Başkan Altunay ile Sultangazi’de Eğitim Öğretim Hamlesi Devam Ediyor…
Sultangazi ilçe olmasından sonra özellikle eğitim konusunda büyük bir atılım yaşadı. Sultangazi, 2009 yılında toplam 65 okula sahipken, 6 yıllık kısa bir sürede bu sayı 93 oldu. Devam eden projelerle birlikte İstanbul’un eğitim öğretim merkezi olmaya aday olan Sultangazi’nin bu gelişmesinde ilçe belediyesi ve belediye başkanının payı oldukça büyük.
Geçmişte eğitim öğretim kurumlarının daha çok kent ve ilçe merkezlerine inşa edilmesi Sultangazi için oldukça şanssız bir durumken, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın eğitim öğretim konusunda ki hassasiyeti ve geniş bir vizyona sahip olması ilçe açısından şanslı bir duruma dönüşmüş durumda.
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, bu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamalarda, Sultangazi’nin 2009 yılında sadece 4 adet lise ile yola çıktığını ancak kısa bir süre içerisinde bu sayının; 15’i devlet, 7 tanesi özel olmak üzere 22’ye yükseldiğini belirtiyor.
Son olarak 2016 yılında inşaatlarına başlanan 3 yeni okul inşaatı; Yunus Emre Mahallesinde 24+24 iki okul, Gazi Mahallesinde 24+24 iki okul ve Eski Habipler Mahallesinde 24 derslik Sağlık Meslek Lisesi inşaatları ile Sultangazi eğitim öğretim anlamında ilerlemesine emin adımlarla devam ediyor.
Yükseköğretim anlamında ilçede sıfır olan kurum sayısı; 15 Temmuz darbe girişiminden sonra atıl olarak bulunan bir üniversite binasının Bezmialem Vakıf Üniversitesine devredilmesi. Yine İstanbul Üniversitesine bağlı olarak faaliyet gösterecek; Diş hekimliği Fakültesi, Sağlık Meslek Yüksek Okulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu projeleri. İlçe halkının ‘külliye’ olarak isimlendirdiği metruk binanın üniversiteye dönüştürülerek faaliyete geçmesi için gösterilen çabaların sonuç vermeye başlaması ile (0) sıfır olan bu sayı bir anda 5’e yükseldi. Bu konuda Başkan Altunay’ın kararlı tutumu ve hummalı çalışmasını görmemezlikten gelmemek lazım.
Sultangazi’de eğitim veren okulların yöneticileriyle sık sık bir araya gelen Başkan Altunay, okulların boya-badana ve diğer ihtiyaç malzemelerini karşılanması konusunda oldukça hassas. Başkan Altunay bu konuda, “Okullarımızın ihtiyaçları konusunda bu kadar hassas olmamızın sebebi, okulların idarecileri ve öğretmenlerimizin bu sorunları düşünmeden bütün enerjilerini eğitim öğretime aktarması isteğimizdir.” Diyor.
Sultangazi Belediyesi ayrıca okulların derslik ihtiyaçlarını okulların bahçelerine kurduğu prefabrik dersliklerle karşılamaya çalışırken, 23 okula konferans ve çok amaçlı salonlar yaparak, okulların bu ve benzeri ihtiyaçlarının da ivedi bir şekilde cevap bulmasına yardımcı oluyor.
Ayrıca bütün öğrencilerin defter ihtiyacını da karşılayan ilçe belediyesi, öğrencilerin de sadece eğitim ve öğretime odaklanmasına yardımcı oluyor.
İhtiyaç sahibi öğrencilerin giyim, eğitim, sportif malzeme ve kırtasiye ihtiyaçlarını da karşılayan Sultangazi Belediyesi, ayrıca okulların spor aletleri ihtiyaçlarına da aynı hassasiyeti gösteriyor. Basket potası, voleybol direkleri ve filesi, futbol kalelerinin yanı sıra, 13 okula fitnes alanı kurdu. Ayrıca ilçe belediyesi ayrıca okullarda spor yapan öğrenciler ve okul takımlarının kullanması için malzeme desteğinde de bulunuyor.
Öğrencilerin sosyal faaliyetlerinin gelişmesi ve bu konunun eğitim öğretimle bağdaşması için Sultangazi Belediyesi, 1 okula nilüfer havuzu, 5 okula sebze bahçesi, 1 okula toprak oyun alanı ve permakültür alanı kurdu.
Baba ocağına son kez getirildi
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.