a

‘Ben Sivillere Ateş Etmem’ Dedi, Darbeci Hain Tarafından Vuruldu

Vatani görevini Ankara Mamak General Eşref Akıncı Kışlasında yapan Sultangazili Mahmut Çakmak, 15 Temmuz gecesi darbeci komutanının “Ateş et” emrine uymadı. Darbeci komutan tarafından vuruldu.

Aslen Sivas Zaralı olan Mahmut Çakmak Sultangazi Uğur Mumcu Mahallesi’nde ikamet ediyor. Vatani görevini Mamak’ta bulunan General Eşref Akıncı Kışlasın’da yapan Mahmut Çakmak’ın terhisine 13 gün vardı. 13 gün sonra vatani görevini tamamlayıp, Sultangazi’de kendisini bekleyen ailesine kavuşacaktı. Ama paralel terör örgütü FETÖ, onun da hayatını kararttı.

Birçok asker gibi Mahmut Çakmak’ta darbeci vatan hainleri tarafından ‘tatbikat var’ diyerek kandırıldı. Diğer askerler gibi o da kamuflajlarını giyerek, sözde tatbikat için hazırlandı. Nereden bilebilirdi ki, vatan hainlerinin tuzağına düştüğünü.

Kışla dışına çıktıklarında ise yine bir anlam verememişti. İlk defa bir tatbikatı kışla dışında yapacaktı. Şaşkındı, ama verilen emri sorgulayamıyordu.

Taa ki; Bunun bir darbe girişimi olduğunu anlayana kadar, verilen emri sorgulamadı Mahmut. Ankara’nın göbeğinde darbeci komutan tarafından sivillere ateş açılması yönünde emir verildi. Mahmut Çakmak, bu emre ilk karşı çıkan erlerden biri oldu. ‘Sıkmam’ dedi. ‘Ben sivillere ateş etmem’ dedi. Darbeci vatan hainin emrini yerine getirmedi. Darbeci hain ısrarla emre uymasını söyledi. Mahmut uymadı o emre.

Terhisine 13 kala tarihe bir kara leke olarak geçeceğine, onurlu ölmeyi bile düşündü. Darbeci vatan haini sözde komutan ısrarla emrini vermeye sürdürüyordu. Mahmut ısrarla “Ben sivillere ateş etmem” diyordu. Dik durdu, eğilmedi. Milletine kurşun sıkmadı. Vatan haini olmadı.

mahmut-çakmak-sultangazi

Üniformalı darbeci terörist, Mahmut’a oracıkta milletin vergileriyle alınmış silahıyla adeta kurşun yağmuruna tuttu. Tam dört el ateş etti. Ve dört mermide kahraman er Mahmut Çakmak’ın vücudunun çeşitli yerlerine isabet etti. Olduğu yere yıkıldı. Kan kaybı yaşıyordu, hastaneye kaldırılması gerekiyordu, ama darbeci terörist buna müsaade etmedi.

Sultangazili Mahmut olaydan 25 dakika sonra hastaneye kaldırılabildi. Yoğun bakıma alındı. 4 gün yoğun bakımda hayatta kalma mücadelesi verdi. Mahmut’un baba ocağına haber çok çabuk ulaştı. Aile apar topar Ankara’ya Mahmut’un tedavisinin devam ettiği hastaneye gittiler. Aile Mahmut’un neden vurulduğunu öğrenince, oğullarıyla gurur duydular.

Mahmut’un tedavisi devam ediyor. Yoğun bakımdan çıkarıldı. Hayati tehlikeye ise atlattığı söyleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Sıradaki haber:

Sultangazi Emniyet’inde 6 polis Görevden Uzaklaştırıldı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.