a

Beyaz et satışında büyük artış

Sultangazililer kırmızı ete göre fiyatının çok daha ucuz olması sebebiyle beyaz eti tercih ediyor.

 

Sultangazi’nin en eski kasaplarından olan Lütuf Can Et ve Tavuk Pazarlamanın sahibi Kıyasettin Aydın, Sultangazililerin en çok beyaz eti tercih ettiğini söyledi. Geride bıraktığımız Ramazan ayında beyaz et satışında büyük artış olduğunu söyleyen Aydın, “Ramazan ayı içerisinde Kırmızı ve beyaz ete farklı zamanlarda farklı zamlar yapıldı. İlçemiz çok zengin bir semt değil. Genelde varoş diye tabir edilen bir semt. İnsanlarımızın alım gücü çok az. Sultangazililer en çok beyaz eti tercih ediyorlar. Buda Beyaz etin ucuz olmasından dolayı kaynaklanıyor.” Dedi.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2014 yılında yürürlüğe koyduğu “Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı” yasası kapsamında kasapların ambalajsız tavuk satışına köfte ve kasap sucuğuna yasak getirmesine de değinen Kıyasettin Aydın, “İlçemizde tüketici her zaman kasap sucuk ve kasap köfte talep ediyor. Tüketici sanayi üretimini istemiyor. Bunun nedeni ise daha lezzetli ve kaliteli olması. Yetkililerin vatandaşın tercihine önem vermeleri gerekiyor.

kıyasettin aydın-

Tarım Bakanlığı daha önce serbest kıldığı bir yasaya daha sonra yasakladı. Yani kasaplar köfte yapamaz, sucuk yapamaz, kasaplar tavuğu parçalayamaz. Buda bizi çok ciddi manada rahatsız etti. Yasadan haberi olmayan vatandaşa derdimizi anlatmakta zorluk çekiyoruz. Satışlarımız da inanılmaz bir düşüş yaşandı.” Diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi’de Revizyon olacak mı?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.