a

Belediye Başkanının İradesidir

Ak Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, 7 Haziran genel seçimlerinden sonra görevden alınan Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Koç ve Ak Parti Milletvekili Mehmet Metiner’in ‘Olacak’ diyerek işaret ettiği Belediye Meclis Üyesi Hacı Orhan ile ilgili ilk defa konuştu.

 

Emin Haber’e konuşan İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, “Belediye Başkanımız Sayın Cahit Altunay bir irade ortaya koymuştur. Belediye Başkanı kiminle çalışmak istediğini de kendisi seçer. Bunları nasıl seçme hakkı olduğu gibi, sonrada görev değişikliği yapma hakkı da Belediye Başkanının iradesinde olan bir şeydir. Bekir Koç kardeşimiz Belediye Başkan Yardımcılığı görevini de gayretli bir şekilde yürütmüştür. Bekir Beyin görevden alınmasına yönelik bir neden aramak gerekmez. İki tarafta ortak kanaatini ortaya koymuş ve Bekir Bey görevden ayrılmıştır.” Dedi.

 

Sultangazi’de katıldığı bir programda Adıyamanlıların temsiliyet noktasında mutlaka Sultangazi Belediyesi’nde temsil edilmesinin gerektiğini açıklayan ve Bekir Koç’tan boşalan Belediye Başkan Yardımcılığına isim vermeden Hacı Orhan’ı işaret eden Milletvekili Mehmet Metiner’in açıklamalarına da değinen Ak Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, “Hacı Orhan’da kıymetli bir kardeşimizdir. Bundan önceki dönem Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunmuştur. Adıyamanlı olan Milletvekilimiz Sayın Mehmet Metiner’in hemşerilerini koruyucu davranması veya onları teşvik etmesi normaldir.” Diye konuştu.

 

Civan, “Bu süreçten sonra Belediye Başkanımız Sayın Cahit Altunay, boşalan koltuğuna yeni bir isim düşünür mü? Düşünecekse de nasıl birini düşünür? Buda tamamen kendi yetkisinde olan bir şeydir. Biz istişaresiz asla hareket etmeyiz. Belediye Başkanımızla mutlaka istişareli hareketimiz vardır. Ama bugünlerde Belediye Başkan Yardımcılığı noktasında henüz bir istişaremiz olmadı. Bundan dolayı varsayımlar üzerinden konuşmak doğru olmaz. Belediye Başkanımız boşalan koltuğa bir isim atama düşüncesine girerse oturulur, istişare edilir ve ortak noktada bir kanaat kullanılır.” İfadelerini de kullandı.

suzan dağlar civarevizyon açıklaması

 

 

Tüm Yorumlar (1)
  • Mustafa adıyok
    9 yıl önce
    0 0

    Karakterli bir başkan yardımcısı namuslu ve dürüst olunca görevden Tabiki alınır

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Abdullah Güler Gündeme Getirmişti

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.