a

Bem-Bir-Sen, FETÖ darbe girişimini lanetledi

Bem-Bir-Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanlığı, FETÖ mensubu subayların 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunmasını kınadı.

BEM-BİR-SEN İstanbul 5 No’lu Şube Başkanlığı Sultangazi Belediyesi üyeleri, Sultangazi Belediyesi önünde toplanarak darbe girişimini protesto etti. Basın toplantısı demokrasi şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Şehitler için dualarında okunduğu basın toplantısına Bem-Bir-Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Şaban Çamcı, Belediye Başkan Yardımcısı Av. Ali Başkaya ve Zeynep Rana Danışman, Özel Kalem Müdürü Adil Dayıoğlu, Bem-Bir-Sen İşyeri Baştemsilcisi Hasan Ceylan, sendika üyeleri ve belediye personeli katıldı.

4261f0dc-e958-4c7b-b879-3d1748bf4885

Düzenlenen basın toplantısında tepkilerini dile getiren Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) İstanbul 5 No’lu Başkanı Şaban Çamcı, bu kalleş kalkışmanın, Ordu içinde yapılanmış FETÖ/PDY mensubu teröristler tarafından sahneye konulduğu ifade etti. ‘İstiklal namusumuz. Şerefimiz adına darbeye karşı nöbetteyiz’ başlığıyla gerçekleşen basın açıklamasında konuşan Çamcı, “Türkiye’miz, son yıllarda sağlıktan eğitime, sanayiden kültüre, dış politikadan ulaşıma büyük gelişmeler göstermiştir.İçte-dışta, barışın ve adaletin sözcüsü, takipçisi bir yönetim geliştirmiştir. Bütün dünyanın mazlum milletlerini, ırk-dil-din-mezhep farkı gözetmeksizin sahiplenmiş; onların ümidi haline gelmiştir. İşte A.B.D, İsrail, İngilterehaçlı sömürgeci batılılar gibi üst aklın hedefine Türkiye’mizi koyma sebepleri de bunlardır. Bu üst aklın taşeronları öyle vicdansızdırlar ki; bu kalleş darbe,dinimizin bütün prensiplerinden, ahlaki ilkelerinden, medeniyet değerlerinden ve asgarî vicdani ve insani müştereklerden uzak bir kalkışmadır. Bu kalleş darbeyi; memurlar işçiler, anneler babalar, çocuklar olarak nefretle lanetliyoruz. Çünkü bu kalleş darbe; Milletine silah doğrultmuş kadın-erkek, genç-yaşlı demeden kurşun sıkmıştır. Masum halkın üzerine tankları sürmekte, İnsanları ezmekte sakınca görmemiştir. Milletin malı olan silahlar, düşmana kaşı kullanılması gerekirken, devletimize ve milletimize karşı kullanılmış, katliamlar yapılmış, yönetime cebren el konulmaya çalışılmıştır. Kalleşlerin hedefleri, Türkiye’mizi, Suriyeleştirmek, Irak, Mısır haline getirmektir. Bu kalleşler, masum Milletimize silah sıkmak istemeyen, askerleri başlarından vurarak Şehid etmekte tereddüt etmemiştir. Uçak ve helikopterlerle başta Milletin Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olmak üzere devletimizin kurumlarını bombalamışlardır. Milli iradeyi gasp etmeye kalkmış, Başkomutanı olan Cumhurbaşkanına suikast tertip etmekte tereddüt etmemiştir.

bem-bir-sen-sultangazi

Bütün bunların karşısında, milli iradeyi sahiplenen toplumun bütün kesimlerinden insanımız yaşlı-genç, kadın-çocuk demeden sokaklara dökülmüş, havalimanları, askeri birliklerin önünde ve kritik yerlere toplanmıştır. Tankların üzerindeki askerleri ikna etmeye çalışmış, yaptıkları hatadan dönmeleri için nasihat etmiştir. Zorbalığa karşı kendini siper etmiş, ezilmiş, tartaklanmış, vurulmuş ve şehit olmuştur. Tankları durdurmuş, işgallere son vermiştir. Bütün dünyanın gözleri önünde menfur darbe girişiminin hiç silah kullanmadan nasıl durdurulacağının dersini vermiş ve tarihe geçmiştir. Gerektiğinde bütün farklılıkları bir tarafa bırakarak,  Türkiye’mizin bekası yolunda her türlü fedakârlığı göze aldığını göstermiştir.” Dedi.

“MİLLETİN KADERİNİ MİLLETİN KARARI BELİRLER”

Sendikaları adına darbecilerin bir an önce cezalandırılmalarını istediklerini aktaran Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) İstanbul 5 No’lu Başkanı Şaban Çamcı, “Cezalandırılmaları adına gereken her türlü adımların atılmasını acil bekliyoruz. Biran evvel şiddetle cezalandırılmalıdırlar. Bem-Bir-Sen olarak insan haysiyet, onur ve şerefine; Milletin kaderine ve iradesine yönelmiş her darbe, terör ve kalkışmayı tanımadığımızı, lanetlediğimizi ilan eder ve sürecin her anlamda takipçisi olacağımızı, istiklalimiz, namusumuz, şerefimiz için meydanlarda, Milli irade nöbetinde kalacağımızı beyan ederiz. Milletin kaderini Milletin kararı belirler” şeklinde konuştu.

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

‘Ben Sivillere Ateş Etmem’ Dedi, Darbeci Hain Tarafından Vuruldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.