a

Arnavutköy’de Ahmet Haşim Baltacı Krizi

Bazı haber sitelerinde yer alan listelere göre Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı yeniden Ak Parti’nin Arnavutköy adayı olarak gösterildi. 10 yıldır Arnavutköy’ün sorunlarını çözemeyen Baltacı’nın yeniden aday olarak gösterilmesine dair çıkan haberler Arnavutköy’de hayal kırıklığı yarattı.

Baltacı’nın aday olmasına vatandaşlardan tepki

2004′te Belde Belediye Başkanlığına seçilen A. Haşim Baltacı Arnavutköy’ün 2009 yılında ilçe olmasıyla birlikte yeniden belediye başkanı seçildi. 2014 yerel seçimlerinde de Baltacı’nın 3. kez aday gösterilmesi tepki çekti.

Sorunlar 10 yılda çözülmedi

2 dönemdir Arnavutköy’ü yöneten A. Haşim Baltacı döneminde özellikle imar, trafik, ulaşım, otopark, sosyal tesis alanları gibi sorunlara çözüm üretilmedi. Arnavutköy merkez trafiğini rahatlatacak olan çevre yolunun ve hükümet konağının yapılmaması da tepkilere neden oldu. Belediye Meclis toplantısında MHP Belediye Meclis Üyesi Remzi Aydoğdu’nun hükümet konağının ne zaman yapılacağını sorması üzerine, Baltacı hükümet konağının 2013 Haziran ayında temeli atılacağını söylemesine rağmen bir türlü temeli atılmadı. Arnavutköy oto sanayisinin mahalle içinde olması ve mahalle dışına taşınmaması da tepkileri çekerken, Sazlıbosna’ya hobi bahçesi yapılması vatandaşlara “Arnavutköy’ün her tarafı hobi bahçesiyken böyle bir yatırıma ne gerek vardı” dedirtti.

İstanbul ilçelerinde Arnavutköy son sırada

İstanbul Üniversitesi tarafından yürütülen İstanbul Vatandaş Karnesi Projesi’nin ilk sonuçlarına göre Arnavutköy İstanbul’un 39 ilçesi arasında sonuncu sırada yer aldı. Yerel düzeyde kamusal hizmetlerin vatandaşlar tarafından değerlendirilmesini amaçlayan araştırma kapsamında, İstanbul’da 39 ilçe düzeyinde yüz yüze anket yapıldı. İstanbul Üniversitesi tarafından yürütülen İstanbul Vatandaş Karnesi Projesi’ne göre Arnavutköy belediyesi toplu taşıma hizmetleri, elektrik aydınlatma, park – bahçe yeşil alan hizmetleri ve iyi yönetişim konularında İstanbul’un 39 ilçesi arasında son sırada kaldı. Arnavutköy Belediyesi su ve kanalizasyon hizmetlerinde 29. sırada, yol ve kaldırım hizmetlerinde 38. sırada, temizlik ve çevre sağlığında 38. sırada, eğitim hizmetlerinde 36. sırada, sağlık hizmetlerinde 37. sırada, emniyet ve asayiş hizmetlerinde 33. sırada yer aldı. Arnavutköy belediyesi 39 ilçe arasında 10 üzerinden 5,01 puanla son sırada yer aldı.

Ak Parti’nin oyları dağılacak mı?

Arnavutköy’de büyük oy potansiyeli olan Ak Parti’nin yerel seçimlere mevcut belediye başkanı A. Haşim Baltacı ile girmesine en çok sevinen muhalefet partileri oldu. Baltacı’ya oy vermek istemeyen partililer 30 Mart yerel seçimlerinde diğer partilere oy vereceği yorumları yapılıyor. Ak Parti’nin seçimlere Baltacı ile girmesinden dolayı Ak Parti’nin tabanının MHP, SP, BDP gibi partilere oy vereceği belirtiliyor. Büyükşehir de ise Kadir Topbaş’a oy vermeleri bekleniyor. Baltacı’ya karşı tepki oylarının ise CHP’nin adayının Arnavutköy’ün yerlisi olması ve Sarıgül’ün ekibinden olmasından dolayı CHP’ye gideceği dillendiriliyor.

Anketlerde Baltacı yüzde 82 istenmiyor

Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı’nın başarısızlığı anketlere de yansıdı. New Mind İnternational Eğitim, Danışmanlık ve Araştırma Şirketi’nin Arnavutköy’de yapmış olduğu ankette Arnavutköylülere şu sorular yöneltildi.

Belediye Başkanı’na rahatça ulaşabiliyor musunuz?
Yüzde 85 hayır, yüzde 15 evet

Belediye Başkanı’na güveniyor musunuz?
Yüzde 81 hayır, yüzde 19 evet

Belediye Başkanı’nı tekrar Başkan olarak görmek istermisiniz?
Yüzde 82 hayır, yüzde 18 evet

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiziniz?
Yüzde 60 Kadir Topbaş, yüzde 17 Mustafa Sarıgül

Ankete göre Arnavutköy halkı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Kadir Topbaş’ı yeniden başkan olarak görmek isterken, Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı’yı yeniden Arnavutköy Belediye Başkanı olarak görmek istemedi. Kadir Topbaşı yeniden İBB Başkanı olarak görmek isteyenlerin oranı yüzde 60′ken A. Haşim Baltacı’yı yeniden Arnavutköy Belediye Başkanı olarak görmek isteyenlerin oranı yüzde 18 çıkıyor. A. Haşim Baltacı’yı yeniden Arnavutköy Belediye Başkanı olarak görmek istemeyenlerin oranı ise yüzde 82 olduğu görülüyor.

Haber – Yorum: Zafer Kara

Tüm Yorumlar (1)
  • murat yorulmaz
    10 yıl önce
    0 0

    Aziz babuscu hemseri ayagina Başbakani nasil ikna ettiyse artik. Bu beceriksize oy vermem

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

BBP Sultangazi'de vira bismillah dedi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.