a

Belentarla Köy Derneği Aşure Dağıttı

Dernek binasında dağıtılan aşure, dernek üyeleri ve vatandaşlar tarafından ilgi gördü.

Sivas Zara Belentarla Köy Derneği Başkanı Hüseyin Çelik, muharrem ayı nedeniyle düzenlediği etkinlikte bin 500 kişiye aşure dağıttı.  

Programa CHP Sultangazi ilçe başkanı Ali Boztaş, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Süleyman Polat, CHP İl genel meclis Sait Coşkunoğlu, Kay Kef Dernekler başkanı Kemal Kılıç, Kay Kef Kadın Kolları başkanı Elmas Çalışkan,Karabel Cemevi Başkaın İsmail Hakkı Öztürk ve STK Başkanları katıldı.   

Sivas Zara Belentarla Köy Derneği Başkanı Hüseyin Çelik Yaptığı Konuşmada ;  “Biz Aleviler, Alevi inancının özünün gerçeğini, kendi yüreği ile dik duruşu ile Hz Peygamber ve onun soyundan gelenler, onun yolunu sürenler, bu yolda bütün gönülleri ile aşkla hem muhabbetlerinde hem inançlarında hem de dik duruşlarında Hz Peygamberin yolundan hiçbir zaman dönmemişler. Onun için biz Aleviler, her kelimede, her zikirde ‘Hak Muhammed Ali’ aşkı ile gönlümüzü, yüreğimizi, vefamızı ortaya koyarız. O lokmaları aşk ile pişirir ortaya getiririz, her derde deva, her gönülde aşk olması için akıtırız. Hiçbir zaman kini, nefreti ortaya koymayız.” dedi.
Konuşmaların sonunda yapılan dua ile aşure ikram edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazispor'da Zirve İnadı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.