a

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu Esenler Belediyesi

15 Temmuz gecesi TSK içindeki FETÖ/PDY üyesi teröristlerin darbe girişimine Türk halkı “dur” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inen halk, üniformalı teröristlere geçit vermedi. Şanlı tarihimize destansı bir şekilde altın harflerle adını yazdıran Türk halkı, 27 gün süren demokrasi nöbetleriyle de vatanına sahip çıkmaya devam ettiler.

Aynı şanlı destan Sultangazi’de de yazıldı. Binler 15 Temmuz’dan itibaren meydanları terk etmediler. Esenler ve Başakşehir sınırları içerisinde kalan her iki kışlanın önünde Sultangazililer vardı. 15 Temmuz gecesi her iki kışlanın önünde Sultangazilelere ve akabinde Belediyeye ait araçlar vardı. Nizamiye önlerine çekilen iş araçlarıyla olası ikinci darbe kalkışmasının önünün kesilmesi amaçlandı.

Esenler sınırları içerisinde yer alan Baştabya Kışlası’nda günlerce demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar bugün gördükleri bir manzara karşısında şaşkına uğradılar. Kendi sınırları içerisinde yer alan Baştabya Kışlası’na ilk günden itibaren kayıtsız kalan Esenler Belediyesi, ara verilen demokrasi nöbetlerinden dört gün sonra iş araçlarını kışla önüne çekti. Günler sonra Baştabya Kışlası’nı hatırlayan Esenler Belediyesi’ne Sultangazililerin tepkisi ise sert oldu. 27 gün boyunca süren demokrasi nöbetinde kendi sınırları içerisinde yer alan Baştabya Kışlasına duyarsız kalan Esenler Belediyesi’nin ‘Reklam’ yaptığını söyleyen Sultangazililer, “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” diyerek tepki gösterdiler.

esenler-belediyesi-baştabya-kışlası

Geçen yıl Milli Savunma Bakanlığı’ndan Esenler Belediyesi’ne devredilen araziye yaklaşık 50 bin konut inşa edileceğini hatırlatan Sultangazililer 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana Baştabya Kışlası önünde gece ve gündüz 24 saat nöbet tuttuklarını belirterek, “Bu kışladan çıkan tanklara Sultangazililer müdahale etti. Günlerdir bu kışlanın önünde nöbet tutan yine Sultangazililerdi. Baştabya Kışlası 50. Yıl Mahallesi’nin hemen karşısında yer alıyor. Dolayısıyla günlerdir buraya kayıtsız kalan Esenler Belediyesi, bugün iki iş aracını kışla önüne çekerek reklam yapma peşine düşmüştür. Esenler Belediyesi’ne geçen yıl devredilen bu arazinin bir bölümü yeşil alanlara, piknik yapacağımız yerlere ihtiyacı olan ilçemize devredilmelidir” ifadelerini kullandılar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Ak Parti’nin Kuruluşu Sultangazi’de Çok Farklı Kutlandı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.