a

O kışlaların hepsi kapanıyor

Başbakan Binali Yıldırım, “Ankara’da ve İstanbul’da tankların çıkarıldığı, helikopterlerin kaldırıldığı bütün kışlaları kapatıyoruz.” Açıklamalarında bulundu. Yıldırım’ın bu açıklamalarından sonra gözler Sultangazililerin 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana demokrasi nöbeti tuttuğu Baştabya ve Ahmet Öztürk Kışlalarına çevrildi.

15 Temmuz Darbe girişimin yaşandığı Cuma gecesinden bu yana Sultangazililerin Esenler ve Başakşehir ilçesinin sınırları içerisinde yer alan Baştabya ve Ahmet Öztürk Kışlalarının önündeki demokrasi nöbetleri devam ediyor. Her iki kışladan da 15 Temmuz gecesi çok sayıda tank ve asker çıkışı yaşanmıştı.

Başbakan Binali Yıldırım bugün yaptığı açıklamada, İstanbul ve Ankara’da tankların, helikopterlerin kaldırıldığı bütün kışlaların kapatılacağını ifade etti. Yıldırım, “Milletin üzerine tank yürütenler, bundan sonra artık orada tankları bulamayacaklar. Orada Ankara’nın insanlarının piknik yaptığı, vakit geçirdiği güzel mekanlar olacak. Ne işi var tankların Ankara’nın, İstanbul’un içinde? Düşman Ankara’da, İstanbul’da değil. Düşmanın olduğu yer bellidir.” dedi.

Kışlalar kapatıldıktan sonra, arazilerin ne yapılacağı hakkında ise net bir açıklama yapılmadı.

BAŞTABYA VE AHMET ÖZTÜRK KIŞLALARININ BULUNDUĞU ALANLAR SULTANGAZİ’YE VERİLSİN

Başbakan Binali Yıldırım’ın bu açıklamalarından sonra birçok Sultangazili, Esenler ve Başakşehir ilçe sınırları içerisinde kalan bu alanların Sultangazi’ye devredilmesini istediler. 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana Sultangazililerin gece ve gündüz 24 saat nöbet tuttuklarını hatırlatan vatandaşlar, “Bu kışlalardan çıkan tanklara Sultangazililer müdahale etti. Günlerdir bu kışlaların önünde nöbet tutan yine Sultangazililer. Çünkü bu kışlalar Sultangazi ilçemize çok yakın mesafede. Baştabya Kışlası 50. Yıl Mahallesi’nin hemen karşısında, Ahmet Öztürk Kışlası ise Habibler Mahallemizin yanında. Dolayısıyla buralar kapatıldıktan sonra belediyelere devredilecek ise öncelik Sultangazi’nin olması gerekiyor. Yada bir bölümü ilçemize devredilebilir” ifadelerini kullandı.

SULTANGAZİ BELEDİYESİ DAHA ÖNCE YER TALEBİNDE BULUNMUŞTU

Öte yandan Esenler’de bulunan 8.7 milyon metrekarelik askeri arazi, ilçede kentsel dönüşüm sürecinde yıkılacak konut sahiplerinin yeni yuvası olacak. Geçen yıl Milli Savunma Bakanlığı’ndan Esenler Belediyesi’ne devredilen araziye yaklaşık 50 bin konut inşa edilecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Esenler’deki kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmak için Esenler Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında ’Ortak Hizmet Protokolü’ yapılmasına karar verdi. Eski askeri alan kentsel dönüşüm projelerinde ’reserv konut alanı’ kullanılacak. Bu kapsamda Esenler’de yıkılması planlanan konutların yerine, bu araziye yaklaşık 50 bin konut yapılacak.

Sultangazi Belediyesi’nin de bu alandan yer talebinde bulunduğu ortaya çıkmıştı. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay Esenler Belediyesi’ne devredilen 8.7 milyon metrekarelik dev askeri alanla ilgili Başbakanlıktan yer talebinde bulunduklarını açıklamıştı.

Altunay konu ile ilgili şu açıklamalarda bulunmuştu;

“Karşıdaki askeriye taşınıyor. Bu alandan istifade etmek için Başbakanlığa bir dosya verdik. Çünkü Sultangazi olarak bizim buna ihtiyacımız var. Bu konu ile ilgili dönemin Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu ile bire bir görüşmem de oldu. O alandan mutlaka bir pay sahibi olacağımızı umuyorum. Bizi önemli ölçüde rahatlatacak. Orası bizim rezerve alanımız olacak. Bu olduğu takdirde Sultangazi çok daha parlak günlere ulaşmış sayılacak.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Derdiyok: Yatırımlarımızı Öne Çektik

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.