a

Hatice Yıldız;Yaşanabilir bir Sultangazi için aday adayı oldum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuda başörtüsünü serbest bırakan demokratikleşme paketini ve 2014 yılı mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde de başörtülü belediye başkan adaylarının olacağını açıklamasının ardından, İstanbul’da ilk başörtülü belediye başkan aday adayı Sultangazi’den çıktı. Siyasetin ‘Hatice Anne’si olarak bilinen Hatice Yıldız “Geçmişte yapılan işlerin devamı ve sosyal belediyeciliğe önem vererek Sultangazililerin birlikte el ele daha iyi şartlarda ve yaşanabilir bir Sultangazi için aday adayı oldum” dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kamusal alanda başörtüsü yasağının kalktığını açıklamasından sonra Sultangazi Belediye Başkanlığına talip olmaya karar verdiğini söyleyen Hatice Yıldız, “Başbakanımızın konuşmasından sonra ‘Bu açık kapıdan girmeliyim’ diyerek Sultangazi Belediye Başkan aday adayı olmaya karar verdim. Bugüne kadar yüzümüze kapanan kapıları açık bulduğum için çok mutluyum. 40 Yıl boyunca sosyal açıdan sıkıntısını yaşadığım, başörtüsü yasağının kalkmasıyla özgürlüğün tadına varmak ve yıllardır engellenen kadınlar adına bu kararı aldım” diye konuştu.


HATİCE YILDIZ KİMDİR?


1953 Ankara Bala doğumlu olan Hatice Yıldız 6 çocuklu bir ailenin 4. çocuğu. Halk arasında kız çocuklarının okutulmasının kınandığı bir dönemde Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini başarıyla bitiren Yıldız, daha sonra İngiltere’de İngilizce eğitimi alarak çalışma hayatına atıldı. Ancak kamusal alanda yasaklı olmasından dolayı; önce Diyanet İşleri Başkanlığından sonra da öğretmenlik görevimden ayrılmak zorunda kaldı.


12 Eylül darbesinde ailesi şiddetli bir darbe aldı. Darbe, hem kendi bebeğini hem de öğrencilerini elinden almıştı. Çünkü özgür düşüncesi ve inancı gereği başörtüsünü gururla taşımış ve tercihinden asla taviz vermemişti. Kamusal alanda yasaklı olmasından dolayı; sivil toplum kuruluşlarında çalışması ve çeşitli yayın organlarında sosyal içerikli yazılar yazmasına engel olamamıştı.  Bu arada ”Evimizin Süsü Çocuklarımız” isimli ilk kitabımı yayınlanan Hatice Yıldız, Kadının toplumdaki yaşam standardını yükseltmek ve yoksullukla mücadele amaçlı bir sivil toplum kuruluşu olan; Hanımlar Eğitim Ve Kültür Vakfında gönüllü eğitimci olarak çalışmalarıma devam etmektedir.


Siyasi hayatına Ak Parti’nin kuruluşunda itibaren Gaziosmanpaşa İlçe Kadın Kolları ve İlçe Yönetiminde başlayan Yıldız, Yönetim Kurulu Üyeliği sırasında, Sosyal İşler Başkanlığı içerisinde bulundu. ÖKM Başkanlığına layık görülen Hatice Yıldız, 3 Dönem ÖKM Başkanlığını özverili ve çalışkan komisyon üyeleriyle birlikte, İlçe başkanlığı ve İlçe Belediye Başkanlığının, maddi-manevi destekleriyle çok başarılı bir şekilde yürüttü.


 Bu çalışmalar Yıldız’a 2003 yılında Gaziosmanpaşa’da Yılın Annesi ödülünü kazandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Cahit Altunay Aday Adaylığını Açıkladı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.