a

DEVLET, FETÖ/PDY İLE NASIL MÜCADELE EDİYOR?

Darbe girişiminin ardından herkesin aklında “Devlet, FETÖ/PDY ile nasıl bir mücadele yöntemi izleyecek?” sorusu var.

Yaptığımız araştırmalar sonucu bu mücadele yönteminde devletin izleyeceği yöntemin aşağı yukarı hangi temel taşları üzerinden yürüyeceği konusunda ortaya atılan bazı fikirleri derlediğimizde, devletin bu konuda nasıl bir yol haritası izleyeceğini aşağı yukarı şöyle tahmin ediyoruz.

1-Aktif Eğitimciler Sendikası – (AktifSen)

Devletin dershaneler hakkında bazı düzenlemeler yapmasından sonra bürokraside kendi kurumlarını oluşturmaya çalışan FETÖ/PDY terör yapılanması, Aktif Eğitimciler Sendikası ismiyle yeni bir sendika kurdu ve hükümete yakınlığıyla bilinen EĞİTİM BİR SEN’den yaklaşık 35.000 üyeyi kendisine çekmişti.

Daha sonra kapatılan ancak faaliyetine daha sonra yeniden başlayan Aktif Eğitimciler Sendikası; AktifSen şu anda devletin merceği altında. Bu sendikaya üye olan devlet memurları ve özel eğitim kurumlarında çalışan eğitimcilerin araştırılarak FETÖ/PDY ile ilişkileri ispatlanan eğitimciler hakkında işlem yapılacak.

2-Özel Eğitim Kurumları

FETÖ/PDY özellikle ekonomik olarak kendisini geliştirmeye başladığı dönemlerde devlet okullarında eğitim ve öğretimin kalitesiz olduğunu bahane ederek ve bu konuda kendi medyası üzerinden yarattığı algı operasyonu ile kadrosuna sızdığı devlet kurumlarından kazandığı gücün kendisine sağladığı imtiyaz ile özel okullar alanında çok ciddi bir büyüme sağladı.

Özel okullar üzerinden çok büyük bir sermayeye hükmetmeye başlayan FETÖ/PDY’nin okullarına çocuklarını gönderen aileleri araştırarak, bu ailelerin terör örgütüyle ilişkisini inceleyen devlet, bu konuda okullarda kullanılan data bilgilerini kullanacak.

3- Bank Asya

FETÖ/PDY sermaye gücünü yükseltmek ve sermayesini daha rahat kontrol edebilmek adına kendisine ait bir bankaya ihtiyaç duyduğunda, Bank Asya’yı kurdu. Bu banka üzerinden ulusal anlamda bir sermaye kontrolü sağlayan terör örgütü, aynı zamanda uluslararası alanda da sermayesini hareket ettirmek adına büyük bir aracın sahibi oldu.

Devletin, FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında bilindiği üzere BDDK, 29 Mayıs 2015 tarihinde aldığı 6318 sayılı karar ile Asya Katılım Bankası A.Ş.’yi (Bankasya) TMSF’ye devretmişti.

Ancak bu gelişmeden sonra özellikle kamuoyunda tanıdık bazı isimler üzerinden oluşturulan algı ile Bank Asya’da yeni hesaplar açılması için kampanyalar düzenlenmişti.

İşte devlet bankanın bu verilerini kullanarak, Bank Asya ile çalışan ve banka üzerinden FETÖ/PDY sermayesini güçlendirmeye çalışan ve/veya terör örgütüne maddi destek veren isimleri inceleme altına alacak.

4-Sosyal Medya Hesapları

Devletin kurum ve kuruluşlara sızarak, devletin içerisinde paralel başka bir yapı oluşturmaya çalışan FETÖ/PDY terör örgütüyle mücadeleye başladığı günden itibaren kamuoyunda algı oluşturmak adına gerçek veya sahte isimler ile açılan sosyal medya hesapları da devletin bu terör örgütüyle yapacağı mücadele için ciddi bir veri kaynağı.

Sosyal medya üzerinden devlet ve devlet büyüklerine karşı karalama kampanyası başlatan ve asılsız bir takım iddialar ortaya atan bu hesap sahipleri tespit edilerek, bu isimler hakkında inceleme başlatılacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

O kışlaların hepsi kapanıyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.