a

Başkan Altunay; İşimizi, gücümüzü bırakıpta geldik

“SEVGİ VARSA HAYAT VE DÜNYA ÇOK GÜZELDİR”

Tek Rumeli Tv’de yayınlanan Yerküreden Yöreye adlı programın ‘toplum için 5 dakika’ bölümünün canlı yayın konuğu oldu. ‘Yerelde birlikte yaşama kültürü’ konusunun işlendiği programda konuşan Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Bir ilçede yaşıyorsunuz. O ilçe için idealiniz yoksa, insanları mutlu edecek bir projeniz yoksa birlikte yaşamda olmuyor. Fatih Sultan Mehmet, ‘Belediyecilik bir şehri abat etmektir. Halkı memnun etmektir’ diyerek belediyeciliği çok güzel tarif etmiş. İnsanları kendi kabuğunun dışına çıkınca, birileri için bir şey yapınca mutlu oluyor. Bugün iş hayatınızda çok para kazanmış olabilirsiniz. Ama akşam eve döndüğünüz zaman çok mutlu olacaksınız anlamı bundan çıkmıyor. Buradan yola çıkarak, birlikte yaşama kültürüne söylenecek en güzel şey; İnsanları sevmektir. Eğer o sevgi sizde varsa, hayat ve dünya çok güzeldir. Ancak sevgi azalmışsa hiçbirşeyden tat alamazsınız.” Dedi.

“SULTANGAZİ’YE AŞIĞIZ”

Sultangazi’nin kendine has bir özelliğinin olduğunu belirten Başkan Altunay, “Bizim hayalimiz vardı. Hayalimize görede hedef koyduk. Biz düşen bu hedefe ulaşabilmek için çok çalışmak. Üç şeye çok önem veririm; 1. Yapacağınız işe inanacaksınız 2. Samimi olacaksınız 3. Çok çalışacaksınız. Bu üç şeyi yaparsanız, ‘herşeyi bilirim’ anlayışına sahip olmanıza gerek yok. Allah yardım ediyor. Çünkü, niye temiz. Dolayısıyla biz sadece niyetlendik ve çok çalıştık. Allah’ta yardım etti. Biz Sultangazi’ye aşığız. Yaptığımız her prjeden büyük bir keyif alıyoruz. Sultangazi iyi gidiyor, iyi yönetiliyor.” İfadelerini kullandı.

“BAŞKANLIĞIM DIŞINDA UĞRAŞTIĞIM HİÇBİR ALAN YOK”

2009 yılında Sultangazi’nin Kurucu Belediye Başkanı seçildiğinde işini ve gücünü geride bırakarak, ilçeye hizmet etmek için geldiğini söyleyen Belediye Başkanı Cahit Altunay, şanslı bir dönemde görev yaptığını söyledi. Altunay, “Gelirken işimizi, gücümüzü bırakıpta geldik. Şu an benim başkanlığım dışında uğraştığım hiçbir alan ve bir ortağım yok. Sultangazi ile yatıyoruz, Sultangazi ile kalkıyoruz. O zaman bütün işiniz bu olunca, bütün eforunuzu da, zihninizi de, beyninizi de buraya yöneltiyorsunuz. Öyle bir dönemde Belediye Başkanlığı yapıyorum ki, bu fırsatlar bir daha ele geçmez. Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyesi ve iktidar Ak Partili. Bu imkan varsa, ben o hükümet kaynaklarını Sultangazi’ye kanalize edemediysem, büyükşehir belediyesinin kaynaklarını Sultangazi’ye kanalize edemediysem, İl Özel İdaresi’nin fırsatlarını Sultangazi’ye taşıyamadıysam kabahat benimdir. Ne zor şartlarda görev yapan belediye başkanları vardı. Herkes birbirinden kopuktu. Biz o zor şartlarda belediye başkanlığı yapmıyoruz. Biz madem bu birlik döneminde, bütünlük döneminde, kardeşlik döneminde, imkanların iyi olduğu bir dönemde yapıyoruz Sultangazi bundan gereği kadar yararlanmalı. Halkımıza her zaman ‘Allah’ım onlara hizmet etmeyi bana nasip et’ diye dua ediyorum. Ve onların başını öne eğdirmemek, asla onları mahcup etmemek adına çalışıyoruz. Çünkü bize desteğini sonsuza kadar veriyorlar. İlk seçimde yüzde 48,5, ikinci seçimde desteklerini tam 10 puan artırarak yüzde 58,5 oy verdiler.  Bu güvene layık olmak lazım. O zaman bizim daha çok çalışmamız lazım. Gururla söylüyorum ki, bizim halkımıza bir adım giderseniz, o size koşarak geliyor. Yeterki dost elinizi uzatın. Yeterki, candan sarılın.” Diye konuştu.

EMİN HABER VE GÖZLEM GAZETESİ’NDE YER ALAN HABERLER KAYNAK KULLANILSA DAHİ, KULLANILAMAZ…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sima İstanbul Fark Yaratacak

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.