a

Herkes Boyunun Ölçüsünü Alacak

CHP Belediye Başkanı Ali Acar'ın geçtiğimiz günlerde “Son anketlere göre iktidarla başa baş durumdayız.” açıklamasına Belediye Başkanı Cahit Altunay cevap verdi. Eminhaber'e konuşan Başkan Altunay diğer siyasi parti adaylarını küçümsemek istemediğini belirterek, hergün halkın içinde olduklarını ve hergün anketi bizzat yaşadıklarını söyledi.

“Hedef Yüzde 68”

Sultangazi'de bir hedeflerinin olduğunu ve bu hedeflerini 28 Ocak'da Uğur Mumcu Mahallesi Seçim İrtibat Bürosu açılışında açıkladığını söyleyen Başkan Altunay, “Yüzde 68 oy oranını hedefliyoruz. 'Alacağız' demedim ama almamız gereken oy yüzde 68'dir diyorum. Bu orana ulaşmak için gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız da bize karşı yoğun bir ilgi görüyoruz” dedi.

“Bize güvensinler”

Seçim çalışmalarında Sultangazililerin kararını verdiklerini gördüğünü belirten Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan adayı Cahit Altunay, 30 Mart yerel seçimlerinde partisinin Sultangazi'de açık ara seçimi kazanacağını söyledi. 5 yıllık görev süresi boyunca Sultangazilileri mahcup ve pişman etmediğine vurgu yapan Başkan Altunay,“Biz milletmize ve halkımıza güveniyoruz. Ve hizmet etmek için de çalışma sözü veriyoruz. Samimi bir şekilde vatandaşımıza hizmet etmeyi taahhüt ediyoruz. Bugüne kadar mahcup ve pişman etmedik. İnşallah bundan sonrada başlarını öne eğdirmeyecek, mahcup ve pişman etmeyeceğiz. Bize güvensinler. En güzel hizmeti alacaklarını sizin aracılığınızla temin ediyorum.

Sultangazimiz için hayırlı olsun diyorum. Çünkü bizler geçiciyiz ama yapılan hizmetler Sultangazi'de kalıcı olacaktır. Bu hizmetler çocuklarımıza, torunlarımıza hizmet verecek. İnşallah arkasından bizde hayır duası alacağız. Dolayısıyla kazanan Sultangazi olacak. Kazanan ülkemiz olacak.” diye konuştu.

“Herkes boyunun ölçüsünü alacak”

Diğer siyasi partilerle Ak Parti'nin arasında bir çekişmenin olmadığını sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Cahit Altunay, CHP adayı Ali Acar'ın “ankette başa başız” açıklamasına, “Biz hergün halkın içindeyiz. Hergün anketi bizzat yaşıyoruz. Gezdiğimiz her esnaf, ziyaret ettiğimiz her dernek, sokakta karşılaştığımız her vatandaşın tavrı aşağı yukarı belli. Yani bizzat bize ikrar ediyor. Gönlüyle de belli ediyor. Dolayısıyla en güzel anket budur. 30 Mart'ta çok yakındır. Herkes orada boyunun ölçüsünü alacak. Onun için ilçemizde böylebir çekişme söz konusu değil. Açık ara Ak Parti mutlaka bu işi omuzlayacak. Bundan hiç kaygımız ve şüphemiz yok.” ifadelerini kullanarak cevap verdi.
 
“Halkımız uyandı”

17 Aralık operasyonu ve sonrasında yaşananlarla Ak Parti iktidarının ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yalan ve iftiralarla yıpratılmaya çalışıldığını söyleyen Başkan Altunay, Sultangazililerin yaşanan süreci çok yakından takip ettiğini ifade etti. Altunay, “Halkımız gerçekten uyandığının bir işaretini veriyor. Bütün bu sataşmalar, yalanlar veiftiralar bana göre siyasette hiç olmamalı. Bizim için her siyasetçi önemlidir. Çünkü Türkiye çok fazla lider yetiştiremiyor. Bu manada çok güçlü politikacılar üretemiyor. Olanları da yıpratarak arenadan çektirirsek kim yönetecek? Dolayısıyla herkes birbirine çok saygılı olmalı.

Bu konuda bütün siyasi partiler birbirine çok daha yakın ve anlayışlı olması lazım. Demokrasiyi yayalım diye uğraşıyoruz. Objektif olsun herşe diyoruz. Gençelerimize, kadınlarımıza ve herkese önem verelim diyoruz. Ama bu noktada en başta büyüklerimizin saldırılarını kabul edemiyoruz. Biz yaradanı severiz yaratandan ötürü.

Bu objektif bakışı mutlaka yakalamalıyız. Bu konuda Sultangazi'de de vatandaşımız olan biteni çok iyi izliyor. Dolayısıyla bizim hizmetlerimizi çok iyi biliyor ve görüyor. Bundan sonra yapacaklarımızla ilgili de güven duyuyor.” diye konuştu.

Öte yandan kamuoyu ise CHP Belediye Başkan adayı Av. Ali Acar'ın behsettiği anket sonuçlarının ve anketin hangi şirket tarafından, kaç kişi ile yapıldığını açıklamasını bekliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

'hakkını' kimlere helal etmedi?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.