a

Kazanan vatandaş olsun

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sultangazi İlçe Başkanı Şükrü Demir, 30 Mart yerel seçimlerinin değerlendirmesini Emin Haber’e yaptı.

BBP İlçe Başkanı Şükrü Demir, her şeyden önce bir iki olay haricinde beklenen ve korkulan bir şekilde olaylar olmadan demokrasinin ve sağduyunun üstünlüğü ile bitmiş oldu diyerek, siyasilerin amacı halka hizmet etmek olduğu için burada kişiler değil halkın kazanması olması gerekir diyerek şu açıklamalarda bulundu:

“Herşeyden önce AK Parti Sultangazi İlçe Teşkilatını ve Sayın Belediye Başkanı Cahit Altunay’ı tebrik ederim ve ilçemize hayırlı olsun. 30 Mart yerel seçimlerini bir iki başlık altında değerlendirmek gerekir. Birincisi siyasi dehasını bir kez daha takdir ettiğim Sayın Başbakan’ın stratejisi ile yerel seçimleri genel seçimler havasına sokarak, tüm Türkiye gibi Sultangazi halkı da bu stratejinin dönüşümüne cevap vererek yaklaşık yüzde 91’i sandık başına gitti. Sultangazi’nin sandık başı istatistiği yüzde 71’lerdeyken demokrasi hakkını kullanarak rekor katılım yapmıştır.

Bu bağlamda değerlendirme yaparsak AK Parti 2009 yerel seçimlerine göre oylarını yüzde 10 arttırmış gözükse de genel seçim oylarına göre arttıramamış hatta yaklaşık yüzde 1.2 oranında düşüş kaydetmiş oluyor. Tekrarlamak isterim ki Türkiye genelinde olduğu gibi Sultangazi’de de seçimler Cahit Altunay ve rakipleri değil, Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve paralel yapıya karşı verilen bir mücadele seçimleri oldu.

İkinci olarak ise değerlendireceğimiz BBP’nin oylarıdır. Burada ilk önce başkan adayımız Hakan Yıldırım’a özellikle teşekkür ederim. Çünkü nefsini ayaklar altına alarak kendi için değil meclis üyeliği için oy istedi. Bunu herkes kabullenemez. Oylarımız bakımından ise; bizim çalışmalarımız meclis üyesi oyları üzerinde olduğundan kıyaslama yaparsak, 2011 genel seçimlerinde BBP olarak 1968 oy almıştık. Bu seçimlerde meclis üyesi oyları olarak 2534 oy aldık. Yapılan operasyonlar, tapeler ve genel seçim havasında ki yerel seçimlerde kendi oylarımızı yinede yüzde 29 civarlarında arttırmış gözüküyoruz.30 Mart yerel seçimlerinin öncesi ve sonrası ile de bazı saptamalar yapmak istiyorum. Sultangazi’de bulunan STK’ların birçoğu var oluşlarının sebebini ya unutmuşlar yada işlevliklerinin maksadının dışına çıktıklarının farkında değiller. Öyle ki, STK’lar siyaset yapmaz ve siyaset üstü kurumlar olarak tanımlanır. Oysa seçimlerden önce ilçemizde bulunan bazı STK yöneticileri yaptıkları programlara yalnızca AK Parti İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Cahit beyi davet ederken, diğer partileri ve adayları adeta yok saydılar.

Bu durumun adını ben söylemeyeyim ama yöneticilerin unuttukları şey derneklerinde diğer parti mensubu veya taraftarı üyelerinin olduklarıydı. Adeta şahsi ikbal havasına bürünmüş bir yansıma oldu. Eşit yaklaşımı ve dengenin topuzunu ayarlamakta sıkıntı yaşayan bazı STK’larımızı ve yöneticilerini seviyoruz ama unutulmamalıdır ki, seçimler 5 yılda bir yapılıyor ve bu STK yöneticilerinin belediyeden beklentilerine cevap alamadıkları zaman yapacakları eleştiriler halk nezdinde itibar görmeyecektir.Hele hele de AK Partinin mücadele ettiği paralel yapının mütevelli heyetinde olan bir STK Başkanı akşamdan, Sultangazi’de omurgalı adamlar yok derken aradan gecen yaklaşık 14 saat sonra omurgasız olarak nitelendirdiği kişilere kahvaltı ve yemek vermesi gelinen noktanın zirvesidir.Sonuç olarak Sayın Cahit Altunay’ı tekrar tebrik ediyor, kazananın kağıt üzerinde kendisi olsa bile Sultangazi halkının kazandığı bir dönem olmasını diliyorum.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Atım; Kimseye Kırgın Değilim