a

EWRE, MERAK EDİLENLERİ CEVAPLADI

Emre Gürdamar namı değer Ewre, 24 Kasım 1999 yılında Trabzon’da doğdu. Söz yazarı da olan Ewre, Kim Derdi?” isimli reggaeton tarzı şarkısıyla geniş kitlelerce tanındı.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ve Uluslararası Vizyon Üniversitesi mezunu olan Ewre, İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde yaşamını sürdürmektedir.

Dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Ewre, hayranlarının merak ettiği sorulara içtenlikle cevap verdi.

Şarkılarınızı nasıl yazıyorsunuz, üretim sürecinizi bize biraz anlatır mısınız? Size neler yazdırıyor?

Şarkılarımı deneyimlediğim veya hayal ettiğim her şeyi harmanlayarak ortaya çıkarıyorum denebilir. Duygusal veya psikolojik; yaşanmışlık ya da etkilendiğim olaylar müziğimi de haliyle etkiliyor. Üretim sürecinde prodüktörümle kurduğum diyaloglar ile bana uygun altyapı tasarlayarak projemize başlıyoruz. Müziği belirledikten sonra tüm odağımı o altyapıya verip, şarkının hissini kafamda şekillendirerek başlıyorum. Sonrasında melodi denemelerimi, kullanacağım liriklere yakışır bir şekilde düzenliyorum. Nihayetinde ortaya çıkan şarkı bütünüyle benden bir parça haline geliyor.

Çocukken nasıl müzik dinlenen bir evde büyüdünüz? 

Aslında müzisyen olmadan önce bir çok tarzda müzik türünü dinleyerek büyüdüm. Ailemde her bireyin kendine özgün dinlediği farklı müzik tarzları vardı. Fakat pop müzik bu tarzların arasında en çok dinlediğim müzik türüydü. Bilgisayarımda oyun oynarken arka planda sürekli çalan pop şarkılarını anımsıyorum. Bunun yanında tabii ki rap müzikte dinlediğim zamanlar oldu. Ceza ve Sagopa kajmer’in yayınladığı şarkıları ezberleyerek büyüdüm. Rap’in hissiyatını zamanında kendime aşılamıştım.

Size rap yapma isteğini aşılayan şey neydi? 

2019 senesinde üniversite yıllarımın başlangıç zamanlarında, rap müziğin tüm camiada gündeme gelmesi beni çok etkilemişti. Bu, beni ilk sözlerimi beatin üstünde karalamama sebep olmuştu. İlk şarkımı oluşturup yayınladıktan sonra çevremdeki insanlardan gelen güzel tepkiler, bu yolda kendime güvenerek yürümemi sağladı diyebilirim.

Bundan sonraki projeniz nasıl bir şey olacak, ne zaman dinleyeceğiz? Yine bir single hazırlığı mı yoksa EP ya da albüm niyetiniz var mı? 

Hala hazırda kayıtlı olan ve yayınlamayı bekleyen birçok projem var. Bunlar sırasıyla Owel Entertainment etiketiyle yayınlanacak. Temmuz, Ağustos ve Eylül ayında birer single çıkartacağım. Temmuz ayında ‘’Dönme Geri’’ isimli parçamı yayınlacağım. Duygusal bir Afro parça, bestesine çok güvendiğim hissi yüksek bir şarkı oldu. Bu yüzden o şarkıdan da beklentim çok yüksek.

EP ya da albüm yapmayı ilk etapta düşünmüyorum. 2024 yılı için olabilir. Single olarak parçaları yayınlamanın şu an benim için daha doğru olduğuna inanıyorum.


Bu yaz konser takviminiz belli mi ? Sizleri nerelerde göreceğiz ?

Görüşmeler sürüyor. Şuan yoğun olarak İstanbul’da ki birçok belediyeler ile toplantılar yapıyoruz.

Bunların içinde; Sultangazi, Pendik, Başakşehir, Esenler, Güngören, Bayrampaşa ve İstanbul harici sadece Kocaeli (Körfez) beledıyeleriyle temas halindeyiz.

Bu yılın ilk konserini, 25 haziran Bayrampaşa TİTANİC HOTEL’de düzenlenen organizasyonda gerçekleştireceğim.Tarihler netleşmeye devam ediyor, konser zamanı yaklaştığında duyurusunu dinleyecilerime yapacağım.

Umarım bu yaz dinleyicilerimle birlikte güzel atmosferlerde şarkılar söylemeye devam ederiz.

EWRE – SOSYAL MEDYA

İNSTAGRAM : https://shorturl.at/ceBKX  @ewreworld

SPOTIFY :  https://open.spotify.com/artist/3qUox..

YOUTUBE :

https://www.youtube.com/channel/UCziM08sOranXe-Mzw-b1WOg

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Kurbanlıklar güzellik yarışmasına katıldı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.