a

Sultangazi’de Revizyon olacak mı?

Ak Parti Sultangazi İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, Emin Haber İmtiyaz Sahibi Emin Yeşil’e konuştu. Civan, İlçe Teşkilatı’nda revizyon olacak mı? Sorusuna da ilk defa cevap verdi.

 

Ak Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, 7 Haziran genel seçimlerinde Sultangazililerin tercihini istikrardan yana kullandıklarını söyledi. İstanbul’un 39 ilçesi arasında aldıkları oy oranıyla üçüncü sırada yer aldıklarını ifade eden Civan, son günlerde kulaktan kulağa yayılan “Revizyon olacak” iddiasına da son noktayı koydu.

 

Emin Haber İmtiyaz Sahibi Emin Yeşil’in sorularını cevaplayan Ak Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, Sultangazi’de Ak Parti’den HDP’ye oy kaymadığını söyledi. 7 Haziran genel seçimlerinde Ak Parti’nin aralarında Sultangazi’nin de bulunduğu 2. Bölgeden Doğu kökenli Milletvekili adayı tercihinde bulunmaması eleştirilmiş, yaşanan oy kaybında bu yanlış tercihin de etkisinin olduğu dile getirilmişti. Ak Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, HDP’nin seçim çalışmalarında bunu Ak Parti’ye karşı kullandıklarını ancak doğu kökenli Sultangazililerin tercihini Ak Parti’den yana kullandıklarını sözlerine ekledi.   Civan, “En çok Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi insanının yaşadığı ilçelerden birisiyiz. Özellikle HDP’ye oy kaymasının yaşandığı düşünülen ilçelerden biriside ilçemizdi. Seçime ilk defa parti olarak giren HDP bölgemizde doğu kökenli adayın bulunmamasını bize karşı kullandı. Ancak ilçemizde yaşayan Doğu kökenli vatandaşlarımız Ak Parti’yi istikrar olarak görerek, sahiplendiler. Ben bu süreçte yaşadığımız oy kaybını Doğu kökenli vatandaşlarımıza bağlamıyorum. Sultangazi halkı tercihini istikrardan yana kullandı. Oy sonuçları ortada. Sultangazililer Ak Parti’ye olan inancını, güvenini ve iradesini 7 Haziran genel seçimlerinde yeniden ortaya koymuştur. 16 bin oyumuzun geçersiz olmasından dolayı oy kaybı yaşadık.” Dedi.

 

7 Haziran genel seçimlerinden sonra detaylı bir seçim analizi raporu hazırladıklarını ve bunu İl Başkanlığına sunduklarını belirten Başkan Suzan Dağlar Civan, “Sunduğumuz raporda erken seçim olması yönünde bir talebimde oldu. Ve her an bir seçim olacakmış gibi de Sultangazi İlçe Teşkilatı olarak hazır olduğumuz da belirttim. İl Başkanlığımıza sunduğumuz raporda ilçemizin genel değerlendirmesini, teşkilatımızın seçim sürecinde ki durum değerlendirmesinin yanı sıra tüm kadrolarımızın seçime yönelik genel analizlerini bu raporda işledik. Güçlü ve güçlendirilmesi gereken yönlerimizi belirttiğimiz raporda bir strateji de belirledik.

 

Yine tüm kadrolarıyla Sultangazi’de çok güçlü ve Belediye Başkanı Cahit Altunay ile uyum içerisinde çalışan bir teşkilatın var olduğunu, Sultangazi’de faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının bize hiçbir zaman uzak olmadıklarını, bizimle birlikte çalıştıklarını, ciddi anlamda bize katkıları olduğunu hazırladığımız raporda dile getirdim. Özellikle bazı kanaat önderleri ve STK’lar ciddi anlamda seçim sürecinde bize omuz verdiler.

Suzan Dağlar Civan-1

Seçim sürecinde ilçemizde ki diğer siyasi partilerle de uyum içerisinde olmaya çalıştık. Sonuçta bu ilçeyi beraber yönetiyoruz. Diğer siyasi partilerle iyi bir diyalog kurduk, iyi bir birliktelik oluşturmaya çalıştık. Belediyemiz ilçemizde çok güzel çalışmalar yapıyor. 2009’dan bu yana ilçemizde yerel yönetim anlamında önemsenecek bir başarı var.  Bunları da il başkanlığımıza sunduğumuz raporda ifade ettik.” Diye konuştu.

 

Son günlerde fısıltı gazetesinin gündeme getirdiği “Revizyon” iddiasına yönelik soruya da cevap veren Ak Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, bu hafta teşkilatın tüm kadrolarıyla görüşerek seçim sürecini değerlendireceğini, revizyonun söz konusu olmadığını söyledi. Civan, “Şu noktada teşkilatımızda bir değişim yaşanmayacak. Yürütme Kurulu, Yönetim kurulu ve Mahalle Başkanlıklarımızda kesinlikle hiçbir değişim yaşanmayacak. Böyle bir değişimi düşünmem için benim gerçekten başarısız bir ekiple, başarısız bir seçim süreci yaşamam gerekiyordu. Ama ben başarılı bir ekiple, başarılı bir seçim geçirdiğime inanıyorum. Bu seçimde sadece partimizde kimlikli siyaset yapanlar değil, tüm teşkilatımız sahadaydı.” Şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Teşkilatlara Erken Seçim Uyarısı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.