a

O anki yüz ifadesi halen hafızamda

Ak Parti Milletvekili Aziz Babuşcu’nun Sultangazi’de yaptığı “7 Haziran genel seçimlerinde Karadeniz ağırlıklı liste oluştu. Doğu ve Güneydoğu kökenli isimlere yer verilmedi. Bunlar hataydı” açıklamaları günlerce kamuoyunda enine boyuna tartışıldı.

 

Yaklaşık 2 hafta önce Ak Parti Sultangazi İlçe Teşkilatı’nın haftalık Yönetim Kurulu Toplantısına katılan Ak Parti Milletvekili Aziz Babuşcu burada günah çıkardı. 7 Haziran seçimlerinde partisinin yaptığı hataları itiraf eden Babuşcu Milletvekili aday listelerinin Karadeniz kökenli isimlerden oluştuğunu Kürt kökenli isimlere yer verilmediğini, bunun da büyük bir hata olduğunu belirtmişti.

 

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYIN…

 

KÜRT KÖKENLİ SULTANGAZİLİLER BABUŞCU’YU SAMİMİ BULMADI

 

Kendiside Trabzonlu olan Aziz Babuşcu’nun bu açıklamaları günlerce Sultangazi kamuoyunda konuşuldu. Özellikle Kürt kökenli Sultangazililer Babuşcu’nun bu açıklamalarını samimi bulmadılar. Babuşcu’nun Sultangazi’de günah çıkardığını belirterek, Ak Parti Sultangazi İlçe Teşkilatı’nda görevli Doğu ve Güneydoğu kökenli siyasetçilere şirin gözükmek için bu açıklamayı yaptığını düşünüyorlar.

 

Yaklaşık 8 yıl Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı görevini yürüten Aziz Babuşcu’nun görevi boyunca tüm teşkilatları Karadenizlilerle doldurduğunu da belirten Kürt kökenli Sultangazililer, 1 Kasım’da yapılacak olan erken seçimde de Milletvekili aday listelerinde değişen bir şeyin olmayacağına inanıyorlar.

 

2012 KONGRESİNDE Kİ KONUŞMALARI UNUTULMADI

 

Neredeyse Sultangazi kamuoyunun tamamı Aziz Babuşcu’nun Sultangazi’de yaptığı açıklamaları samimi bulmuyor. Ak Parti tabanında Genel Merkezin aday listesinde yaptığı hatalardan bahseden Babuşcu’nun İl Başkanlığı döneminde kendisinin de yaptığı hataları itiraf etmesi bekleniyor.

 

Özellikle 2012 yılında Ak Parti Sultangazi 2. Olağan Kongresi’nde Aziz Babuşcu’nun yaptığı tehdit gibi açıklamalar unutulmuş değil.

 

O dönem Mustafa Günaydın’ın Yönetim Listesinde yer alan bir isimle bu konuyu konuşuyoruz. O da Aziz Babuşcu’yu samimi bulmuyor. Ve ekliyor; “2012 yılında yapılan kongrede Babuşcu Mustafa Günaydın’la zoraki tokalaştı. Ve o anki yüz ifadesi halen hafızamdan silinmiş değil. Ama bugün siyasi çıkarları için Günaydın’ın koluna girerek, hiçte samimi olmayan görüntüler veriyor.

aziz babuşcu-mustafa günaydın

Sultangazi’de yaptığı açıklamalar da kendisini hiç samimi bulmuyorum. Murat Atım Sultangazi için bir hataydı. Taban Mustafa Günaydın’ı istiyordu. Madem Babuşcu hataların farkında, İl Başkanlığı döneminde yaptığı hataları da tek tek sıralasın ve hata yaptığı isimlerden özür dilesin. Ayrıca 7 Haziran genel seçimlerinde listelerde söz sahibi olan Babuşcu o dönem buna karşı olsaydı, ‘her taraf Trabzonlu bu bir hata olur. Bize seçim kaybettirir’ deseydi, bugün hepimiz kendisini samimi bulurduk.”

 

Ak Parti’nin 8 Ocak 2012 kongresinde İlçe Başkanlığına aday olan Mustafa Günaydın’a karşı başlatılan tehdit kampanyası, Aziz Babuşcu’nun kongre günü yaptığı tehdit gibi açıklamalarla devam etmişti. Bu kongrede demokrasiden bahseden Babuşcu “Seçilse dahi çalışmayız” diyerek deyim yerinde ise demokrasiyi yerle bir etmişti.

 

Bu açıklamalarına rağmen Günaydın kongreden çekilmemiş ve sadece 5 oyla kongreyi kaybetmişti.

Tüm Yorumlar (1)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi’de Bir Bomba Şüphesi Daha

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.