bir yatırım aracı olan binalara istiyorlar. Eskiden sadece gelir düzeyleri belli bir oranın üzerinde olan insanların tercihi bu yöndeyken, şimdi hemen toplumun her kesiminden insan böyle bir yaşam alanı talep ediyor. Bu talep de doğal olarak arzın bu minvalde oluşmasına ve doğal olarak inşaat sektörünün kalitesinin artmasına neden oluyor.”

“Elbette bugün ürettiğimiz projeler, muhtemelen bir 20 yıl sonra artık farklı talepleri olan insanların ihtiyaçlarına cevap veremez olacak. Belki 20 yıl sonra, enerjisini kendi üreten, suyunu kendi temizleyen akıllı binalara ihtiyaç olacak. Yani arz-talep dengesi inşaat sektöründe sürekli olarak kalitenin artmasına neden olacak.”

“KENTSEL DÖNÜŞÜM VE SULTANGAZİ”

“Kentsel dönüşüm projesinin de, kentin yeniden ve daha modern yapılanmasında etkin olduğunu düşünüyorum. Gerçi Sultangazi, kendisine benzeyen diğer ilçelere oranla biraz daha geç kentsel dönüşümle tanışıyor. Çünkü Sultangazi genel olarak gecekondu şeklinde inşa edilmiş bir ilçe değil. Daha çok yığma bina olarak isimlendirdiğimiz, apartman tarzı binalara sahip. Bu yapıların ekonomik ömrünü tamamlaması ve yık-yap şeklinde yeniden dönüşmesi biraz daha zaman alabilir. Fakat Sultangazi belediyesinin inşaat anlamında en kolay çalışılan belediye olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim.”

mahir-polat-sultangazimahir polat (3)

“SULTANGAZİ BELEDİYESİ DİĞER İLÇELERDEN FARKLI BİR ÇALIŞMA DİSİPLİNİNE SAHİP”

“Sultangazi belediye plan notları olan ve ihtiyaca anında cevap verebilen bir belediye. Bizim belediyemiz diğer ilçeler arasında bu konuda en iyi çalışan belediye. Örneğin bizim belediyemizin inşaat konusunda bir arka odası yok.”

“Anlaşmanızı yaptığınız ve projenizi çizdiğiniz zaman nasıl bir yol haritası izleyeceğiniz belli. Çünkü Sultangazi Belediyesinin bu konuda internet ortamında imar notu ve izlenmesi gerek prosedür ve yol haritası zaten var. Yani siz gerekli hazırlıkları tamamladıktan sonra belediyeye gittiğinizde aslında projenize başlamış oluyorsunuz. Yani karşınıza farklı bir sürpriz çıkmıyor, bu konuda kendilerine teşekkür etmeden geçemeyeceğim.”

“SULTANGAZİ’DE GAYRİMENKUL PİYASASI KISA BİR SÜRE SONRA TAVAN YAPACAK”

“Sultangazi, yapımı devam eden dünyanın en büyük hava limanının şehirle bağlantı yolunun üzerinde bulunuyor.  3’ncü Boğaz köprüsü bağlantı yolu ve 2’nci Boğaz köprüsü yollarının tam ortasında bir konuma sahip. Ulaşım anlamında neredeyse İstanbul’un, hatta Türkiye’nin ve bölgenin en avantajlı ilçesi konumunda. Belki yatırımcılar bugün bunun çok farkında değil, ancak ben inanıyorum ki Sultangazi çok kısa bir süre sonra gayrimenkul anlamında bugünkü değerinin çok üzerinde bir değere ulaşacak.”

“YATIRIMCILAR İÇİN KRİZLER, BAZEN ÖNEMLİ FIRSATLARDIR”

“İnşaat sektöründe belirli bir durgunluk söz konusu, bu durgunluğu tek başına bir sebebe bağlayamayız. Bunun birden fazla sebebi var. Bu sebepler listesinin en başında sanırım şunlar geliyor; konut kredilerindeki faiz artışı, Dolar’ın hareketliliği ve ülkemizde ki siyasi istikrarsızlık gibi faktörler. Elbette TEM otoyolu gibi yolların çevresine plansız olarak inşa edilen uydu kentlerin yarattığı konut fazlalığı da bir arz-talep dengesizliğine yol açıyor. Satışlarda yaşanan bu durgunluğun devam etmesi durumunda belki fiyatlarda bir gerileme olmayacak ama her yerde beklenen fiyat artışları da olmayacak. Fiyat artışlarının normal seyrinde devam etmesi için olağan durumdan daha farklı bazı gelişmelerin de olması lazım. İşte Sultangazi bu anlamda çok avantajlı bir konuma sahip. Biraz önce anlattığım projeler ve ilçemizde devam eden kamusal projeler ilçemizin gayrimenkul piyasasın fiyat stratejisine yukarı yönlü bir ivme kazandıracak.”

“İŞİMİZİ SEVİYORUZ”

“Bana ait olmayan ancak kendi iş felsefem ile özdeşleştirdiğim bir söz var, ‘Güzel gören, güzel düşünür. Güzel düşünen, hayattan lezzet alır.’  Bizimde maksadımız güzel görünen fonksiyonel binalar ve yaşam alanları inşa etmek. Yaptığımız işin sonunda somut olarak bir ürün çıkıyor ortaya. Orada yeni bir yaşamın başlıyor olması bize her zaman yeni bir heyecan ve anlatılmaz bir huzur veriyor.”

mahir-polat-sultangazimahir polat (4)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi BBP merhum Yazıcıoğlu’nu dualarla anacak

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.