a

“Kocaelispor Yetkilileri Sobelenmiştir”

Bölgesel Amatör Liginin (BAL) bitmesine 1 hafta kala, şampiyonluk ipini göğüsleyen ve artık 3. Lig için oynanacak play off maçına hazırlanan Sultangazispor Kulübü Başkanı Osman Cengiz’le, takımın şampiyonluk öyküsünü ve Sultangazispor’a 3. Lig kapısını açacak olan Kocaelispor maçını konuştuk…

“ŞAMPİYONLUĞA DA, 3. LİGE DE İNANIYOR VE İSTİYORDUK”

Konuşmasına Sultangazispor’un şampiyonluğa ve 3. Lige olan inancını ve isteğini dile getirerek başlayan Başkan Cengiz, “Söze sanırım şöyle başlamak daha anlamlı olur; biz göreve ilk geldiğimiz günden beri şampiyonluğu çok istiyor ve inanıyorduk. Ve yine biz, 3. Lige çok inanıyor ve istiyoruz.” Dedi.

Başkan Cengiz, Sultangazispor’un şampiyonluk öyküsünün bundan 3 yıl evvel göreve geldikleri ilk günden başladığını söyleyerek, şampiyonluk öyküsünü şöyle özetledi, “Şampiyonluk öyküsünü özetlemeden evvel göreve geldiğimiz günden beri geçen süreye biraz değinmek istiyorum, çünkü bu öykü, o günden beri süre gelen bir öyküdür.”

“KULÜBÜ DAHA İLERİYE TAŞIMAK İÇİN GÖREVE GELDİK”

“Hepimizin bildiği gibi bundan 3 yıl evvel mevcut başkanımızın istifasından sonra yönetim kurulu toplantısında arkadaşlarımız bu göreve bizi layık gördüler. Fakat o ilk gün, biz arkadaşlarımızla kendi aramızda şöyle bir konuşma yaptık. Dedik ki, ‘Eğer bu kulübü bulunduğu yerden alıp biraz daha ileriye götürebileceksek, bu görevi kabul edelim.’ Bunu ilçenin ileri gelenleriyle konuşurken de, yerel yönetimiyle konuşurken de dile getirdik. ‘Bu işin zorlukları var, eğer bize bu konuda sonuna kadar destek olabilecekseniz, biz bu önemli görevi kabul edeceğiz.’ Dedik. Hemen herkesin bu konuda bize destek olacağına söz verdiği için biz bu önemli görevi kabul ettik ve işe başladık.”

“GÖREVE GELDİĞİMİZ İLK SEZON, AMACIMIZ LİGDE KALMAKTI”

“Biz göreve geldiğimiz gün takımın durumu çokta iyi durumda değildi. Yani bizim göreve geldiğimiz gün lig bitmiş olsaydı, bizim takımımız küme düşüyor olacaktı. Hemen yönetim olarak toplandık ve mali sorunları çözerek ve kalan maçları kazanarak play out bile oynamadan ligde kaldık.”

Osman-cengiz_DSC5392

“BAŞARI İÇİN İYİ KADRO DEĞİL, İYİ TAKIM KURMAK LAZIM”

“İkinci sezonumuzda aslında daha güçlü bir takım kurmak için elimizden gelen her şeyi yaptık. Ancak atladığımız bir gerçek vardı. Başarı için iyi futbolculardan oluşan iyi kadro kurmak önemli değilmiş, önemli olan iyi bir takım kurmakmış. Futbolda başarının sırrı buymuş ve biz bunu tecrübe ettik. Futbol’da takım olma ruhunu taşıyan futbolculardan oluşan bir takım kurarsanız başarılı olabiliyorsunuz.”

“Yani o sezon, geçmişi başarılarla dolu futbolcular transfer ederek, şampiyonluğa oynayacak bir takım kurmaya çalıştık, ancak sizin de bildiğiniz gibi, ligde kalmak için play out oynadık.”

“1 PUAN FARKLA ŞAMPİYONLUĞU KAÇIRDIK”

“Geçtiğimiz sezon ise bu gerçeklerden hareketle aslında iyi takım kurmaya çalıştık. Bunun için gerekli olan mali bütçeyi oluşturarak, güçlü bir takım kurduk ve başarılı olduğumuza inanıyorum. Takımımız, Düzcespor’un arkasından 1 puan farkla 2’nci oldu ve şampiyonluğu sadece 1 puanla kaçırdık.”

“TAKIMIN OMURGASINI KORUMAYA DİKKAT ETTİK”

“2015-2016 sezonuna başlarken takımın omurgasını korumaya dikkat ederek, gerekli transferleri yaptık ve şampiyonluk parolasıyla lige başladık.”

“HOCA TAKIMIN MOTİVASYONUNU DÜŞÜRÜYORDU”

“Takım başarılı bir performans sürdürürken bu kez de takımı çalıştıran hocayla futbolcular arasında bir iletişim eksikliği olduğunu ve bu durumun takımın moral motivasyonunu düşürdüğünü fark ettik. Bu sorunu devre arası kampta çözebileceğimizi düşündük. Devre arasında hocamızla ve futbolcularımızla yaptığımız toplantılar sonucu sorunun düzelemeye başladığını gördük. Ancak sezonun ikinci yarısının başlamasıyla beraber sorunun devam ettiğini gördük ve takımımızla yaptığımız toplantılar sonucunda hocamızla karşılıklı olarak sözleşmemizi feshettik.”

“ERDOĞAN HOCA ÖN ŞARTSIZ GELDİ KULÜBÜMÜZE”

“Bu takımın yardımcı antrenörlüğünü de yapmış olan Erdoğan Eryılmaz’ı kulübe davet ettik ve kendisine durumu aktararak, kendisini takımın başında görmek istediğimizi söyledik. Erdoğan hoca ön şartsız olarak takımda kendisine verilecek bütün görevleri kabul edeceğini söyledi. Ve onun bilgisi dahilinde başka hocalarla da görüştük, ancak ortak sinerjiyi yakalayamadığımız için Erdoğan hocayla devam etme kararı aldık. Ve geldiğimiz noktada takımımızın özellikle Erdoğan hoca göreve geldiğinden beri moral olarak daha yüksek bir seviyede olduğunu ve hoca değişikliğinden sonra kayıpsız olarak yoluna devam ettiğini ve ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan ettiğine hepimiz tanıklık ettik.”

“FUTBOLDA BAŞARI BİRÇOK FAKTÖRÜN BİR ARAYA GELMESİYLE OLUYOR”

“Futbol ve başarı birçok şeyin bileşkesinden ortaya çıkıyor. Sadece başarılı futbolcuların bir araya gelmesiyle her şey bitmiyor. Bu faktörler arasında; teknik ekip var, yönetim var, taraftar var, rakipler var, dışsal ve çevresel faktörler var. Yani bunların tamamının oluşturduğu durum sizin de başarı çıtanızı belirliyor.”

Osman-cengiz_DSC5398

“FUTBOL VE ÇEVRESEL FAKTÖRLER”

“Buraya kadar anlattıklarım bizim iyi bir takım oluşturmak adına yaptığımız çalışmaların ve şampiyonluk öyküsünün özetiydi. Fakat örneğin geçen yıl oynadığımız Eskişehirdemirspor maçı, biraz evvel sözünü ettiğimiz ‘dışsal faktör’lere iyi bir örnektir. Hiçbir iddiası olmayan Eskişehirspordemirspor’un bize karşı maça nasıl asıldığını ve nasıl oynadığını hepimiz hatırlıyoruz. Dışsal faktörlere verebileceğimiz ikinci örnek ise, bu sezonun ikinci yarısında oynadığımız Mudanya maçında, hakemin saha içerisinde nasıl bir yönetim gösterdiği ve tam manasıyla maçı nasıl katlettiğidir.”

“AKÇELİ İŞLERLE BİZİM İŞİMİZ OLMAZ”

“Biz göreve geldiğimiz ilk günden beri akçeli işlere sıcak bakmadık ve bu işlere kulağımızı gözümüzü kapatarak, hiçbir zaman bu işlerin yakınında bile olmadık. Biz futbolu saha içerisinde oynanan oyundan ibaret olarak görüyoruz. Geçtiğimiz sezonlarda buna bezer şeyler yaşandığına tanık olduk. ‘Elinizde somut bir delil var mı?’ Diye sorarsanız elbette böyle bir veri elimizde yok. Ancak hiçbir iddiası olmayan ve bazı maçlara yedek kadroyla çıkan takımların bizim maçlarımıza hangi kadrolarla ve hangi ruh haliyle çıktığını gördüğümüzde elbette biz de ‘acaba’ diye soruyoruz kendi kendimize.”

“GRUP DIŞINDAN MÜDAHALELER OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”

“Bu yıl oynadığımız 11. Grupta biraz evvel sözünü ettiğim akçeli işler olduğuna inanmıyorum. Yani bizim grubumuzda bulunan takımların Sayın Başkanlarının böyle bir işe tenezzül edeceğine imkan ve ihtimal vermiyorum. Ancak ne var ki dönem dönem yaşanan hakem yönetimlerinde ve hakem hatalarında grubun dışından, başka bir takım otoriteler tarafından tasarlanan şeyler olduğuna inanıyorum.”

“ÇEVRESEL FAKTÖRLER YİNE İŞ BAŞINDA”

“Kocaelispor’la 3. Lige çıkmak adına bir play off maçı oynayacağız. Bizim federasyondan beklediğimiz şey, hakkaniyet kuralları içerisinde kararlar almasıdır. Nedir bu kararlar? Maçın iki kulübe eşit uzaklıkta bir sahada oynatılması ve özellikle altını çiziyorum, BAL maçlarının oynandığı saha zeminine uygun bir sahada oynatılması.”

“BAL MAÇLARI HANGİ ZEMİNDE OYNATILIYORSA, FİNAL MAÇLARI O ZEMİNDE OYNATILMALIDIR”

 “Bakın ben size bu ayrıntıyı biraz daha detaylı olarak anlatayım. Bizim BAL maçlarını oynadığımız sahanın zemini suni çimdir. Ancak BAL’da oynanan maçların neredeyse yüzde 80-90’ı, suni çim zeminde oynanıyor. Elbette doğal çim zemini olan takımlarda var. Ancak bunların oranı yüzde 10’u geçmez. Şimdi federasyonun yapması gereken şey şudur, final maçlarını lig maçlarının en fazla oynandığı zeminde oynatmak.”

“KOCAELİSPOR’UN DOĞAL ÇİM ZEMİN ISRARININ SEBEBİ NEDİR?”

“Ancak ne var ki Kocaeli basınından öğrendiğimiz bazı şeyler var. Kocaeli basınından bir gazeteci federasyon başkanı Ali Düşmez’e maçın hangi zeminde oynatılacağını soruyor. Bu haberden sonra Kocaelispor başkanı bu gazeteciyi arayarak, ‘Sen neden bunu gündeme getiriyorsun? Biz zaten maçın doğal çim zeminde oynatılması konusunda federasyonla konuşmuştuk, anlaşmıştık’ diyor.”

“KOCAELİSPOR YETKİLİLERİ SOBELENMİŞTİR”

 “Bu durum bu arkadaşların sobelendiği anlamına geliyor. Demekki bu konuda bazı görüşmeler yapılmış anlamına geliyor. Bu durum hakkaniyet ölçülerinin dışına çıkıldığı anlamına geliyor. Biraz evvel anlattğım BAL takımlarının yüzde 80’i, 90’ı maçlarını suni çim zeminde oynuyor. Böyle bir ligin finalini doğal çim zeminde oynatmaya gerek var mı? Neden bunlar konuşuluyor? Çünkü Kocaelispor’un stadı doğal çim zemine sahip.”

Osman-cengiz_DSC5402

“KURA ÇEKMEK BİLE ADALETSİZLİKTİR”

“Bu konuda bizim fikrimiz şudur. Federasyon BAL’a maçlarının tamamına baksın, eğer maçların bırakın yüzde 80-90’ını, yüzde 50’si doğal çim zeminde oynatılıyorsa, final maçları da doğal çim zeminde oynatılsın. Fakat biraz evvelde anlattım, BAL liginin maçlarının yüzde 80-90’nı suni çim zeminde oynanıyor. Bu konuda karar vermek için kura çekmek bile adaletsizliktir.”

“ZEMİN SUNİ ÇİM OLSUN, SAHANIN NEREDE OLDUĞUNA KOCAELİSPOR KARAR VERSİN”

“Sayın federasyon başkanına bu konuyu özellikle ilçe basını olarak sizin sormanız gerekiyor. Nasıl ki federasyon bu konuda ‘final maçları iki takıma eşit mesafedeki bir sahada oynanır’ diyorsa, bu konuda da hakkaniyetli bir karar vermesi gerekiyor. Eğer Kocaelispor sahanın zemini konusunda fikir beyanında bulunuyorsa, ben de şunu söylüyorum, müsabaka suni çim zemini olan bir sahada oynatılsın, sahanın nerede olacağına Kocaelispor karar versin.”

“BAL’IN AMACI İL TAKIMLARINI BİR ÜST LİGE ÇIKARTMAK DEĞİLDİR”

“Ben açık ifade ediyorum, yüzde 80-90’ı suni çim eminde oynanan bir ligin final maçı doğal çim zeminde oynatılacaksa bu bir futbol katliamdır, bu bir adalet katliamıdır. Yani siz il takımlarını bir üst lige çıkartmak için bir lig kurduysanız, kusura bakmayın ama sizin amacınız spor ve futbol değil, bunun ismi başka bir şeydir.”

“ALİ DÜŞMEZ, SÖZÜNÜN ARKASINDA DURMALIDIR”

“Sayın federasyon başkanı Ali Düşmez’i, gazetecinin kendisine bu soruyu sorduğu beyanatta, ‘ligin çoğunluğunun hangi zeminde oynatıldığına bakarak karar vereceğiz’ dediği sözün arkasında durmaya davet ediyorum. Eğer bu sözünün arkasında duramayacaksa ve baskılara direnemeyecekse derhal istifa etmelidir.”

“SULTANGAZİSPOR, KOCAELİSPOR’DAN 1 GÖMLEK DAHA ÜSTÜN BİR TAKIMDIR”

“Ben çıplak gözle de, televizyonda da Kocaelispor’u izledim. Net söyleyeceğim bizim takımımız Kocaelispor’dan daha iyi bir takım. Bizim takımımız Kocaelispor’dan bir gömlek daha üstün bir takımdır. Eğer zemin konusunda bizim söylediğimiz kararlar alınırsa, bizim takımımızın maçı kazanma olasılığı yüzde 51’dir. Eğer biraz evvel söylediğim çevresel faktörlerin etkisiyle maç doğal çim zeminde oynatılırsa, bizim maçı kazanma ihtimalimiz yüzde 50’dir.”

“BİZİM TARAFTARIMIZIN KOCAELİ TARAFTARINDAN AŞAĞI KALIR BİR YANI YOK”

“Kocaelispor’un tek avantajı kendi sahasında kalabalık seyirci desteğidir. Yıllarca süper ligde oynamış bir takımın taraftarının bu kadar kalabalık olması doğaldır. Fakat bizim taraftarımızın özgül ağırlığı, Kocaelispor’un özgül ağırlığından daha az değildir. Belki sayısal olarak bizim taraftarımızdan fazlalar ancak tekrar söylüyorum,  bizim seyircimiz, özgül ağırlık olarak onların seyircisiyle denktir.”

“ŞAMPİYONLUK PRİMİNİ AÇIKLADIK, BU BİR ZİRVEDİR”

“Ben takımıma bu anlamda güveniyorum. Oynadığımız formalite maçları bu maçın göstergesi değildir. Takımımızda bu maçı alacağına inanıyor. Takımımızın morali gayet yerindedir. Yönetim olarak da biz buna inanıyoruz ve elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Bunun altını çiziyorum, elimizden geleni değil, elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Net olarak söylüyorum şampiyonluk primi olarak biz 250 bin lira olarak belirledik ve bunu takıma açıkladık. Bu bir motivasyondur, bu sultangazispor yönetimin bu konuda yapacağı zirvedir.”

YÖNETİME AYRI TEŞEKKÜR

“Altını çizerek söylemek istediğim başka bir şey, bu takımın şampiyon olmasında en büyük emeği bu yönetim vermiştir. Altını çizerek söylemek istiyorum, özellikle yönetimimize tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Şampiyonluk konusunda aslan payı yönetimimizindir.”

 “Maalesef futbol bazı eksikleri kabul etmiyor. Eğer siz bu eksikleri gideremezseniz, her maçı 50 bin kişi de izlese, o takım şampiyon olamıyor. Eksikleri giderirseniz takım şampiyon olur. İşte bu takımın da şampiyon olmasının sebebi bu eksiklerin zamanında tamamlanmasıdır ki, yönetimimiz bu konuda elinden gelenin fazlasını yapmıştır.”

Osman-cengiz_DSC5400

TARAFTARA TEŞEKKÜR

“Elbette şampiyonluk yolunda herkesin katkıları olmuştur. Yönetimden sonra taraftarımız da gayet iyi ve takımını destekliyor. Özellikle ikinci yarıda taraftarımız takımını desteklemek konusunda üzerine düşeni yapmıştır. Birinci yarıda yaşananlara değinmek bile istemiyorum. Biz kimsenin yanlışlarını veya eksiklerini dile getirerek bir şey kazanacağımıza inanmıyoruz. Biz herkesin artılarını görerek ve dile getirerek herkesin pozitif yanlarından söz ediyoruz. Bu konuda taraftarlar derneğimizin önderliğinde taraftarımızın desteğinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.”

KAYMAKAM ve BELEDİYE BAŞKANINA TEŞEKKÜR

“Kaymakamımız ve Belediye başkanımız üzerine düşeni yapmış, maddi ve manevi olarak hep yanımızda olmuştur ve kendilerine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” 

BASINA VE GÖZLEM GAZETESİN’E TEŞEKKÜR

“İlçe basınımıza özellikle katkılarından dolayı teşekkür ediyorum ve bu konuda özellikle günlük olarak yayınlanan ve hemen her sayısında Sultangazispor’a yer vererek, Sultangazili bilinci ve aidiyet duygusu oluşmasında katkı sunduğunuz için Gözlem gazetesine ve sizlere Sultangazispor ve Sultangazi adına teşekkür ediyorum.”

Tüm Yorumlar (1)
  • Semih Öngir
    8 yıl önce
    0 0

    Neyin kafası bu ya , ne içiyosunuz siz .. :))) Eskişehire gömelim sizide acınız dinsin.
    Bir dahada içtiğiniz meret her neyse içmeyin ondan artık ..bünyenize yazık..

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi Belediyesi 8.7 milyon metrekarelik alandan yer talebinde bulunmuştu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.