a

Kahraman Sultangazililer O Tankı Nasıl Ele Geçirdi?

Tarihe kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz Darbe Girişiminin yaşandığı Cuma gecesi, Sultangazi’de tarihe altın harflerle geçilecek olan birçok kahramanlık öyküsü yaşandı. Baştabya Kışlası’ndan çıkan bir tanka siper olan Sultangazililer o tankı ele geçirdi.

15 Temmuz Cuma gecesi Türkiye TSK’nın içine sızmış FETÖ’cü teröristlerin darbe girişimi ile sarsıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla ülke genelinde milyonlar sokağa döküldü. İstanbul ve Ankara’da darbeci teröristler, halkın darbesiyle karşılaştı. O gün Sultangazi’de de binler sokağa döküldü, darbeye karşı tek yürek oldular.

16 Temmuz gece saat 01.49 sıralarında Eski Edirne Asfaltı Hacı Şükrü Durağı olarak bilinen bölgede tankın ilerleyişini taşlarla durdurmaya çalıştı. O anlar ise bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Baştabya Kışlası’ndan çıkış yapan tankın Mahmutbey Yolundan Eski Edirne Asfaltına çıktığı öğrenildi.

BAŞTABYA KIŞLASI ÖNÜNDE TANK ELE GEÇİRİLDİ
Tankı burada durduramayan kahraman Sultangazililer, Esenler ilçe sınırları içerinde kalan Baştabya Kışlası önünde tankı ele geçirmeyi başardılar. O anlar ise bir vatandaş tarafından görüntülendi.

SHELL PETROL İSTASYONU O GÖRÜNTÜLERİ KAMUOYU İLE PAYLAŞMADI
Eski Edirne Asfaltı Caddesi üzerinde bulunan Shell Petrol İstasyonunun güvenlik kameralarına net bir şekilde tankın geçiş görüntüleri ve o an yaşananlar yansıdı. İddiaya göre önce bu istasyonun önünde darbeci teröristlerin kullandığı tank durdurulmaya çalışıldı. Burada tankın bir sivil aracı ezdiği, vatandaşların tankı ele geçirmek için verdiği mücadele an be an Shell Petrol İstasyonun güvenlik kameralarına yansıdı. Tüm ısrarlarımıza rağmen Shell Petrol Ofisi bu görüntüleri kamuoyu ile paylaşmak istemedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

DEVLET, FETÖ/PDY İLE NASIL MÜCADELE EDİYOR?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.