a

Adıyamanlılar Acar'a Oy Vermez

Adıyamanlı Ali Acar'ın CHP'den Sultangazi Belediye Başkan adayı gösterilmesinden sonra 'Adıyamanlılar Kime Oy Verecek?' tartışmaları devam ediyor. Eminhaber'e konuşan Adıyamanlı genç siyasetçi Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı ve Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Av. Hacı Orhan 'Acar Adıyamanlılardan yüzde 5 bile oy alamaz' dedi.

Sultangazi'de nüfus sıralamasında 2. sırada yer Adıyamnlıların 30 Mart yerel seçimlerinde hangi partiye oy vereceği Ali Acar'ın CHP'den Belediye Başkan adayı gösterilmesiyle siyaset arenasında en çok konuşulan ve merak edilen bir konu haline geldi. Ali Acar'ın Adıyamanlı olmasından dolayı CHP tarafından aday gösterilmesi Adıyamanlılar CHP'ye oy verir mi? tartışmalarını da beraberin de getirdi. Öyle ki Acar'a yakın bazı isimler ilçede yaşayan Adıyamanlıların yüzde 80'nin 30 Mart seçimlerinde CHP'ye oy vereceğini iddia ettiler.
 
Eminhaber'e konuşan Adıyamanlı Belediye Başkan Yardımcısı ve Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Av. Hacı Orhan, Adıyamanlıların muhafazakar bir yapıya sahip olduklarını belirterek Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy vermelerinin mümkün olmadığını ima etti. 2009 yerel seçimlerinde Sultangazi'de yaşayan Adıyamanlı seçmenlerin Ak Parti'ye oy verdiklerini hatırlatan Orhan, “30 Mart seçimlerinde de Adıyamanlılar siyasi tercihlerini bozmayarak, Ak Parti'ye oylarını verecekler” dedi.

Sultangazi'de Adıyamanlıların Ak Parti'ye en fazla oy vererek 1. sırada yer aldığını söyleyen Orhan, 'Adıyamanlıların oyu benim. Ben Adıyamanlıların oyunun tamamını alacağım' diyen birisi haddini aşar. Adıyamanlı işadamı ve akademisyen kim olursa olsun CHP'den aday olup Adıyamanlıların yüzde 80 oyunu alacak bir kişi tanımıyorum. Değil Ali Acar hiç kimse Sultangazi'de yaşayan Adıyamanlıların yüzde 80 oyunu alamaz. Ben CHP Adayı Ali Acar'ın Adıyamanlıların yüzde 5'nin bile oyunu alacağına ihtimal vermiyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adayı Ali Acar'ı yıllardan beri tanıdığını söyleyen Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hacı Orhan, 2009 yerel seçimlerinde Cahit Altunay adaylığında Ak Parti'nin 109 Bin 873 oy aldığını ve CHP ile arasında 65 Bin oy farkının olduğunu söyledi. 2009 yerel seçimlerinde 65 bin olan oy farkının Ali Acar tarafından kapatılmasının mümkün olmadığını da sözlerine ekleyen Orhan, “Bu yüzden bu yarışın bir kaybedeni olacak. Veriler ve anketler gösteriyor ki bu yarışın kaybedeni de Ali Acar olacak” diye konuştu.

5 yıllık görev süresince Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan adayı Cahit Altunay'ın Adıyamanlılara her zaman destek verdiğini belirten Orhan, “Sultangazi'de bugün 24 tane Adıyaman derneği vardır. Bugün bu dernekleri bir yere davet etsem büyük bir çoğunluğunun bu davetime katılacaklarını biliyorum. Belediye Başkanımız Sayın Cahit Altunay'ın adaylığının açıklanmasından sonra beni çok sayıda dernek başkanımız arayarak, 'Biz Cahit Başkan için ne yapabiliriz? Nasıl destek olabiliriz? Üzerimize düşen ne varsa biz hazırız' mesajı verdiler. Bende kendilerine sadece duruşlarını göstermelerini söyledim.
 
Sultangazi dışında İstanbul'un diğer 38 ilçesinde seçilmiş hiçbir belediye başkan yardımcısı bulunmamaktadır. Adıyamanlı olarak İstanbul'un 39 ilçesi arasında Sultangazi'de belediye başkan yardımcılığı görevi bana verilmiştir. Cahit Altunay 39 ilçe arasında Adıyamanlılara o teveccühü göstermiştir. Görev süresi boyunca da biz Adıyamanlılardan desteğini esirgememiştir.”
dedi.  

Tüm Yorumlar (9)
  • bir bilen
    10 yıl önce
    0 0

    Balon haber olduğu o kadar bariz ki… Kralcılar yine iş başında desenize… Bari kırmızı yazı rengini vurgulamasanız,haa anca göze batar anca anlaşılır derseniz o başka… Bu ilçede en fazla %5 etkili olurlar zaten…

  • Meçhul
    10 yıl önce
    0 0

    Eh be haci orhan, adıyamanlılar senin yüzünden ak partiye oy vermek istemiyor. Sen ki hacı orhan, bayramda gersoy derneginde(ali acarın yanında oturarak boynun bükük şekliylen) gergerli kabul edin beni diyensin. Senin yüzünden ak partiye oy vermeyecem

  • BİR BİLEN
    10 yıl önce
    0 0

    Büyük lokma ye, büyük konuşma derlermiş ya ATALARIMIZ….Bekleyelim…..Az kaldı…

  • galib galiba
    10 yıl önce
    0 0

    cahit başkanımızın en büyük yanlışı sizce nedir?

  • gariban
    10 yıl önce
    0 0

    Sanki cok bi teskilat deneyimi ve oyu varmis gibi …..)))

  • “Cahit başkanımızın en büyük yanlışı sizce nedir? ” şeklinde yorumcu yazan arkadaş, güzel sormuş fakat ÇOK GEÇ kalınmış bir soru diye düşünüyorum.Yine de MECLİS ÜYESİ ARKADAŞLARI geç de olsa DUYARLI(!) ve TEDBİRLİ(!) DAVRANDIKLARI için kutlarım….! (SAYIŞTAY, MECLİS ÜYELERİNİN HER TÜRLÜ İDARİ VE MALİ KARARLARINI GEREKÇELERİYLE DENETLER,VARSA KAMU ZARARINI BİZZAT TAZMİN ETTİRİR.)

  • Yerel Sultangazi li
    10 yıl önce
    0 0

    Cahit Başkan Adıyamanlılara Güvenmiştir. Doğru dur. Ancak Adıyamanlıları Haci ORHAN Temsil edemez. Cahit Başkan ın Yanılgısı Buradadır. Haci ORHAN Ancak Belediye de CHP li Adıyamanlıları Temsil Edebilir. Kurucularından Olduğunu Yazdığı,Gaziosmanpaşa Bölge Hukukçular Derneği ni incelerseniz bu tezimin doğruluğuna sizlerde hak verirsiniz. ancak Ne hikmet İse Cahit Başkanın bu konudan nasıl heberi yok. Garip Olan Bu…

  • demedideme
    10 yıl önce
    0 0

    bdpnin kardeş partisi hdpnin sultangazi adayı dışında kimsenin desteğini alamadın acarın ismini kullanarak mevkini korumaya çalışıyorusn 70 oyumuz var sana bizden oy yok

  • Komik…
    10 yıl önce
    0 0

    Haci orhan, sen belediye başkan yardımcısı olacaksın diye ne kadar adıyamanlı tanıdığım varsa Ak Partiye oy vermemelerini rica ettim.
    (Yerel seçimlerde oylar partiye gitmez şahıslara gider. Yani belediye başkanı ve tayfasına gider) inşallah kaybedeceksin haci orhan..

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Hacı Orhan Meclisi Neden Terk Etti?