a

Cebeci mağarası tehlike altında

Uzun yıllardır Sultangazi halkının sağlığını hiçe sayarak faaliyet gösteren taş ocakları ayrıca işçi ölümleri ve çevre katliamıyla da gündeme geliyordu. Rezervin azalması ve derinlerde bulunan madenin çıkarılmasının maliyeti arttırmasıyla birlikte maden şirketleri çareyi ocakların arazini genişletmekte buldu.

Özellikle Cebeci Köyü yakınlarında büyümeye yüz tutan ocaklardan bazıları, bir taraftan İstanbul’un akciğerleri konumunda bulunan ormanları katlederken diğer taraftan da yaklaşık 450 yıl Mimar Sinan tarafından inşa edilen ve Türkiye’nin en büyük kültür varlıklarından birisi olarak kabul edilen Mağlova Kemerinin bağlantı kanallarına zarar verecek düzeye geldi. Taş ocaklarının bu genişleme çalışması ve çabası, Cebeci Köyü’nde bulunan antik dönem mağarasını da tehdit ediyor.

1500 yıllık tarihi ile İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden birisi olan tarihi Cebeci Köyü’nde bulunan Cebeci mağarası tehlike altında. Göz göre göre bir tarih yok oluyor, mağaranın hemen yanına yeni bir ocak kurulma çalışması yapılıyor.

Çalışmaları kaydeden bir vatandaş, çektiği görüntüleri sosyal medyada paylaştı. Tepkisini dile getiren vatandaş, “Uyumaya devam” başlığıyla çektiği görüntüleri takipçileri ile paylaştı.

 

CEBECİ MAĞARASINI İLK KEZ BÖYLE GÖRECEKSİNİZ… TIKLAYIN

Tüm Yorumlar (1)
  • Mehmet sayım
    7 yıl önce
    0 0

    Yıllardır hayvanat bahçesi yapicaz.dediniz.milleti kandirdinizyaziklar. olsun

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi Belediyesi’ne Türk Kızılay’ından Altın Madalya

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.