a

Ak Parti İlçe Başkanı Ercan Üner: Bizim böyle bir adayımız yoktur

Kadife KIRIM- Eminhaber; Ak Parti ilçe Başkanı Av. Ercan Üner Arnavutköy bölgesi ve yerel seçimler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Önümüzdeki yerel seçimler için parti olarak ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

Şuan seçimlere özel bir çalışmamız yok. Özel bir çalışmamız yok. Rutin teşkilat çalışmalarımızı yapıyoruz. Esnaf ziyaretleri olsun ev ziyaretleri olsun bunlar zaten bizim rutin çalışmalarımız.

Belediye başkanın çalışmalarını nasıl buluyorsunuz. Çalışmalarından memnun musunuz?
Belediye başkanıyla ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Biz belediye başkanımızdan oldukça memnunuz.

Son yapılan anketlerde Arnavutköylülerin Ak Parti’ye belediye başkanlığı için % 40, partiye % 70 oy verdiği ortaya çıkıyor. Bunu durumu neye bağlıyorsunuz?

Evet, parti olarak başarılı bir partiyiz. Ak Parti ile bir şahsı kıyaslarsanız parti öne çıkar. Başbakanımızı çıkın parti mi Başbakan mı desek gene parti çıkar. Bu gayet doğaldır. Eğer belediye başkanımız şahsına  @ oy alıyorsa bu gerçekten büyük bir başarıdır. @ oy alsa bağımsız dahi kazanır. Parti olsa bu oy daha da yukarılara çıkar. O anket hayırlı bir ankettir.

Ak Parti’de belediye başkanlığı için Av. Abdullah Demirhan’ın ismi geçiyor bu konuda neler düşünüyorsunuz?

Bizim böyle bir aday ya da aday adayımız yok. Böyle bir ifade varsa arkadaşlarımız kendini aday adayı diye ifade ediyor ise böyle bir şey yok. Biz böyle bir aday adayı tanımıyoruz. Haberimiz dahi yok, bizde basından öğrendik. Bu konu bilgimiz dışındadır. Bizim partimizin henüz aday adaylığı süreci başlamadı. Sayın Başbakanımız henüz bunun startını vermedi. Aday adaylığı süreci başlayınca gönüllü olan arkadaşlar gelirler bize müracaat ederler. Biz onların evraklarını inceleriz ve imzalarız il başkanlığımız kabul eder. Ondan sonra partimiz adına aday adayı olarak çalışma yapabilirler. Eğer birileri bizim aday adaylığı sürecimiz başlamadan çalışma yapıyorsa bu bizim partimizi incitir. Bu bizim teşkilatımıza göre aykırı bir davranış olur. Biz bunu hiçbir şekilde sahiplenmeyiz. Biz buna müsaade etmeyiz. Bizim böyle bir adayımız yoktur. Teşkilatımızın böyle bir şeyden haberi yoktur. Bunu da kabul etmemiz mümkün değildir. Bu konuda kimse bizden randevu istemedi. İstese de biz vermezdik zaten. Çünkü aday adaylığı sürecimiz başlamadı. Süreç başlamadan da ben böyle bir şeyi nasıl yapabilirim. Ancak Başbakandan aday adaylığı sürecini açıklamasından sonra böyle bir şey söz konusu olabilir. Ak Parti’de henüz böyle bir süreç başlamadı. Partimizde disiplin olmazsa olmazlarımızdandır. Aday adaylığı süreci başlamadan birisi adayım diyorsa bunu tasvip etmeyiz.

Aday adaylarının müracaatlarını ne zaman almaya başlayacaksınız?

Şuan belli bir tarih yok. Genel merkez bir tarih belirler ve bize talimat verir sonra aday adaylığı süreci başlar. Ancak şuan kesin bir tarih söz konusu değil.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Arnavutköy’e geldiği halde devlet hastanesini ziyaret etmemesini nasıl değerlendirirsiniz? Sebebi nedir?

Sayın bakanın 1 – 1.5 saati vardı. Bu yüzden sadece teşkilatı ziyaret edebildi. Bu yüzden hastaneye geçemedi. Ama ilgili arkadaşlarla görüşmeler yaptı ve bilgi aldı. Sayın bakan hastane ile ilgili sıkıntıları ve sorunları biliyor. Bu konularla ilgili bilgisi var.

Sizinde belediye başkanı adayı olacağınız konuşuluyor. Belediye başkanı adayı olacak mısınız?

Partimizin siyasi mekanizması üzerine Arnavutköy’de en üst noktadayım. İlçe başkanlığımdan da yeteri kadar onur duyuyorum. Böyle bir düşüncem yok, kesinlikle olmaz. Teşkilat içerisine de böyle bir şey yakışmaz. Büyüklerimiz uygun gördüğü sürece ilçe başkanlığına devam edeceğim. Şuan ki konumumdan da çok memnunum.

Başbakanın Arnavutköy’deki temsilcisisiniz havaalanı ve Kanal İstanbul projesi ne zaman başlayacak bu konuda bilginiz var mı?

Kanal İstanbul ve havaalanı aynı anda başlayacak. Havaalanının yapılacağı bölgede daha önce maden olacakları yer aldığı için burası doldurulacak. Kanal İstanbul’un hafriyatı bu sebeple havaalanı için kullanılacak. Dolayısıyla ikisi birlikte başlayacak. Havalimanının ihalesi yapılırken orda hayatın 2015’de başlayacağı söylenildi. Yani hafriyat işleri fiili anlamda en kısa zamanda başlayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kanal İstanbul için alt yapı ve fizibilite çalışması yapıldı. İlla bir bir tarih soruyorsanız onu başbakanımız açıklayacak.

STK’lar havaalanın isminin Recep Tayyip Erdoğan veya Arnavutköy olmasını istiyorlar. Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sivil toplum kuruluşlarının böyle bir isim düşünmeleri tabi ki çok güzel, çok mutlu olduk. Ama Sayın Başbakanımız bu konuda ne düşünüyor ona sormak lazım. Bunun kararını o verecektir.

Arnavutköy’de bulunan STK’ların çalışmalarını nasıl buluyorsunuz? Sizce çalışmalarıyla öne çıkan dernek var mı?

Birkaç dernek başkanımız çok daha iyi çalışıyorlar. Sivil toplum kuruluşları olarak emsallerine örnek olacak şekilde çalışıyorlar. Bize bir sivil toplum kuruluşu gelse gidin şu arkadaşı örnek alın diyebileceğimiz arkadaşlarımız var. Ama şuanda böyle bir isim vermemiz hoş olmaz. 7 – 8 tane çok iyi çalışan önemli derneklerimiz var

Önümüzdeki yerel seçimlerini STK temsilcilerini mecliste görebilecek miyiz?

Arnavutköy’ün meclisinde göreceğimiz arkadaşlar 2023 vizyonuna yakın olmalı. Bu da aday adaylığı sürecine çok kişinin müracaat etmesi ile söz konusu olabilr. Bir memleketten birisini alırsak en çok sevileni alırız. Memlekette en fazla kabul gören ve sevilen o insanların hakkını hukukunu koruyacak olan odur. Onu tercih ederiz. Tabii STK’lar ile istişare içinde olacağız. Görüşmeler sonucunda çıkan isim kimse onu dikkate alacağız.

Genel seçimlerde milletvekili aday olacağınız söyleniliyor.  Bu konuda ne düşünüyorsunuz aday olacak mısınız?

Ben kendimi ve nefsimi milletvekilliği adaylığı için göremiyorum. Partimiz beni onure etmiş 24 yaşında belde başkanı yapmış. İl başkanımızın bir sözü var çok hoşuma gidiyor. Benim için siyaset il başkanlığında da bitirilebilinir diye. Benim içinde siyaset ilçe başkanlığında da bitirilebilinir. Bizim bir siyesi düzenimiz var. Tabi ki bana bir görev verilirse seve, seve yaparım şeref duyarım.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Eminhaber Cumhuriyet Mahallesi'nde