a

Sima İstanbul Fark Yaratacak

Ekva Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin ile İnşaat sektörü üzerine ve şirketin Sultangazi’de hayata geçirdiği konsept projeler üzerine sohbet ettik.

“SEKTÖRÜMÜZÜN HAM MADDESİ OLAN ARSANIN, NE YAZIK Kİ ÜRETİMİ YOK”

“Sektörümüz özellikle teknolojinin gelişmesiyle birlikte çok büyük bir aşama kaydetti. Ekonomik gelişme ve iyileşmelerde ebetteki sektörün gelişmesine büyük katkı sundu. Eskiden bir inşaat neredeyse birkaç yıl sürüyordu, ilk bir yıl boyunca hafriyatın alınması, demirlerin bağlanması ve hazır beton öncesi beton dökme çalışmaları, kolonların bağlanması, tablaların atılması gibi işlemler projelerin çok uzun sürmesine neden oluyordu.”

ekva-yapi-1

“İŞ GÜVENLİĞİ DE KALİTEYİ ARTTIRDI”

“Şimdi her şey daha kolay ve dolayısıyla daha kaliteli işler çıkıyor. Kullanılan malzemenin de kalitesi artık oldukça yüksek. Burada iş güvenliğinin artılarından da söz etmek gerek, çünkü yaşanan iş kazaları neredeyse artık yok gibi. Örneğin eskiden iskeleler ahşap veya çarpraz demir sistemiyle yapılıyordu. Şimdilerde Alman iskele denilen sistemle, işçiler daha güvenli bir ortamda ve daha kaliteli iş çıkarıyorlar. Özellikle dış cephe işlerinde çok kaliteli işler çıkıyor. Bu sektörümüz açısından çok büyük bir gelişme.”

“İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN YAŞADIĞI SORUNLAR DÖNEMSEL VE GEÇİCİDİR”

“Yaşanan global ekonomik sorunlar ve dönemsel durağanlıklar belki bu aralar inşaat sektöründe satışların biraz yavaşlamasına neden olmuş olabilir. Ancak biz yaşadığımız tecrübelerden ve ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik gelişmenin ışığında bugünlerin geçici olduğuna inanıyoruz. Kredi faizlerinin biraz yüksek olması ve arsa fiyatlarının olması gerekenden biraz daha yukarılarda olması da ebetteki inşaat sektörünün bu durağanlığa girmesine sebep oluyor. Ancak biz inşaat sektörünün geleceğinin çok parlak olduğuna inanıyoruz ve yatırımlarımızı bu inancımız doğrultusunda yapmaya devam ediyoruz.”

ekva-yapi-2

“EKVA 20 YILDIR SEKTÖRÜN İÇERİSİNDE”

“EKVA YAPI olarak yaklaşık 20 senedir sektörün içerisindeyiz. Birçok projeyi tamamladık ve bu projelerden kazandığımız tecrübelerle yeni projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz.”

Sultangazi’de devam eden 3 önemli konsept projemiz var.

“CEBECİ KONAKLARINDA YAŞAM BAŞLADI”

“Bunların ilki olan CEBECİ KONAKLARI projesi bitti. Satışlarda neredeyse bitti. Yani Cebeci Konaklarında yaşam başladı. İlçenin merkezine yürüme mesafesinde olan bu projemizde, biz müşterilerimize güvenli, yaşam kalitesi yüksek bir yaşam alanı sunduk.”

“EKVA LİFE İSTANBUL AYNI ZAMANDA ÇOK İYİ BİR YATIRIM ARACI”

“Şu anda içerisinde bunduğumuz EKVA LIFE İSTANBUL projemiz, birçok İstanbullunun hayalinde olan ulaşım ağının üzerinde bulunuyor. Kapımızın önünden tramvay geçiyor. Avrupa’yı Asya’ya bağlayan en önemli uluslar arası TEM otoyolu neredeyse birkaç kilometre yakınımızdan geçiyor. İstanbul’un en uzun ve ticari kapasitesi en yüksek Eski Edirne Asfaltı caddesinin üzerinde bulunması aynı zamanda ileriye dönük olarak çok karlı bir yatırım aracı olduğu anlamına geliyor. İstanbul’un en önemli iki projesi olan yeni Havalimanı ve 3. Boğaz köprüsü yine bu projelerimize neredeyse komşu.”

ekva-yapi-3

“SİMA İSTANBUL, FARK YARATACAK”

“Yeni başladığımız SİMA İSTANBUL projemiz, yukarıda anlattıklarımızın yanı sıra, yaşam alanı anlamında sakinlerimize çok kaliteli bir yaşam alanı sunuyor. Projemiz dahilinde olan alışveriş merkezleri ve yeşil alan konsepti ilçemize değer katan projeler anlamında bu projemize öne çıkarıyor.”

“SULTANGAZİ GELECEĞİ ÇOK PARLAK OLAN BİR İLÇE”

“Bu yatırmaları neden Sultangazi’ye yaptığımızın birçok cevabı var. İlçemiz sadece kentimizin değil, Türkiye’nin hatta Avrupa ve Asya’nın en büyük projeleri arasında geliyor. Özellikle havalimanı projesi neredeyse dünyanın en büyük havalimanı projesi. Bu projeler zaten dünya kenti olan İstanbul’u ve bu projelere yakınlığıyla ileride çok daha önem kazanacak Sultangazi’nin çok yakınana inşa ediliyor. Bütün bunlar da bizim yatırımlarımızı daha çok Sultangazi’ye yönelik olmasına en büyük etken.”

“BAŞKAN ALTUNAY’A ÖZEL TEŞEKKÜR”

“Elbette ilçemizin Belediye Başkanı ki, burada kendisine bir kez daha teşekkür etme gereği duyuyorum, Sayın Cahit Altunay’ın bu gerçekler ışığında çalışkanlığı ve geniş vizyonuyla ilçemize kazandırdığı önemli projelerin de etkisi var.

Ayrıca bizim ilçemiz, hala mahalle kültürünü kaybetmeyen sosyal yaşam dokusu anlamında da öne çıkan bir ilçe.Bizim projelerimize özellikle Sultangazi dışından çok önemli bir rağbet var.”

ekva-yapi-4

“KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇOK BÜYÜK BİR FIRSAT”

“Kentsel dönüşüme de değinmek istiyorum. İnsan nasıl kemikleri olmadan ayakta duramazsa, binalar da demirler olmadan ayakta duramazlar. Eskiden yapılan binaların demirleri ve betonları kötüydü demek istemiyorum ama bu binaların eski olması ve o dönemler inşaatlarda kullanılan malzemenin miktarı ve yapısının farklı olması nedeniyle birçok eski bina artık neredeyse ayakta durmakta zorlanıyorlar. Kentse dönüşüm bu anlamda sürekli gündem de olan büyük İstanbul depremi ve öngörülen can ve mal kaybı anlamında çok önemli bir proje halini alıyor. Eski binaların yıkılarak yeniden inşa edilmesi hem can ve mal güvenliği anlamında önemli hem de kentin dokusuna uygun modern bir yapılaşmanın hayata geçmesi anlamında büyük bir fırsat.”

“İLÇEMİZDEKİ KONSEPT PROJELERİ DESTEKLİYORUZ”

“Sultangazi’ye sadece EKVA YAPI değil, daha birçok arkadaşımız konspt projelerle değer katıyor. Özellikle Habipler mahallesinde biten ve devam eden projeler, ilçemizin prestijini arttırmakta ve ilçemize değer katmaktadır. Bu projeleri destekliyor ve çoğalması gerektiğini düşünüyoruz.”

ekva-yapi-5

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Malkoçoğlu Mahallesi’nde Neler Oluyor?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.