a

Diriliş Aile ve Çocuk Gelişimi Açıldı

“Diriliş Aile ve Çocuk Gelişimi” Sultangazi’de hizmet vermeye başladı.

 

İki arkadaş, ikisi de anne. Ayfer Memiş Ve Hafize Cerrahoğlu el ele vererek “Çocuğunuz gibi değil, çocuğumuz gibi bakıyoruz” sloganıyla “Diriliş Aile ve Çocuk Gelişimi”ni kurdular.

 

“Diriliş Aile ve Çocuk Gelişimi”ni yakından tanımaya ne dersiniz? Editörümüz Sultan Oğuz Uğur Mumcu Mahallesi’nde hizmet vermeye başlayan “Diriliş Aile ve Çocuk Gelişimi” işletmecileri Ayfer Memiş Ve Hafize Cerrahoğlu ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Diriliş Aile ve Çocuk Gelişimi-sultangazi-

Öncelikle okurlarımız sizi tanımak ister kendinizden bahseder misiniz?

 

Ayfer Memiş;

 

1981 Yılında Kırklareli Vize Doğumlu Olup, Anadolu İlahiyat Üniversitesi Mezunuyum. Evli Ve İkiz Annesiyim. Başka Kurumlarda Uzun Yıllar, Bu İşin Ne Kadar Önemli Ve Hassas Olduğunun Bilincinde Olan Bir Eğitimciyim. Çünkü Her Çocuk Bir Mucizedir. Benzersiz Ve Özeldir.

 

Hafize Cerrahoğlu;

 

1983 Yılında Çankırı Doğumluyum. Bir Kız Annesiyim. Okul Öncesi Mezunuyum. Birçok Yerde Görev Yapıp Tecrübe Edindikten Sonra Ayfer Hanımla Yollarımız Kesişti Ve Ortak Bir Kurum Açmaya Karar Verdik. Çünkü Eğitimi Sevgiyle Birleştirdik.

 

Diriliş Aile Ve Çocuk Gelişimi Nasıl Bir Kurumdur, Paylaşır mısınız?

 Diriliş Aile ve Çocuk Gelişimi-

Okul Öncesi Eğitime Farklı Bir Boyut Kazandıran Sevgi,Saygı Ve Hoşgörü Tohumları eken,İletişim Kurabilen,Prensip Sahibi,Duyarlı,Ahlaklı Ve Dini Eğitimleri Olan Bireyşer Yetiştirmek,Yaşadığı Çevreye Ve Topluma Faydalı,Öğrenmeyi Ve Öğretmeyi Seven Nesiller Yetiştirmek İçin Kendi Yolumuzda İlerlemeye Karar Verdik.

 

Çocuk Eğitiminde En Önemli Nokta Nedir Sizce?

 

Çocuklarımızın Bağımsız Bir Birey Olabilmesi İçin Kendini Eğlendirmesine,Sakinleştirmesine,Üzüntüyle Baş Etmesi Problemleri Çözebilme Yeteneği Geliştirmesini Sağlamaktadır.

 

Etkinlik ve Eğitim Hizmetlerinizden de bahseder misiniz?

 

Velilerimize Yönelik Konferanslar Ve Seminerler

Tiyatro

Eğitici Sinevizyon Gösterileri

Piknik Gezileri

Fen Ve Doğa Etkinlikleri

Diriliş Aile ve Çocuk Gelişimi-sultangazi-1

Değerler Eğitimi

Dini Bilgiler,Siyer,Adap,Ahlak,Süreler,Dualar,Cüz,Tecvitli,Kuran-ı Kerim

 

Temel Eğitimler

Okul Öncesi Eğitim Seti(IS Kitap Seti Halinde)

Portfolya Gelişim Dosyaları

Temel İngilizce

Sosyal,Bilissel,Zihinsel Çalışmalar

Motor Gelişimi Destekleyici El Becerileri

 

Çocukların beslenmesi ile ilgili neler söylemek istersiniz?

 

Okul Öncesi Çocuğa Yemeği Küçük Porsiyonlarla Sunmak Önemlidir.Büyük Porsiyonlarda Yemek Sunulduğunda Çocuk Yemek Yemekten Sıkılabilir. Ve Daha Az Yemek Yiyebilir.Yemeği Bittiğinde Daha Fazla Yemek Yemek İsteyip İstemediği Sorulabilir.Çocuğun Ne Giyeceğine Kendisinin Karar Vermesi Önemlidir.Çocuklarımızın Ne Yediği Önemli Olduğu Kadar,Hangi Kalitede Ürünler İle Yemek Yediği de Bizim İçin Fazlasıyla Önemlidir.Biz Bunun İçin Tarım Ve Sağlık Bakanlığından Onaylı Tablotlarda Ve Bardaklarda Yemek Sunmayı Tercih Ediyoruz.

 

Okul öncesi eğitim çocuğu ilköğretime hazırlar mı?

 

Eğitimin İlk Basamagını Olusturan Okul Öncesı Eğitim , Gömleğin İlk  Düğmesidir Ve Bunu Doğru İliklemesi Çok Önemlidir .0-6 Yaş Bu Dönem Çocuğun Gelişmesinde Oturmasında Sağlıklı Bir Birey Olarak Yetiştirmesinde Temel Yapı Taşlarının Atıldığı Önemli Bir Dönemdir . Okul Öncesi Eğitim Sosyal Ve Duygusal Gelişimi Destekleyerek , Üretici Ve Verimli Olmalarını Sahip Oldukları Potansiyeli Tam Olarak Kullanmalarını Sağlar.

 

Okul öncesi eğitimine başlamak için en uygun yaş nedir?

 

Okul Öncesi Eğitim Çocuk İçin Ailenin Dışına Atılan Adım Olarak Düşünülmelidir . İlk 3 Yıl İçinde Çocuk Model Aldığı Anne Ve Babasından Alabileceğini Almıştır Ve Kendisine Tanınan Fırsatlar Ölçüsünde Belirli Bir Psikososyal  Olgunluğa Varır. 3 Yaşından Sonra , İse Öğrendiklerini , Edindiklerini Sosyal Bir Adımda Yaşıtlarıyla İletişim İcinde Kullanmaya Ve Deneme Yanılmalarla Sınamaya İhtiyaç Duyar . 2,5 Yaşından İtibaren Başlayan Bu Sosyalleşme İhtiyacının Göz Arda Edilmemesi Gerekir.

 

Çocuğu anaokuluna psikolojik olarak nasıl hazırlamak gerekir? Onu nasıl motive edebiliriz? 

 

Bu Süreçte Kuşkusuz Ki Ailelere Büyük Bir Görev Düşüyor . Ailelere Şu Tavsiyede Bulunabilirim . Yeni Şeyler Öğreneceğini Söylemeli , Yeni Arkadaslarla Tanışacagını Ve Oyun Oynayacagını ( Şarkı, Oyun Yap-Boz Resim Yapma vs ) Anlatmak . Aktivitiler Anlatmalı “Öğretmenin Ve Arkadaşlarınla Aktiviteler Yapılacak Yemek Yiyeceksin.Bazı Çocukalrın Ağlıyacağı Anlatılmalı Okul Öncesnde Ziyaret Edilmeli Aile İle Birlikte Sakin Bir Kahvaltı Yapmak Ratahça Hazırlanacak Zaman Ayarlamak Öenmlidir.Güzel Bir Günün Onu Beklediği Anlatmak Dikkatini Çekmiş Olan Şeyleri Hatırlatır.Gerçin Ve Endişeli Olursanız Çocuk Bunu Hisseder.RAHAT Olun.Okuldan Döndüğünde Onu Konuşmaya Zorlamayın.Anlatmaya Başladığında Dikkatinizi Ona Verin.Şunuda Hatırlatmak İsterim Anaokuluna Uyum Zaman Gerektiren Bir Süreçtir.

 Diriliş Aile ve Çocuk Gelişimi-sultangazi-2

Çocuğu anaokuluna gönderirken karşılaşabileceğimiz zorluklar ve dikkat etmemiz gereken noktalar nelerdir?

 

Anaokuluna Başlayan Çocuk Ayrılık Kaygısını Aştıktan Sonra 1-2 Hafta Okula Hevesle Gelirler.Ancak Daha Sonra İstememeye Başlarlar.Türlü Bahaneler Bulurlar.Çocugun Merakın Geçmesi,Okulda Kuralların Olması Çocuklar Kurallara Uymaktan Değil Kurallar Koymaktan Hoşlanırlar.Kendi Kuralları Olsun İsterler.Çocuğun Okulda Kendini Sıradan Hissetmesi Öğretmenle Bire Bir Vakit Geçirsede Sınırlı Bir Zaman Dilimi Olmaktadır.

 

Çocuk anaokulundan korkuyorsa, neler yapmak gerekir?

 

Çocugun Kreşe Rahat Bir Şekilde Uyum Sağlaması Ve Burda Mutlu Olması İçin Öncelikle Anne-Babanın Bu Konuda Kararlı Ve Rahat Emin Davranması Çok Önemlidir.Çocugu Kreşe Gönderme Kararı Konusunda Anne-Bba Ne Kadar Sakin Ve Emin Davranırsa Çocukta Kendini O Kadar Güvende Hissedecektir.

Diriliş Aile ve Çocuk Gelişimi-sultangazi-3

Okul öncesi eğitimde çocuklar ne tip becerileri kazanır?

 

Çocuklar Paylaşmanın Yanında Karşılıklı Konuşmayı Öğrenirler Ortaya Çıkan Sorunları Çözmeyi Kendini Nasıl Ve Ne Zaman Koruyacağını Ve Diğer Çocukların Hakkını Göstermeyide Öğrenirler. Fiziksel olarak Kesme , Yapıştırma , Boyama , Kalem kullanma Gibi Etkinliklerin Düzenli Olarak Yapılması Sonucu İnce Motor Becerileri Gelişir. Koşma ,Zıplama ,Tırmanma vs. Kaba Motor Fonksiyonlarınıda Kullanırlar.Zihisnel Olarak: Nesneleri Eşleştirme , Sınıflandırma , Ölçme , Gözlem Yapma Ve Fikirler Üretme Gibi Matematik Ve Bilim Becerileri Kazanır. Canlandırma Taklit Ve Hayali Oyunlar Sayesinde Hayal Gücü Gelişir.

 Diriliş Aile ve Çocuk Gelişimi-sultangazi-4

Son olarak neler eklemek istersiniz?

 

Son Olarak Şunu Söylemeliyizki Bilindiği gibi, 3 ile 6 yaş arası çocukta pek çok gelişimsel değişmenin yaşandığı yıllardır. Normal gelişim gösteren bir çocuk, 6 yaş civarında pek çok motor becerileri kazanmış, çeşitli fiziksel becerilerini kullanmaya başlamıştır. Bilişsel gelişim açısından ise, fiziksel ve sosyal çevresi ile ilgili yoğun bir bilgi birikimi oluşturmaya ve çevresinde gelişen olayları anlamaya başlamıştır. Buna karşın, okul öncesi yılları çocuğun soyut düşünme yetisinin henüz tam şekillenmediği ve bu nedenle yapılan tüm etkinliklerin somut bir biçimde çocuğun yaparak ve deneyerek öğrenmeyi gerçekleştirdiği yıllardır. düşünüldüğünde, okul öncesi yılları çocuğun arkadaşları ve öğretmeni ile birebir olarak kuracağı iletişime dayalı konuşma ve dinleme becerilerini geliştirici etkinliklerin ağır bastığı yıllar olmalıdır. Okul Öncesini İhmal ETMEMELİYİZ!

 

DİRİLİŞ AİLE VE ÇOCUK GELİŞİMİ

UĞUR MUMCU MAHALLESİ 2139 SOK. NO 2

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Yusuf Özel’in Sağlık Durumu İyi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.