a

Arçelik A.Ş., İnovasyon Haftası’nda Ödülleri Topladı

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından, bu sene dördüncüsü düzenlenen ‘Türkiye İnovasyon Haftası’nda Arçelik A.Ş. ödülleri topladı. Uluslararası IMP³rove İnovasyon Yarışması’nda büyük ölçekli firmalar kategorisinde finale kalan tek Türk Şirketi olan Arçelik A.Ş. adına finalist ödülünü Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin elinden Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Y. Koç aldı. Arçelik A.Ş.’nin Ar-Ge Liderliği ve Teknoloji Geliştirmede Liderlik olmak üzere aldığı diğer iki ödül ise Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu’na Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş tarafından takdim edildi. Arçelik, ayrıca genç kuşaklara bilim ve teknolojiyi sevdirmek amacıyla yürüttüğü çalışmalar vesilesiyle Young Guru Akademi ile birlikte ‘YGA İşbirliğiyle Sosyal İnovasyon Ödülü’ne de layık görüldü.

 

Arçelik A.Ş., Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından bu sene dördüncüsü düzenlenen ve 3-5 Aralık tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Türkiye İnovasyon Haftası’nda stratejik partner olarak destek vermenin yanı sıra inovasyon alanındaki iddiasını, aldığı ödüllerle de perçinledi. Türkiye’nin en fazla Ar-Ge merkezine sahip ve sektöründe Ar-Ge’ye en fazla kaynak ayıran, Türk Patent Enstitüsü verilerine göre 2014 yılında yaptığı 275 başvuru ile açık ara patent lideri olan Arçelik A.Ş., inovasyonun önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen organizasyonda, geçen yıl da aldığı ‘Ar-Ge Liderliği’ ve ‘Teknoloji Geliştirmede Liderlik’ ödüllerinin yanı sıra, Uluslararası IMP³rove İnovasyon Yarışması’nda büyük ölçekli firmalar kategorisinde finale kalan tek Türk şirketi oldu.

 

Dünyanın dört bir yanından başvuru yapan şirketlerin, uluslararası bir jüri tarafından inovasyon yönetimi açısından değerlendirildiği yarışmada 5 finalistten biri olan Arçelik A.Ş.’nin ödülünü Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Y. Koç, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin elinden aldı. Aynı gün verilen Ar-Ge Liderliği ve Teknoloji Geliştirmede Liderlik Ödülleri ise Arçelik A.Ş. adına Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu’na sunuldu.

1449321687_AliYKoc_MehmetBuyukeksi

Arçelik A.Ş. ayrıca yine İnovasyon Haftası kapsamında düzenlenen Sosyal İnovasyon Ödülleri’nde de Young Guru Akademi (YGA) ile işbirliği kapsamında hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesiyle ödüle layık görüldü. Genç kuşaklara bilim ve teknolojiyi sevdirmek, STEM’e (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) olan ilgiyi arttırmak amacıyla hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi ile Arçelik ‘YGA İşbirliğiyle Sosyal İnovasyon Ödülü” verildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Adem Aydın Kudüs İzlenimlerini Emin Haber’e Paylaştı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.