a

Ev Tekstili Duayeni Hatice Yaman’dan size özel

1992 yılından beri ev tekstil sektöründe hizmet veren Yamantaş Makine firmasının sahibi Hatice Yaman çalışmalarını Eminhaber okuyucuları ile paylaştı…
Bize kendinizden bahseder misiniz?
1959 Sinop doğumluyum. İlk orta ve lise öğrenimimi İstanbul’da tamamladım. Meslek Lisesi Nakış Bölümü menzunuyum. Evli ve 3 çocuk annesiyim.
El işlerine olan ilginiz nasıl başladı?

IMG_7075
Çocukluktan beri ilgi alanımdı; bu konuda aldığım eğitimlerin ardından önce boş zamanlarımı değerlendirmek adına bu tarz işlere başladım. İnsan sevdiği işte çok daha başarılı oluyor. Müşterilerimizin ihtiyacının tamamını karşılamak adına önce makine satışı, satılan makinanın eğitimi, el becerilerini geliştirilmesi üzerine kurslar düzenleyerek güvenilir bir marka oluşturduk.1991 yılında başladığımız kuşlarımız dönemsel olarak beş yıl boyunca devam etti.
Daha çok ne tip işler yapıyorsunuz?
Yamantaş Makina olarak yaptığımız işler üçe ayrılıyor diyebiliriz. Makine satışı-eğitimi, servisi, ev tekstil ürünleri imalat. Ev tekstil ürünlerini açarsak; pike takımları, nevresim takımları, masa örtüleri, seccadeler, bohçalar, bebek takımları mutfak takımları ücretimimizde modern makinaların süslediği nakışlı pullu işlerle ve yaratıcı fikirlerle birbirinden güzel ürünler ortaya çıkarıyoruz. Müşterilerimizin isteklerini anlamak bizim için çok önemli. Bu bağlamda çalışan tecrübeli kadromuz, müşterilerimizle aynı dili konuşurlar ve isteklerini tam anlayarak doğru uygulamalar yaparlar.
Çalışmalarınızda hangi malzemeleri kullanıyorsunuz?
Gelincik polyester dantel, Anchor dantel iplikleri, Pfaff dikiş makinaları, Yaman Pul Payet, nakış makinaları, pamuk saten, poplin saten, monaray, alpaka, tafta ve aktif, çalışmalarımızda kullandığımız markalar ve ürünler.

IMG_7043

Yaptığınız işleri nasıl değerlendiriyorsunuz?(Hediye etmek, satmak, kişisel kullanım vs)
Siparişe özel olduğu gibi toptan imalatımız da mevcuttur.
Yaptığınız el işi modellerinde nerelerden esinleniyorsunuz, neleri örnek alıyorsunuz?

IMG_7050
Fuar ve dergilerin esinlenmede ve yeni şeyler oluşturmadan önemi var aslında, ama yıllardır süregelen çalışmalar sonucu çok farklı desenler, figürler oluşturmaktayız.
Ev işleriyle aranız nasıl, el işi dışında en çok ne yapmak sizi mutlu ediyor?
Ev işleriyle her Türk kadını gibi çok iç içeyiz…(gülüyor) Yemek yapmak, yürümek ve torunumla satranç oynamaktan büyük keyif alıyorum.

 

VE DAHA FAZLASI İÇİN TIKLAYIN…

 

HABERİN GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN…

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Alkışlar Malkoçoğlu Mahallesi Gençlerine